Ben ağlarken..

Önce bir sakin olun. Beş ay çok kısa bir süre kendinizi hirpalarsaniz olmaz. Adam kırk yılın başı dışarı çıkıp arkadaşlarıyla vakit geçirmiş. Zehretmeyin. Oturum evde keyif yapın kafanızı dağıtın. Rahat olmazsanız vücudunuz kabul etmez. Anlamıyorum ki bu kadınlar öyle her şey için neden etrafimizdakileri darlariz. Ben üzülüyorsam kocam daha çok kahrolmali kimse sakın ha gülmemeli psikolojisi iyi değil. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum
Drama queenliğe gerek yok, adam yas mı tutsun? Henüz çok yeniymiş. Şimdiden sinir stres size de, sürece de, eşinize de zarar

Adam bir sekilde normal hayatina devam ediyor.
Ortada bir sorun olmadigi halde karalar baglayip otursa daha mi mutlu olacaksiniz.
Biraz sabir herkese lazim.

Reglin getirdiği gerginlik ve hassasiyetle böyle davrandığınızı düşünüyorum.
Sakin olun.
5 ay çok kısa bir süre. Ayrıca herkesten sizinle aynı duygu yoğunluğuna sahip olmasını bekleyemezsiniz.

Her adet olduğunuzda bu adamdan özel anlayış ilgi beklerseniz ortalama her at 1-2 kez bunun yaşanması gerekir peki siz adamdan full beklentide gözükürken karşılığında neyi ne ölçüde yapıyorsunuz ?kaldı ki 5 ay dert değil bi etrafta bakın insanlar ne tedaviler görüyor yıllardır nele çekiyor belki o zaman bu sımarıklıktan çıkarsınız

Hayir 5 ay. Kimine gore kisa gelebilir,onlar lutfen bana kizmasin.Ben 5 ayda bu kadar yiprandiysam onlari hayal bile edemiyorum:KK43:
Canim yipranmani anliyorum. Çünkü hemen olacak saniyoruz. Benim de 1 yoldir olmuyor. Ilk zamarda kendimi o kadar çok yiprattim ki. Agladim ettim bebek dusünmeden bir günüm gecmedi. Suan o zamanki hallerime gülüyorum. Bosuna yipratmisim kendimi. Bu zamanda istedigi zaman hamile kalan azaldi baya malesef. Ben suan tedavi asamasindayim. Adetim yaklasinca sadece diyorum ki aha adet olcam. Bebek beklentim yok. 6 ay falan daha boyle gecirmeyi düsünüyorum tedaviye devam tabi. Üzülmek icin cook cook erken. Ben 10 yildir 20 yildir bebek sahibi olamayanlarla karsilastim tedavideyken. Sukrettim

Hassas olunca cok abartmissiniz esiniz de iyice kapanip kotu olsa ne yarari olucak keske siz de disari ciksaniz iyi gelir.

Su sitede ne dertler var bir okuyun

Tuhaf gelebilir ama bende hep bebek planlayıp uğraşanlara özenmisimdir. Hani kız arkadaşlarıma bebek yapmaya karar verdik uğraşıyoruz diyemedim :110: 1 aylık evliyken ne olduğunu anlamadan hoop hamile kaliverdim. Bu işler nasip. Fazla strese sokmayın kendinizi. Ben hep suna inanmisimdir. Nasıl ki ölüm zamanımız belliyse dünyaya gelme zamanımızda belli. Doğmamış bebeğinizin henüz dünyada var olmak için vakti gelmemiş olarak düşünün.

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..herseye..kadere...bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..yardimci olun br yoksa kafayi yiyecegim...
Fazla abartiyosun emin ol gereksiz bisiden destek bekliyosun esinden erkekler kadinlar gibi degil bu kadar melenkolik olma yazik evliligini yipratirsin daha 5 ay olmus bukadar stres yapma bu durumlari yasamis biriyim bende 2 sene olmadi cocugum bende senin yaptigin bazi hatalari yaptim ama olan kendime oldu inanki herseyin vakti zamani var bu kdr strese olmaz emin ol olmaz ben 2 sene yiprandigimla kaldim sonra olmuyosa olmasin ne yapim tup bebek olur vs bisekilde kendimi rahatladigim ay hamile kaldim lutfen bu kadar yuk yuklemeyin ne esinize nede kendinize herseyin vakti zamani var sabirli olun ama evliliginizi esinizi kendinizi yipratarak degil

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..herseye..kadere...bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..yardimci olun br yoksa kafayi yiyecegim...

Daha yolun basindasiniz. Saglikli bir cift 1 yilda cocuk sahibi oluyor. Biz 4 senedir istiyoruz olmuyot. Ilk zamanlar zor surecler cunku hemen olacak geliyor olmayinca kotu oluyosun. Ama 1 sene dolmadan sakin kendinizi uzmeyin..

Benim cevremde en az 10 hamilr var. Ve cogu benim en yakinlarim ve nazar degmeyim diye benden hamile olduklarini 5.aylarina kadar sakladilar. 4 senede yiprandik uzulduk parcalandik. Hele bir de ilk aylarinda hamile kalanlar olunca..

Esinizle aranizi bozmayin bizde ilk senelerimizde cok kavga ederdik. Ben adet olunca gulumsemesine dayanamazdim. Hele arkadaslariyla disari cikicak kiyamet koparirdim. Acimi benimle yasasin isterdim.. ama suan hallettik cozduk allaha sukur. Sizde sinirlenmeyin kendinizi torpuleyin.

Kendinizi uzup yipratmayin. Herseyin hayirlisi. Bunlar cok zor surecler.
Umarim en kisa surede hamile kalirsiniz.

Bu kadar dramatize etmeyin bence. Arkadaşınızla ilgili duygularınızı da bi gözden geçirin, neden o hamile diyr siz dağılıyorsunuz ki? 5 ayda bu kadar yıpranmak, hassasiyet beklemek hiç normal değil bence.

5 ayda bu ne stres arkadasım biz 4 yıldır bekliyoruz daha da uzun bekleyenler var belki de hiç olmuycak bilemeyiz. Şimdiden böyle yaparsan çocuğu biraz ertele derim önce kendi aranızda düzgün iletişim kurmayı öğrenin eşin sana sen ona hangi durumlarda kızacak hangi durumlarda destek olacak birbirinizi anlayın evliliği oturtun öyle çocuk düşünün. Bizimde eşlerimiz gidiyor arkadaşlarıyla bazen gece 12,1,2 oluyor o zaman benim terör estirmem lazım benim 4 yıldır çocuğum olmuyor sen arkadaşınla geziyorsun diye. Yanlış olmaz böyle.

Doktorlar bile 1 yıl denemenize rağmen olmuyorsa, ondan sonra bize gelin diyorlar. 5 ayda ne bu perişanlık, tükenmişlik? Bunu bu kadar kafaya takmak bile bebeğinizin olmasına engel biliyor musunuz? Psikoloji her şeyi olumsuz etkiliyor. O yüzden eşinizi ve kendinizi yıpratacağınıza, bir psikologa gidin öncelikle.

5 ayda bu kadar umitsizlik
Tuhaf gelebilir ama bende hep bebek planlayıp uğraşanlara özenmisimdir. Hani kız arkadaşlarıma bebek yapmaya karar verdik uğraşıyoruz diyemedim :110: 1 aylık evliyken ne olduğunu anlamadan hoop hamile kaliverdim. Bu işler nasip. Fazla strese sokmayın kendinizi. Ben hep suna inanmisimdir. Nasıl ki ölüm zamanımız belliyse dünyaya gelme zamanımızda belli. Doğmamış bebeğinizin henüz dünyada var olmak için vakti gelmemiş olarak düşünün.
inan bizim yerimizde olmak istemezdin.zor yorucu yipratici bi surec suan senin yerinde olmak isterdim bu kadar kolay bebek sahibi olabilmek 7 yildir bu haberi beklerken...

5 ayda bu kadar umitsizlik

inan bizim yerimizde olmak istemezdin.zor yorucu yipratici bi surec suan senin yerinde olmak isterdim bu kadar kolay bebek sahibi olabilmek 7 yildir bu haberi beklerken...

Rabbim tez zamanda bebeğinize kavuştursun inşallah. Imrendirnek amaçlı yazmadım sakın üzmeyin kendinizi. Ama benim evlilik hayallerim daha baskaydi. Ailevi sebeplerden ne sevgililik ne nişanlılık dönemimi istediğim gibi yaşayamadım. Evleligin hemen peşine maddi olarak kendimizi toplayamadan hamile kalınca bu sefer maddi sıkıntılarla ugrastik. Haliyle evliliğinin ilk yılları 20 yıllık evliler gibi sürekli evde durmakla geçti ve geçiyor. Ama nasip işte herkes farklı sınanıyor bu hayatta. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Sen ağlarken?

Adam ne yapsın? Mektup atsın yukarı? Dilekçe mi göndersin?

O da stresli, hem şımartılmayı bekliyoruz, her şartta.

Eksiklik mi? Öyleyse psikoloğa gidin
Konu sahibi duygusallıkla fazla beklenti içinde eşinden yana evet cocuk sahibi olmak isteyenler için eksiklik cocukla tamam gibi hissediyosun benimde 1,5 sene oolmadı evliliğin temel taşı degil tabiki istemeyenler için olmasada olur az empati yapsanız keske

Gören sanır ki 5 yıldır çocuk sahibi olamıyorsunuz . 5 ay ne ki? Biraz sabırlı olun. Sizin durum aynı şey gibi olmuş mesela en yakın arkadaşımla aynı sıralarda ilişkimiz başladı. O bu yıl evleniyor. Bizim erkek arkadaşımla evlenmemize en az 2 yıl var. Şimdi oturup onun adına sevinmek varken niye karalar bağlayım ki? Herkesin kaderi farklı, kısmeti farklı, şartları farklı. Allah'ın işi bunlar yani . Niye kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz? Eşinize de yazık adamın ne suçu var sanki onun yüzünden olmuyor gibi bi muameleyle karşılaşmış resmen. Silkelenin bi kendinize gelin herşeyin de vakti zamanı var akışına bırakın. Çok istediğimiz şeyler de hep beklemediğimiz anlarda gelir buna çok inanırım .

venus- venus- canım eskiden burada 3 yıldır çocuğum olmuyor yazanları okur nasıl dayanıyorlar derdim. O zamanlar çocuk çalışmalarının başlarındaydım. Şu an 5 yıllık evliyim hala çocuğum yok. Bi de üstüne 5 aylık bebeğimi karnımda kaybettim. Yani ilerde daha ne sınavlar göreceğiz bilemiyoruz. O yüzden daha başındayken eşine de kendine de hayatı zehir etme kuzum. Eşinin de arada çıkıp kafa dağıtmaya hakkı var. Hem oradan gelip keyfi yerinde olunca sana karşı daha anlayışlı olacaktır. Kafayı boşalttığı için. Senin yaşadıklarını yaşadığım için seni o kadar iyi anlıyorum ki! Baba adayı bizim gibi bakamıyor canım olaya. O yüzden yıpranmamak için biraz da onun açısından bakmayı dene. Anladığım kadarıyla iyi bir evliliğin var. Bozma büyüyü canım.

Back
X