Ben ağlarken..

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..herseye..kadere...bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..yardimci olun br yoksa kafayi yiyecegim...
Allahtan korkun doktora gitseniz muayene etmez bu sebepten.
insanlar en az 1 sene deneyip bekliyor doktorlarda boyle soyluyor.
siz boyle her olayi buyutup stres yapip dunyalari basiniza yikmaya devam ederseniz olacagi varsa da olmaz.
bi isyan etmediginiz kalmis.

Bende ilk denemede olacak sanıyordum :)) ben denemeye başlamadan arkadaşlarıma sordum kimi prezervatifle korunurken kaldım dedi.. kimi 8 yıldır korunuyordum ayy bıraktığım ilk ay hamile kaldım dedi.. kimi ayy inanır mısın 1 kere korunmadık oluvermişş ben şok dedi. Ben tabii yaa yaaa yaa diyerek aptal aptal dinliyorum :)) dedim bunların böyle olduysa bi yapayım olur. 9 aydır uğraşıyoruz valla :))
Sonradan bana ilk ayy olduğğğğ biliyorr musuğğnn diyen kadının kocası eşimle konuşurken yaa geçen sene 2 ameliyat oldum demiş( tabiki olabilir sıkıntı burda değil sıkıntı ayyy benim ilk deneme tuttu diye uydurması) diğer arkadaşımız boş bulunup ee 9 aydır denemişsin elife sorsana rahim filmini nerede çektirmiş dedi :))

Yani kimse ay ben 10 ay denedim, 2. Yılımda gebeydim demiyor bu da olumsuz etkiliyor bizleri. Ben bir tek burada gördüm 8-10 ay deneyen benim gibileri komşularım, arkadaşlarım heppp plansız hep ilk denemede hepp ayy tesadüf :))))

Sizin çevredekiher garipmiş:) benim 3 yıl olmadı. Kime desem stres yapma benim de şu kadar zaman olmamıştı diyodu.

Arkadaşım niye hayatı bu kadar arabesk yaşıyorsunuz? 5 ay dediğin nedir ki ya, doktorlar bile en az 1 yıl normal yol denenmeden tedavi etmiyorlar. Adam oturup sizinle mi ağlasaydı 5 aydır olmuyor diye? Ben olsam ben de takmazdım, kaldı ki konunuzu okurken de vay evlat hasreti çeken kadın diye üzülemedim bile. Yani kusura bakmayın da, abartmışsınız. Çocuk sahibi olmadan önce psikolojinizi düzeltmeniz herkesin hayrına olur.

Hassas ve stresli bir dönemden geçiyorsunuz. Ame eşiniz de diğer kocalar gibi sığır yanınızda olmak yerine kaçıyor. Çünkü onunda moral bozuk ama dibe vurmak istemiyor aklınca bir yöntem kurmuş işte. Üzülmeyin 8 ay denedim sonra Rabbim nasip etti hemde pcosluyum. Bol bol dua edin bu mübarek günlerde.

Ohooo Can'ım 1 yıla kadar müddet-i var zaten :) Bizim daha da yakınlarımız bizden sonra evlenip 2. Yi doğurdu mesela ama ister istemez ben de aynı tavrı takındım eşime üstelik problem eşimden kaynaklıydı. Sonra oturdum düşündüm,Bebek olsun diye eşimden olacağım,yıpranıp birbirimizden koptuktan sonra bebek olmasının önemi mi var dedim,daha yakın davrandım eşime sanki hiç çocuk konusu yokmuş gibi.

Herkes çocuk yapın derken bilmezken durumumuzu,mutluluğumuzu görüp çok şanslısınız keşke biz de yapmasaydık demeye başladılar,şükür ki 4 yıldan sonra oldu.Tabi ki vakti var asıl mesele o.Allah biliyor vaktini de ve ona bırak herşeyi,daha çabuk gelişiyor o Zaman herşey

Arkadaşım bir dur sakin 5 ay nedir ya. Ben 4 yıldır uğraşıyorum böyle isyan etmedim. Sabret bekle 1 sene içinde doğal yolla olma ihtimali var daha bu süre dolmadan 5. Ayda kendini bitirmişsin. Toplamda bir sene içinde hamile kalma şansı %85..Stres etkiler söyleyeyim acele etme rahat ol mutlu ol. Arkadaşının senden önce oldu diye hırs yapmışsın ama kimi ilk ay kalır kimi 6 ay sonra nasip. Bizler ne yapalım yıllardır bekliyoruz:işsiz:Eşinlede tartışma sebebin çok gereksiz..Sabretmeyi öğrenmelisin

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..herseye..kadere...bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..yardimci olun br yoksa kafayi yiyecegim...
oncelikle bu yipratici bir süreç ve bu hassas donemde iki taraf da yıpranıyor siz belki farkında degilsiniz. birbirinizi inciterek elinize birşey gecmez. bu ara kafanı dağıtmak icin evde durma, beraber gez dolaş yoksa ruh saglıgın ve evliliğin bozulur..sonra doktorla tedavi sureci başlasın ve hayati biraz akisina bırakmanı tavsiye ederim..

Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkur ederim. Esimle evliligimde hic bir problemim yok. Bu cocuk meselesi yüzünden hic tartismadik daha önce,hep güler yüzlüydüm.Ama sanirim icime atmisim iste dün patladim.Adetin verdigi duygusallikta var tabi. Daha uzun süre deneyenlerde var aranizda,umarim onlarda biran once hayallerine kavusurlar.Ben olacagina cok inandigim icin bu kadar yiprandim.Yoksa asla haşa isyan etmek falan degil.
Ayrica ilgi beklemek vs degil aslinda esimden bir üzülme olsun birsey olsun bir laf bekledim.Herneyse beni anlayanlara tesekkurler.Simariklik olarak görenlere ise sözüm yok ben sadece var olan duygularimi yazdim.

5 ay mı... bende tedaviyle bebek sahibi olanlardanım. hatta bende bdv'ye bu konuda üzüntümle ilgili konu açmıştım. konu açtıktan 1 2 ay sonra hamile kaldım...
5 ay gerçekten kısa bir süre. doktora gittiniz mi. tedavi görüyor musunuz. ne tedavisi görüyorsunuz ?

Ne kadar stres yaparsanız o kadar çocuk sahibi olmayı ertelersiniz. Bunu size 6 yıl tedavi görmüş bir sonuç elde edememiş biri olarak söylüyorum. Eşimle, artık bu iş bitti çocuksuz bir hayatımız olacak, bunu kabullenelim ve hayatımızı yaşayalım dedikten sonra hamile kaldım ve şu anda 2 çocuğum var.
Siz karı-koca erken yıpratmışsınız evliliğinizi. Erkekler düz mantıktır. Siz derdinizi anlatmadığınız müddetçe, o derdi sezme veya anlama huyları yoktur.
Üzülüyorsanız, mutsuzsanız, ilgi bekliyorsanız eşinize söyleyin. İllaki ipuçları verip adamı o ipuçlarının peşinde sürüklemeyin. Yani sizin mutsuz ve üzgün olduğunuzu yüzünüze veya hareketlerinize bakarak anlama kabiliyetlerine pek sahip değil erkekler.
Açık açık konuşun. Böylece ne siz yıpranırsınız ne de eşinizi yıpratırsınız.

Ayrıca yine ısrarla söylüyorum (ki sizin daha çok erken) eğer çocuk olmuyorsa bunun bir hikmeti vardır demek lazım.

nurcuk34 nurcuk34 bu ay doktora gideceğim. Ama rutin kontrollerde hersey yolundaydi. burbuk burbuk çok sevindim sizin adiniza. Stres yapma diyor herkes ama nasil yapmicam insanin elinde degil ki keske basarabilsem kafaya takmamayi.

Birincisi bebek calismasina baslamak ciftin arasinda kalmalidir. Ne kadar yakin olursaniz olun ne siz birine israr etmelisiniz ne de siz birilerine duyurmalisiniz. Dunya aleme ben sevisiyorum demek kadar absurt birsey olamaz.
Ikincisi evet evlat icin ugrasmak cok zor ama esiniz sadece bir gece disari cikmis ne var bunda? Hayati bu kadar darlamayin.

Biraz fazla takinti haline getirmişsin. Kendine uyguladigin baski ayri esine uyguladigin baskı ayrı. Biraz daha sakin ol. Kendinle ilgilen. Tahlillerini yaptır kendine yemek düzeni belirle. Bunlarla kafani meskul et. Çocuk yapmak icin yakınlık kurmayın esinle. Gorev haline getirirsen stresle birlikte seni geciktirecektir.

Ben 1 yıllık evliyim 2 kez hamile kaldim ve ikisinde de dusuk yaptım. O yüzden hamile kalmak degil sağlıklı bir gebeligin daha önemli olduğunu biliyorum. Sende o bilinçle kendini ihmal etme.

Eşine gelecek olursak seninde dedigin gibi venus- venus- duygusal bir donemde oljs olmandan kaynaklandigini düşünüyorum bu tepkinin. Biraz daha sakin olman gerekir. Onunda kafasini dağıtma yöntemi arkadaşlardır belki. Erkekler pek duygularini yansitan insanlar değiller. Esimle ilk hamile kaldigimi ogrendigimde ee ne yapicaz şimdi dedim cevabi 7 gibi yemek yeriz oldu :) o yuzden cok takılma :)

şu ramazanda sahur sonra ALLAHA dua et.. sahurdan önce namazi kıl..
soğan kürü dene.. hepsi olur 5 ayda sen stres yaparsan olmaz stres yapma ben çok stres yapmışım ama boşuna...
4 ay uğraştim çok şükür oldu.

Bak tatlım. İnan ilk mesajını okumak insanı sinir ediyor. Neden mi? Bu kadar güçsüz bir kadın profili çizdiğin için. Bi silkelen kendine gel. Hayat sana istediğin herşeyi hemen vermedi diye nedir bu ağlamalar, eşten aşırı beklenti içine girmeler. Ki vermeyedebilir. O zaman napacaksın? Beş ayda bu hale gelen beş yılda hem kendine hem çevresindekilere neler yapar bilemedim.
Bu dünyada ne dertler var. Sizin ağlamanız da, eşiniz sizle ekstra ilgilenmedi diye üzülmeniz de safi şımarıklık. Kusura bakmayın.
Hayat herşeyi altın tepsiyle önümüze sunmuyor. Öğrenin bence.

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..
Bence duygularınızı çok fazla yaşıyosunuz 5 ay normal bence bi tanıdığım hiç korunmadan 6. ayda hamile kaldı. Doktorlar bile en az 1 yıl denemeniz gerekiyor ondan sonra test yapılabilir diyorlar. Eşiniz bence olması gerektiği gibi davranıyor. Stres bu evrede hiç güzel bi durum değil sakin olun.

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..
5 senedir bebeğimiz olmadı
5 ay ne ki?
biza de dün tüp bebek merkezinden cıktık eşimin şirketinde iftar yemegi vardı adam koşa koşa iftara gitti
evde oturup ağlamadım
balkona yemegımı hazırladım , çayımı da demledim yagmur yagarken hafif üşüyerek balkonda cayımı içtim
eşim de saat 9 bucukta geldi

5 ayda neyin ağlaması bu , eşinizi uzaklastırmayın kendınızden..................

bu arada ben iki olumsuz asılama oldum bu arada en yakın arkadasıma sen de basla tedavıne dedım ve ılk tüp denemesinde hamile kaldı.
e ne yapalım yani
ondan önce ben basladım tedaviye o hamıle kaldı dıye içim mi burkulsun
onun adına sevınıp sağlıkla sorunsuz kucagına alması için dua ediyorum.

sen 5 ayda küçük emrah moduna girmişsin
bizim gbi 5 sene dr dr gezsen sağına soluna girmeyen alet kalmasa ve olumsuz sonuc alsan napıcan

5 ay uzun bir süre değil ki..bu kadar dağılmayın..insanlar senelerce bekliyo..
belli siz eşinizden daha fazla istiyorsunuz çocuk..
eşinizin rahatlığının bu sebepten olduğunu düşünüyorum..

siz de senelerdir deneyip çocuğunuz olmuyormuş gibi takmayın kafanıza lütfen..

Bende ilk denemede olacak sanıyordum :)) ben denemeye başlamadan arkadaşlarıma sordum kimi prezervatifle korunurken kaldım dedi.. kimi 8 yıldır korunuyordum ayy bıraktığım ilk ay hamile kaldım dedi.. kimi ayy inanır mısın 1 kere korunmadık oluvermişş ben şok dedi. Ben tabii yaa yaaa yaa diyerek aptal aptal dinliyorum :)) dedim bunların böyle olduysa bi yapayım olur. 9 aydır uğraşıyoruz valla :))
Sonradan bana ilk ayy olduğğğğ biliyorr musuğğnn diyen kadının kocası eşimle konuşurken yaa geçen sene 2 ameliyat oldum demiş( tabiki olabilir sıkıntı burda değil sıkıntı ayyy benim ilk deneme tuttu diye uydurması) diğer arkadaşımız boş bulunup ee 9 aydır denemişsin elife sorsana rahim filmini nerede çektirmiş dedi :))

Yani kimse ay ben 10 ay denedim, 2. Yılımda gebeydim demiyor bu da olumsuz etkiliyor bizleri. Ben bir tek burada gördüm 8-10 ay deneyen benim gibileri komşularım, arkadaşlarım heppp plansız hep ilk denemede hepp ayy tesadüf :))))
çok doğru tespit :KK48:
sadece burda bizler uğraşıyoruz..çevremizdekiler hep ilk seferde:KK53:

Back
X