Ben 29 yaşındayım, erkek arkadaşım 31 yaşında. Bir erkeği tanımanın en güzel yolları nelerdir sizce?

Çok ucu açık kadın mı kıskançmış yoksa adam kıskanılcak durumlar mı yapıyormuş ? cinsellikte keza öyle. Sorunuza gelirsek evlenmeden tanımak zor olsad 3 5 gün tatil uzun yolculuk mantıklı olabilir.
Bunu da merak edip sordum. Mesela neyi kıskandı, nedir bu aşırı kıskançlık diye. O da iş yerinde kadın arkadaşla iş konusunda konuşmamı dahi istemiyordu. Ben iş dışında kadınlarla hiç konuşmam görüşmem irtibatı keserim. Sadece iş yerinde gerektiği yerde konuşurum dedi.

Bunu da merak edip sordum. Mesela neyi kıskandı, nedir bu aşırı kıskançlık diye. O da iş yerinde kadın arkadaşla iş konusunda konuşmamı dahi istemiyordu. Ben iş dışında kadınlarla hiç konuşmam görüşmem irtibatı keserim. Sadece iş yerinde gerektiği yerde konuşurum dedi.
birde karşı taraftan dinlemek lazım. Dediğim gibi sorarak değil, siz bizzat görerek tanıyın.

Eski eş patolojik derecede kıskanç, kafasında senaryo kuran birisiydi. Annesinin sözünü dinleyen anne kuzusu birisiydi o yüzden ayrıldım. Erkek arkadaşım ise eski eşinin kıskanç olması ve cinselliğin az olmasından dolayı boşanmış söylediğine göre.
Cok kiskanc ve cinsellik az
Bu biraz tuhaf geldi
Cok kiskanan kadin esinden niye uzak dursun ki?
Eski esi kimlerden neden kiskaniyordu bu kadar? Adam gelene gecene bakan bir tip miydi? Bunlar benim aklimda yer edinir kafami karistirirdi sahsen
Bosanmis erkeklerin nedense eski esleri hep takintili sizofren bilmem ne oluyor zaten onlara göre
Hatta o an himm cok mu kiskancti? Sizofreni hareketleri var miydi? Diye sorsaniz muhtemelen "bazi hareketleri o denliydi" derdi yüzde 80

Hımm. Cinsellik ? Mesela kocama sorsanız ayda 1 ilişkiye giriyorız der çocuk olduktan sonra düştük formdan diye. Oysa yok öyle bişey haftada 2 oluyor. Erkeklerin kafası biraz farklı çalışıyor. Tartışma anında nasıl ? Sorumluluk ? Aile ilişkileri ? Kardeşleri ? Para konusu ? Hepsi çok önemli.

içinde olduğunuz durum ve zaman keyif verici/paylaşıma müsait/sakin/belirsizlikten uzak seyrederken çoğu insanla iyi/güzel/keyif aldığınız birliktelik kurabilirsiniz, bana cici bir ortam sunun ben de cimcime gibi takılırım derdim çok stresli bir zamanımda bana bu hâlin ne diye sitem eden arkadaşlarıma :))

kısacası darlandığınız/her yandan farklı uyaranların akın ettiği ve aklınızın bulandığı cinnet anları olsun efendim ya da öyle fırtınalı kasırgalı bir an değil de böyle monoton/insanı bezdiren aynılıkta sıkıcı durağan zamanlar içine girmiş olun bakalım ne oluyor, yanınızdaki adam o kasırganın içinde ellerinizi birleştirip içinize güven dalgaları saçabiliyor mu (siz de ona aynı şekilde) yahut o iğrenç durağanlık içinde göz göze gelince yüreğinize ferahlık geliyor mu, birbirinize ne kadar ve nasıl iyi geliyorsunuz, cici anlarda tanıdığınız o adamla cinnet anlarında da yan yana mısınız yoksa öcüye mi evriliyor... ben bunları önemserdim :) ve bunun için tek ortam zaman olurdu.

Yani direk şunu yap tanırsın demek zor tabi. Bol zaman geçirin objektif bakmaya çalışın. İçki içiyorsa sarhoş olsun mesela yanınızda. Sonra bir işinizi halletmesini ihtiyacınız olduğunu hissettirin ne kadar onemseyecek. Bir de bence insanlar kavga zamaninda belli eder kendini elbet bir konunuz olur biraz sınırlarını zorlayin bakalım tepkileri nasıl olacak. Ailesiyle zaman zaman bir araya gelin böyle nokta atışı konulara deginin tepkilerini gözlemleyin. Bir arkadaşımın başına bu gelmiş söyle yapmış gibi :)) yani kısaca zaman ve gozlem objektif bakabildiginizde elbet varsa bir sıkıntı farkedersiniz.

Hımm. Cinsellik ? Mesela kocama sorsanız ayda 1 ilişkiye giriyorız der çocuk olduktan sonra düştük formdan diye. Oysa yok öyle bişey haftada 2 oluyor. Erkeklerin kafası biraz farklı çalışıyor. Tartışma anında nasıl ? Sorumluluk ? Aile ilişkileri ? Kardeşleri ? Para konusu ? Hepsi çok önemli.
Haftada 1 zar zor ilişki oluyordu dedi. Kendisi her gün olmasını istermiş libidosunun yüksek olduğunu bana belli etti yani. Ama kafasından uyduruyor da olabilir. Boşanma sebebi farklı çıkabilir bilemiyorum. Ailesiyle arası iyiymiş ama çok düşkün değil sanırım. Bunu zamanla paylaşım arttıkça öğrenirim. İnşaat mühendisi kendisi. Ne kadar maaş alıyor onu bilmiyorum. Daha bunları öğrenmek için çok erken. 2 kardeşler. Ablası evli.

Haftada 1 zar zor ilişki oluyordu dedi. Kendisi her gün olmasını istermiş libidosunun yüksek olduğunu bana belli etti yani. Ama kafasından uyduruyor da olabilir. Boşanma sebebi farklı çıkabilir bilemiyorum. Ailesiyle arası iyiymiş ama çok düşkün değil sanırım. Bunu zamanla paylaşım arttıkça öğrenirim. İnşaat mühendisi kendisi. Ne kadar maaş alıyor onu bilmiyorum. Daha bunları öğrenmek için çok erken. 2 kardeşler. Ablası evli.
Her gün Türkiye şartlarında sıkıntı. 😂

Yani direk şunu yap tanırsın demek zor tabi. Bol zaman geçirin objektif bakmaya çalışın. İçki içiyorsa sarhoş olsun mesela yanınızda. Sonra bir işinizi halletmesini ihtiyacınız olduğunu hissettirin ne kadar onemseyecek. Bir de bence insanlar kavga zamaninda belli eder kendini elbet bir konunuz olur biraz sınırlarını zorlayin bakalım tepkileri nasıl olacak. Ailesiyle zaman zaman bir araya gelin böyle nokta atışı konulara deginin tepkilerini gözlemleyin. Bir arkadaşımın başına bu gelmiş söyle yapmış gibi :)) yani kısaca zaman ve gozlem objektif bakabildiginizde elbet varsa bir sıkıntı farkedersiniz.
Alkol hiç kullanmamış. Ama sigara içiyor ne yazıkki. Ben sigara kokusundan rahatsız olan biriyim. En son lise zamanı içtim ama bağımlı değildim. Sonra hiç içmedim. Evde asla içmiyorum bırakmak istiyorum sigarayı dedi

Merhaba hanımlar, başlıkta yazdığım gibi ben 29 yaşındayım boşandım 9 aylık evlilik geçti başımdan. Erkek arkadaşım da boşanmış 1 yıl evlilik yaşamış. İkimizin de çocuğu yok. Tüyo alabilir miyim lütfen tecrübeli arkadaşlardan?
İnsan hissediyor diyebilirim sadece. Hani şunu yaparsa iyidir derim ama iyi huyları olup kötü yanı çok ağır basan insanlar fazlasıyla mevcut. Hayvan sevgisi önemli deriz, hayvanlara karşı çok iyi olup kadına değer vermekten bihaber de olabilir, gibi.
Akışa bırakıp, acele etmeyip, sık sık vakit geçirip karşılıklı olarak ilişkiden beklentilerinizin karşılanıp karşılanmadığını tartmak önemli.

Merhaba hanımlar, başlıkta yazdığım gibi ben 29 yaşındayım boşandım 9 aylık evlilik geçti başımdan. Erkek arkadaşım da boşanmış 1 yıl evlilik yaşamış. İkimizin de çocuğu yok. Tüyo alabilir miyim lütfen tecrübeli arkadaşlardan?
Tanimak çok zor , tatile de beraber gitseniz evlilik öncesi beraber de yaşasanız kimse yüzünü huyunu göstermez .. evlilik sonrası 4 duvar arasında 2 kişi baş başa kalınca insan huyunu tanıyor görüyo ondan öncesi toz pembedir herşey.. insan bazen babasını tanıyamıyor 30 yıllık kocasından darbe yiyenler var insanları tanımak aşırı zor bir şey. Az çok huyunu tanıyabilirsin belki mesela tanıman bir tartışmaya bakar en güzel fırsat tartışırken bence :)

Benime eski eşim şimdi arkamdan ne palavralar atıyordur fikrim yok :) bana sorsanız sosyopat psikopat şiddet uygulayan her gün evi darma duman eden küfürbaz sorumsuz biriydi o yüzden boşanmıştım, bir de boşanma davasını kim açmış öğrenme şansınız var mı? Kadın anlaşmalı açtıysa muhtemeln adamdan kurtulmak için açmıştır bir de bu açıdan bakın...
Kadın kıskanıyor diye erkeğin boşandğı dava pek görmedim içime şüphe düştü ..

Şimdiki aklım olsa kriz ve kavga anlarındaki tabırlarını mantıklı süzgeçten geçirmeye çalışırdım duygusal yaklaşıp onu aklamaya çalışmazdım, sorumluluk verirdim para biriktirme eve para harcama konusunda nasıl onu gözoemlerdim, sizden maddi manevi bir şey esirgiyor mu ona bakın lütfen , aslında kendilerini belli ediyorlar ama duygusal ve gözümüzde perdeyle baktığımız zaman göremiyoruz, çok duygusal davranmadan mantıklı ve çevrenizle iletişimde olarak ilerleyin ...

kiiiiz hayirli olsun
cikin yürüyün bol bol, seyahate cikin (ailen sikintiysa sabah yan sehre gidin gelin vs) aksakliklar yasayin. bence en iyi birseylerin ters gittigi zamanda taninir . iyiyken herkes iyi. acaba aksilik cikinca nasil? hemen modu duser mi? seni suclar mi? çözüm odakli midir?
biz daha dün cok büyük bir aksilik yasadik tamamen ikimizin kendi hatasi - kendi salakligimizdandi - ama erkek arkadasimi ilgilendiren bir seydi. Gece gec saatte ben farkettim ona yazdim ama uyuyordu, sabah onun mesajina uyandim. Ben iptal ederiz diye dusunurken normalde 700e halledecegi seyi son saniye 5700 tl ödemiş ama yapmis. tabii ki ikinizin de morali bozuldu ama en azindan çözüm odakliydi - beni yormadan kendi çözümünü kendi buldu, beni suclamak yerine "olsun hic farketmeyedebilirdin. o zaman daha cok zarar ederdim" dedi, bir yolunu buldu. bence bu çok onemli bir sey
Eski sevgilim mesela böyle değildi. olumsuzluk olunca hemen suclayacak yer arardi o huyuna gicik gidip ayrilmistim:)
bence kendi sorununu kendi çözebilmesi ve gergin anlardaki stres yonetimi en önemli kisim

eski karisiyla yatak odasini niye boyle detayli anllatti ki? ne ayip
belki de performansi kötüdür, kadin "bes dakika debelenip bosalacak diye simdi iki kere dus alip sacimo kurutmaklq ugrasamam" diy3 reddediyordur. denemeden alma sakın

Bu erkeklerde evlenmeden once aslan kaplan hergun isterler zaten. Haftada bir iliski yasaniyor diye kimse kimseden bosanmaz o isin altinda baska birsey var bence. Belkide kadini tatmin etmiyordu kadin o yuzden istemiyordu kim bilir. Keske dava neden acilmis anlasmali mi ogrenebilseniz

eski karisiyla yatak odasini niye boyle detayli anllatti ki? ne ayip
belki de performansi kötüdür, kadin "bes dakika debelenip bosalacak diye simdi iki kere dus alip sacimo kurutmaklq ugrasamam" diy3 reddediyordur. denemeden alma sakın
Kesinlikle beni de çok rahatsız etti direkt cinsel sorunları paylaşması. Saygısızca.

Ne zamandan beri görüşüyorsunuz ?
Söylediklerine çokta güvenmeyin önemli olan nasıl davrandığı. eğer ımkan dahilindeyse tanışalı zaman olduysa ve beraber vakit gecırmek ıcın guvenıcek seviyeye geldıysenız ,ufak çaplı bi tatil olabilir

Tartısma taraftarı olmayabilirsiniz ama ufaktan yoklamak size gerçek yüzünü görmeniz için kapı aralayabilir hatalarını kabul edebiliyor mu yoksa size mi yükleniyor dili laf yapıp manipüle ediyor mu yoksa dinleyip mantıklı açıklamalar yapıp seni dindirme çabası varmı bunlar ufak ama önemli detaylar. kıskançlık yapın özellikle yapın ki eski eşinin yaptığını başa kalkacak mı yoksa sizin ona verdiğiniz değer olarak mı bakacak bu olaya gözlemleyin hani bi kıskanılmak hoşuna mı gidecek yoksa bak öbürü de bu yüzden kaybetti mi diyecek kelimeler bazen bir ömrü özetleyebilir .

Eski eşinin performansını sana yansıtması hoş olmamış .

Back