Len bu kaynanaların derdii ne heyy yarabbim yaaa
Aynen
Siz yanlış anlamışsınız beni bende biliyorum çocuk yapmanın düzen kurmadığını fakat eşimi çok seviyorum aileme de geri dönemem dönsem bile ezilirim büzülürüm şimdiki halimden daha korkunç şeyler bekler ben çocuğu kendim için istiyorum kaynanamın dırdırından kocamı mutsuz görmekten kurtulmak için istiyorum dün yine söyledim kv benden çocuk bekleme oğlun aile kavramını bilmiyor dedimGelmis yine cocuk olursa belki duzelirci bir konu sahib
He aynen cocuk yap her derde deva cocuk evlilik kurtarici ,ev duzene sokucu,pskolojik terapi ... cocugu yapinca boyut atliyorsun hersey super oluyor
Üzgünüm ama konunun neresinden tutsan cehalet akıyor.Ne işin var kaynanalı evde.Hem de görücü usulü olmuş.Hani aşktan gözün de kör olmamış.Annen cahil.Sabret anlayacak kıymetini diyor.Kaynana senin kıymetini anlasa neeee anlamasa ne.Anlayan başta anlar.Kocan sana kıymet verse iş bu raddeye gelmez.Kendini aşağılatıyorsun kötü muamele görüyorsun ses çıkarmıyorsun.Bir de gülüyorsun.Şamar oğlanı mısın.Evliliğin oturmamış çocuk yapmak istiyorsun.Sonra a olsun yıpranayım diyorsun.O zaman şimdi çocuksuz yıpranmaya devam et ne farkeder.Çocuğu çocuk oyuncağı mı sanıyorsun.Hayatı kendine zindan ediyor,dik duramıyor,boyun eğiyor sonra da yaşamaktan sıkıldım diyorsun.Güzelim kendine gel.Bi dik dur.Bi ezdirme kendini ya.Nasıl başlayacağımı bilmiyorum daha öncede bu durumdan bahsetmiştim sanırım iki yıl önce evlendim evlendiğim ertesi ay kaza geçirdim uzun süre yataklık oldum yaklaşık beş ay bir süre sadece ihtiyaç için kalktım oda tekerlekli sandalye ile çok geçmedi beş altı ay sonra kayınvalidemin eşimin önü sıra söylediği sözlerden dolayı eşim ile ayrılma noktasına geldim görücü usulü ama seviyorum eşimi eşimde beni seviyor iki katlı evimiz alt katta kayınvalidem gil oturuyor sürekli başa kalkmalar tatmnsizlikler ben bilirim edaları felan hepsini geçtim ben evliliğimin senesi dolmadan annemgilde bir ay kaldım bitme noktasına geldi birgün arayıp sormadı derdiniz ne diye iki oğlu daha var ama bekar annem sabret anlayacak kıymetini diyor ama bende sabır kalmadı tekrar birleştik derken bir kaç ay sonra benim adet sancılarımdan dolayı doktora gittim ama eşimin sperm sayısının düşük olduğunu tüp bebek tedavisi görmemiz gerektiğini öğrendim kaç ay oldu duyduğum sözlere aşağılamalarına
aptalca güler oldum eşimin durumunu gizlemek için adımı bebek istemiyo diye çıkardım neredeyse evet istemiyorum da şuan böyle sağlıksız bir aileye bebek yıpratır beni ama olsun yıpranayım çünkü herşey anlamsız boş geliyor artık evliliğimin evimin bir düzeni yok belki çocuk olursa düzelir diyorum tam gidecem kayınvalidem ameliyat oldu varis ten nazından tuzundan geçilmiyor ben 5ay yattım her günü mü zehir ettin kendine laf söyleyen eden yok alıştım da nasıl edeceksem diyor 3 hafta oldu sana kalk iş yap diyen yok tam doktora gidecem diyorum bu kez eşim gitmiyor ben gidemem yapamam edemem sıkıldım herşeyden yaşamaktan evli olmaktan böyle kendimi odaya kapatıp günlerce uyuyup uyan mayasım var biraz uzun oldu ama özür dilerim çok daraldım bunalıyorum
Nasıl başlayacağımı bilmiyorum daha öncede bu durumdan bahsetmiştim sanırım iki yıl önce evlendim evlendiğim ertesi ay kaza geçirdim uzun süre yataklık oldum yaklaşık beş ay bir süre sadece ihtiyaç için kalktım oda tekerlekli sandalye ile çok geçmedi beş altı ay sonra kayınvalidemin eşimin önü sıra söylediği sözlerden dolayı eşim ile ayrılma noktasına geldim görücü usulü ama seviyorum eşimi eşimde beni seviyor iki katlı evimiz alt katta kayınvalidem gil oturuyor sürekli başa kalkmalar tatmnsizlikler ben bilirim edaları felan hepsini geçtim ben evliliğimin senesi dolmadan annemgilde bir ay kaldım bitme noktasına geldi birgün arayıp sormadı derdiniz ne diye iki oğlu daha var ama bekar annem sabret anlayacak kıymetini diyor ama bende sabır kalmadı tekrar birleştik derken bir kaç ay sonra benim adet sancılarımdan dolayı doktora gittim ama eşimin sperm sayısının düşük olduğunu tüp bebek tedavisi görmemiz gerektiğini öğrendim kaç ay oldu duyduğum sözlere aşağılamalarına
aptalca güler oldum eşimin durumunu gizlemek için adımı bebek istemiyo diye çıkardım neredeyse evet istemiyorum da şuan böyle sağlıksız bir aileye bebek yıpratır beni ama olsun yıpranayım çünkü herşey anlamsız boş geliyor artık evliliğimin evimin bir düzeni yok belki çocuk olursa düzelir diyorum tam gidecem kayınvalidem ameliyat oldu varis ten nazından tuzundan geçilmiyor ben 5ay yattım her günü mü zehir ettin kendine laf söyleyen eden yok alıştım da nasıl edeceksem diyor 3 hafta oldu sana kalk iş yap diyen yok tam doktora gidecem diyorum bu kez eşim gitmiyor ben gidemem yapamam edemem sıkıldım herşeyden yaşamaktan evli olmaktan böyle kendimi odaya kapatıp günlerce uyuyup uyan mayasım var biraz uzun oldu ama özür dilerim çok daraldım bunalıyorum
herkesin imtihani var dogru ama herkes boyle diye dusunup normallestirmeyin lutfen.. Allah kotu niyetli insanlardan korusun..Boşanmak istemiyorum eşimi seviyorum ama genel itibariyle ailesi çevresini düşününce evliliğimin hata olduğunu düşünüyorum herkesin imtihan olduğu şeyler muhakkak vardır ama kaldıramıyorum evlendim sabahında eziyetim başladı erkenden kalk kahvaltı hazırla anayla babayla yap on gün izin izinde misafire ayır yemek davetlerini annesinin misafirleri için geri çevir
Eşim anne odaklı yani kv 15 yaşında evleniyor cahil hatta çocuk yaşta eşim annesini savunuyor çünkü ben ondan güçlüyüm sözlerim koyar adama basmasın damarıma oda annesine sert davrandığım için annesini tutuyor birde kesin ümidi kesti artık bebek yok yarın beni bıraksa annem ile kalacam kafasında beni kendi için hiçbir zaman üzmedi anca anneme şöyle babama şöyle bende kabul etmeyince Problem oluyor ben çocuğun çözüm olmayacağını biliyorum ama inanın annemle konuşmaya bile gücüm kalmadı söylesem bu nedenden diye bu kez doktor diye bir şey var başımın etini yicek herkesten herşeyden uzak bir yere gitmek istiyorum öyle ki sıkıldım hayattanherkesin imtihani var dogru ama herkes boyle diye dusunup normallestirmeyin lutfen.. Allah kotu niyetli insanlardan korusun..
esine guveniyorsan, arkanda duracagina inaniyorsan ailesi bi noktadan sonra onemli degil.. sen once esini analiz et..
cocuk yok diye seni birakma dusuncesine girecek adami memnun etmek icin, bebek sahibi olmaya calisma.. once sana deger versin..Eşim anne odaklı yani kv 15 yaşında evleniyor cahil hatta çocuk yaşta eşim annesini savunuyor çünkü ben ondan güçlüyüm sözlerim koyar adama basmasın damarıma oda annesine sert davrandığım için annesini tutuyor birde kesin ümidi kesti artık bebek yok yarın beni bıraksa annem ile kalacam kafasında beni kendi için hiçbir zaman üzmedi anca anneme şöyle babama şöyle bende kabul etmeyince Problem oluyor ben çocuğun çözüm olmayacağını biliyorum ama inanın annemle konuşmaya bile gücüm kalmadı söylesem bu nedenden diye bu kez doktor diye bir şey var başımın etini yicek herkesten herşeyden uzak bir yere gitmek istiyorum öyle ki sıkıldım hayattan
Şimdi bana emir yağdırıyor kalk çay yok televizyon da çay içiliyormuş bizde olsada içsek felan içmek istiyorsan kalk koy dicen olmuyor duymadım duymak istemiyorum öyle tırmalıyor sesi kulağımı
Kendi kaynanasını doktora götürmüş doktor kaynanasına yürü kendine de kır kıçını otur demiş hangi doktor der bunu kendi kendine laf üretiyor ne terbiyesiz doktor dedim ben terbiye diyorum o saygı diyor sinirlendim ben başka şey söylüyorum sen başka anlıyorsun kusura bakma biz seninle anlaşamayız dedim hak vermiyorda değilim cahil bilmiyor yardım edeyim öğreteyim diyorum daha da havalara giriyor dayanamıyorum çay mevzusunu dönerip aktarıp söylüyor en son evime çıktım uzanıyorum belki rahat ederim diye ama kafam o kadar dolu ki rahat yok
Saygı değer hanım efendinin biri el işi demiş omzum kırıldı hareket alanım kısıtlı eklem yeri ağrı yapıyor bir süre sonra öyle olmasa bile işlemem çünkü benim kv millete eş... Olmuş benide etmek istiyor madem çalışacağım gider adı olan bir yerde çalışırım hem kafam rahat olur milletin dedikodusunu dinlemem hem kendi paramı kendim kazanırım hemde adım çalışıyor olur evde oya yapana çalışıyor muamelesi uygulayacak kapasitede insanlar değiller
Özür dilerim noktalama işaretlerine dikkat etsem daha anlaşılır olabilirim belki ama sinirden gözüm birşey görmüyor
Eşimi de kendi gibi cahil büyütmüş aman oğlum dışarı çıkma aman oğlum günah helalinden başkasına bakma aman oğlum al şu bilgisayarı gemboyu herneyse oyna evden dışarı çıkma insan yüzüne çıkarıp aile bağlarını aşoılamaz hep bize gelsinler başka yere gitmeyelim zihniyetinde büyümüş 30 yaşına gelmiş artık belirli yapıya sahip insanı değiştirmek zaman alıyor bide buna annesinin bencilliğini yaptığı yanlışları anlatınca değişmek bir hayli zaman alıyor sizce ne yapmalıyım bilgiden yoksun enaniyet dolu ben bilirim ben yaparım havasında aynı keza benlik duygusu ile yetiştirdiği oğlu ile nasıl aynı düşünceleri taşıyabilirim eşime anlatmaya çalışıyorum buna böyle yapmamız gerekiyor diyorum anlaşamıyoruz konuşarak halledemiyoruz ben sadece seni dinliyorum yine bildiğim yada sen sadece dinliyorsun yine kendi bildiğin orta yolu bulup konuşup anlaşamıyoruz diyorum olmuyor en son yoruldum annemgile gittim konuşup anlaşmamız gerektiğini bir sorun olursa bu şekilde çözebileceğimizi anladı ama artık ayrılsam Da gitsrmde ne kadar severse sevsin gelmez çünkü onun sevgisini tamamlayan unsur yok çocuk yok en azından o zaman bu benim sevdiğim bana sevdiğim şeyleri verebiliyor verebilir düşüncesindeydi şimdi herşeyden vazgeçticocuk yok diye seni birakma dusuncesine girecek adami memnun etmek icin, bebek sahibi olmaya calisma.. once sana deger versin..
guven, saygi en onemlisi evlilikte.. guven de yalnizca ihanet etmemesi degil.. sirtini yaslayabilmek, yaninda olmasi vs..
'kayinvalidem helalinden baskasina bakma zihniyetinde yetistirmis, cok cahiller'?? cahil diye adlandirdigin seylerin icine bunu katmasaydin keske..Eşimi de kendi gibi cahil büyütmüş aman oğlum dışarı çıkma aman oğlum günah helalinden başkasına bakma aman oğlum al şu bilgisayarı gemboyu herneyse oyna evden dışarı çıkma insan yüzüne çıkarıp aile bağlarını aşoılamaz hep bize gelsinler başka yere gitmeyelim zihniyetinde büyümüş 30 yaşına gelmiş artık belirli yapıya sahip insanı değiştirmek zaman alıyor bide buna annesinin bencilliğini yaptığı yanlışları anlatınca değişmek bir hayli zaman alıyor sizce ne yapmalıyım bilgiden yoksun enaniyet dolu ben bilirim ben yaparım havasında aynı keza benlik duygusu ile yetiştirdiği oğlu ile nasıl aynı düşünceleri taşıyabilirim eşime anlatmaya çalışıyorum buna böyle yapmamız gerekiyor diyorum anlaşamıyoruz konuşarak halledemiyoruz ben sadece seni dinliyorum yine bildiğim yada sen sadece dinliyorsun yine kendi bildiğin orta yolu bulup konuşup anlaşamıyoruz diyorum olmuyor en son yoruldum annemgile gittim konuşup anlaşmamız gerektiğini bir sorun olursa bu şekilde çözebileceğimizi anladı ama artık ayrılsam Da gitsrmde ne kadar severse sevsin gelmez çünkü onun sevgisini tamamlayan unsur yok çocuk yok en azından o zaman bu benim sevdiğim bana sevdiğim şeyleri verebiliyor verebilir düşüncesindeydi şimdi herşeyden vazgeçti
Helalinden başkasına bakma demesindeki amacım farklıydı ben bir bayana özellikle karısına yabani gibi bakmasından kadın olgısundan nasıl uzaklaştırdığından bahsetmek istedim'kayinvalidem helalinden baskasina bakma zihniyetinde yetistirmis, cok cahiller'?? cahil diye adlandirdigin seylerin icine bunu katmasaydin keske..
nedendir bilmiyorum, uslubunda sorun var gbi geldi.. kayinvalidemi azarliyorum, bastiriyorum gbi bsy demissin.. esin de annesini bu yuzden destekliyormus soyledigine gore..
kendini de biraz yoklasan?
esin bu durumdan hosnut degilse, sen de devam etmeye kararliysan, farkli yollar denemelisin..Helalinden başkasına bakma demesindeki amacım farklıydı ben bir bayana özellikle karısına yabani gibi bakmasından kadın olgısundan nasıl uzaklaştırdığından bahsetmek istedim
Onun sözlerini bastırıyorum derken de çok anlamsız konuştuğu için ne demek istediğini kendinden başka kimse anlamıyor karşılık olarak kendı anladığı dilden cevap veriyorum o zaman anlıyor
Eşime artık şu kesin gözüyle bakamıyorum iki gün önce hayır uğraşamam dediği şeyle bugün seve seve yaptı gün içinde iki kez aradım dıt etmeden açtı ne düşünüyor ne yapmaya çalışıyor anlamadım bazen aklıma tüp bebek için yeterli paramız olmadığından dolayı ertelemeye aldığını bana söyleyemediğini düşünüyorum ama kafam karışıyor duygularım aklımı aklım ise duygularımı kabul etmiyoresin bu durumdan hosnut degilse, sen de devam etmeye kararliysan, farkli yollar denemelisin..
dedigim gibi, once esine odaklan, sizin ikili diyalogunuz iliskiniz muhabbetiniz ve gidisatiniz nasil, sen bilirsin bunu..
mutlu olmayacagina inaniyorsan da bosanmak dunyanin sonu degil..