Belkide kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmedim

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
Nasıl başlayacağımı bilmiyorum daha öncede bu durumdan bahsetmiştim sanırım iki yıl önce evlendim evlendiğim ertesi ay kaza geçirdim uzun süre yataklık oldum yaklaşık beş ay bir süre sadece ihtiyaç için kalktım oda tekerlekli sandalye ile çok geçmedi beş altı ay sonra kayınvalidemin eşimin önü sıra söylediği sözlerden dolayı eşim ile ayrılma noktasına geldim görücü usulü ama seviyorum eşimi eşimde beni seviyor iki katlı evimiz alt katta kayınvalidem gil oturuyor sürekli başa kalkmalar tatmnsizlikler ben bilirim edaları felan hepsini geçtim ben evliliğimin senesi dolmadan annemgilde bir ay kaldım bitme noktasına geldi birgün arayıp sormadı derdiniz ne diye iki oğlu daha var ama bekar annem sabret anlayacak kıymetini diyor ama bende sabır kalmadı tekrar birleştik derken bir kaç ay sonra benim adet sancılarımdan dolayı doktora gittim ama eşimin sperm sayısının düşük olduğunu tüp bebek tedavisi görmemiz gerektiğini öğrendim kaç ay oldu duyduğum sözlere aşağılamalarına
aptalca güler oldum eşimin durumunu gizlemek için adımı bebek istemiyo diye çıkardım neredeyse evet istemiyorum da şuan böyle sağlıksız bir aileye bebek yıpratır beni ama olsun yıpranayım çünkü herşey anlamsız boş geliyor artık evliliğimin evimin bir düzeni yok belki çocuk olursa düzelir diyorum tam gidecem kayınvalidem ameliyat oldu varis ten nazından tuzundan geçilmiyor ben 5ay yattım her günü mü zehir ettin kendine laf söyleyen eden yok alıştım da nasıl edeceksem diyor 3 hafta oldu sana kalk iş yap diyen yok tam doktora gidecem diyorum bu kez eşim gitmiyor ben gidemem yapamam edemem sıkıldım herşeyden yaşamaktan evli olmaktan böyle kendimi odaya kapatıp günlerce uyuyup uyan mayasım var biraz uzun oldu ama özür dilerim çok daraldım bunalıyorum

Bebek olmamasi bence iyi boyle bir evlilikte çocuga yazık.niye ailesine yakin oturmayi kabul ettiniz ki bu başli başina sorun yaratir

Len bu kaynanaların derdii ne heyy yarabbim yaaa

Ben çalışmak istiyorum bana çalışmak isteyen evde de çalışır diyor el işi yapıp satacak mışım benim o tarz işlerde hiç sabrım yoktur kapı kapı dolaşıpta benim oyalarımın alın diyemem buna benzer bir çok sebep eşim vardiyalı çalışıyor birtek birgün izni oluyor ondada beraber bir şey yapmak istiyorum yazın salça alır kışın yağmur yağar yağmasa da o evde oturtacak birşey bulur bilmiyorum kendi annem çocuk yap kafan rahat olur eşimde seviyor ama eşim problemi biliyor anneme gidip te eşim kısır diyemem

Boşanmak istemiyorum eşimi seviyorum ama genel itibariyle ailesi çevresini düşününce evliliğimin hata olduğunu düşünüyorum herkesin imtihan olduğu şeyler muhakkak vardır ama kaldıramıyorum evlendim sabahında eziyetim başladı erkenden kalk kahvaltı hazırla anayla babayla yap on gün izin izinde misafire ayır yemek davetlerini annesinin misafirleri için geri çevir

böyle bi durumda bebek düşünmek için erken bence. bebek gelince herşey daha güzel olmaz mevcut durumun üzerine yorgunluk ve uykusuzluk sonucu biten sabır eklenecek. bence biraz daha düşünün. eşiniz tedavi görüyor mu? eşinizin problemini kendi üstünüze almanızı anlayamadım. bi problem varsa tedavisi de varsa herşey hallolur.

Benden ev halkı gibi davranmamı bekliyorlar ben farklıyım ben gelinim size yobazlığınıza cahilliğinize bencilliğinize ayak uyduramam ben eşimi istedikçe eşim benden kaçıyor dün bana herşeyden soğudum dedi o kadar yıprattıki beni o sözleri sebebi çocuk ama çözümü de kendinde yapamıyorum artık dayanamıyorum anneme söylesem ne der ne yapar bilmiyorum babamın evine gidemem iki tane yengem var abilerim sıkıntı çeksin istemiyorum ama bu hayatıda istemiyorum bir çıkış yolu bekliyorum evimi ayırmak istedim eşim hayır annemden ayrılmam diyor evimizin yerine apartman geliyormuş sabah kayınvalidem işte biri ist. Orda kalır biri hoca taini nereye çıkar böyle olursa evli olanda görmem bende başımı alır giderim emekli olsaydı diyor hayattan soğuttunuz beni bütün hayallerimi gençliğimi yediniz hala laf sokuyorsunuz yaşamaktan bezdirdiniz unutayım diyorum duymayım ama zorla kulağıma dayıyorsunuz sesinizi birşey deyince kötü oluyorum ben

Tek tedavi tüp bebek ama eşimi ikna edemiyorum eşim 30 yaşında her geçen ay aleyhine işliyor çocukları çok seviyor ama milletin lafı yüzünden gitmiyor ben eşimin kısır olduğunu nasıl söylerim tamam çekinmeden anlatabileceğim anlatabildiğim şeyler var ama yatak odasını içeren hiçbir konuşmaya giremem

Yargılamak olarak düşünmeyin lütfen sadece merak; sizi bu kadar mutsuz eden bir adamı nasıl seviyorsunuz ?

Ve lütfen çocugu birşeyler düzelir mantığı ile sakın ama sakın istemeyin. Siz mutlu değilken o minik yavru nasıl bir yuvaya gelicek düşünün..

Birincisi eşiniz kısır felan değil.Sprem sayısının düşük olması ne zamandır kısırlık oldu anlamadım.Heleki imkanlar bu kadar çoğalmışken.
İkincisi evliliğinizi düzeltmeden çocuk düşünmeyin.Zira bazı kararları vermekte dahada zorlanacaksınız.
(Benim eşiminde sprem sayısı düşüktü ilaçla tedavi oldu)

2 milyon yok denebilecek Kadar az dedi doktor kadın doğumdan sonra üroloğa gitti oda ben sana ilaç tedavisi versem en fazla 10-12 milyon olur dedi keçiboynuzu yedi keçiboynuzu kürünü denedi ama bir gram yol kat edemedik küçükken ateşli bir hastalık geçirmiş çok bilmiş annesinin aklı o zaman yerinde değildi heralde bir doktora gitmeyi akıl edememiş keçiboynuzu kürü ne devam edelim dedim ama çok kilo aldı evlendikten sonra 15 kilo aldı faydası da olmayınca bıraktı ne demeliyim çocuk yok olmuyor aynı şey aynı tedavi bende uygulanmak zorunda kalsa bana diyecekler afedersiniz ama ben doktorun demesine göre konuştum İnfertilite dedi İnfertilite yi ben kısır diye biliyorum eğer farklı bir açıklaması varsa şu bilgisizi aydınlatırsanız sevinirim zira şuan ağır bir depresyondayım özür dilerim

Bu soruyu sormakta haksız değilsiniz aslında eşim olgun bir yapıya sahip ama aynıı evde yaşadığımız için annesine bağımlı olduğu için ilk çocuk ve kıskanılıyorum annesi tarafından eşim bana biraz yaklaşsa hemen hasta oluyor annesi cahil cahil ile dans edebilir misiniz yada dans etmeyi öğretebilir misiniz eşim bilip uygulayamayanlardan ve çok bilgisiz hiç kız arkadaşı olmamış nasıl davranması sevgisini nasıl göstermesi gerektiğini bilmiyor bazı şeyleri ifade edemiyor bu yüzden Problem yaşıyoruz eşimle bizim için yaptığımız tartışmaların bir mahsuru yok ama benden biz dışında biri için (benim ve kendi) tartışması istekte bulunması sinir bozucu
Ben çocuğu birleştirici bir araç görmüyorum aksine çocuk olursa daha çok Problem yaşıcağımı düşünüyorum ama eşim yatağa girdiğinde bana sırtını dönmesi eve geldiğinde telefonu alıp oyun oynaması konuşacak hiçbirşeyimizin olmaması yüzünden istiyorum

Ya kayınvalidelerin bir süre sonra düzeleceğine inanıyorum yani düzelmeselerde onlar yüzünden esten bosanmayın onunda annesi belki arada kalıyordur bilmiyorum ama bu yüzden evlilik yıpratmayın lütfen.Benim annemide hic sevmezmis babaannem.3 tane cocuk dogurdu artık annem yüz vermiyor kadına

Simdi okudum bosanmak istemiyorum demissiniz.Güzel bir karar bence.Evliliginizin hata olduguna annesi karar vermesin.Esinizle aranızdaki iliskiye göre karar verin siz

Sunuda yazmadan gecmiyim bu kayınvalideler neden böyle ya?Bırakalım da bekar mı kalsın ogullarınız.Anlamadım ki bir gelin arıyorlar bir iskence ediyorlar.Neden acaba? Oglunu secmis sevmis bakıyor daha ne istiyosun kadın

Beni istemeye geldi ben anasına oğlum da kızına aşık oldu diye herkese yaydı kendi aile nedir bilmiyor bile çevresi çok ama aile kavramı yok demez beğenmez çünkü kendini yaptığı gibi yapmıyorum çünkü benim düşünce tarzım kendilerine uymuyor onlara göre gündüz kaynanaya gece kocaya iş yapacaksın bende benim için öncelik kocama arta kalan zaman size diyorum kendi köle olmuş bendende onu bekliyor böyle olmayınca da sorun oluyor

O evde oturmaya devam ettiğiniz sürece bebek konusunu erteleyin. Bu kaynanayı memnun edeceğim diye bebek yapmayın.
Şimdiden herseyinize karışıyor, bebek olunca düzelir, değisir mi sanıyorsunuz.
Daha çok karışan, sütün yok, bebek aç, bakamıyorsun vs diye konuşarak level atlar kaynananız çocuk olunca emin olun.
Durumunuz zor dahada zorlaştırmayın bence.

öncelikle şunu düzeltelim: eşiniz kısır değil sadece kaliteli sperm sayısı az
ikincisi milletin ne düşündüğü değil sizin ne düşündüğünüz önemli.
üçüncüsü mevcut durumu kv nize söylerseniz sesi kesilir, kusuru sizde aramazlar
dördüncüsü böyle bir aileye bebek gelmesi işleri daha da karıştırır
beşincisi ise anlattıklarınıza göre boşanmanız hakkınızda daha hayırlı olur gibi görünüyor

çok ılgınc...
bana kalırsa esınız sızın kadar sevmıyo sızı..
sız onun ıcın tum elestırılere gögus gerıyosunuz ama o durması gereken yerı ayarlayamayacak kadar bagımlı annesıne...
cocuk her turlu tedavıyle yapılabılır mesele o adamdan cocuk yapmak bana kalırsa...

yani bizlerde birgün kv olucaz ama kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına nasıl yaparım ya! Benimde kv kötü,anlatmayayım uzunca ama 1,5 yıldır konuşmuyorum. Evime geldi buna rağmen yine konuşmadım. Eşimde beni haklı bulduğu için karışmıyor zaten. Eskiden onlarla görüştüğüm süreçte çok kavga olurdu eşimle aramızda ve ailesinden kaynaklı. Öyleki herşeyi bırakıp gitmeyi bile düşündüm. Ama eşim onların gerçek Yüzünü gördü ve bana arka çıktı :) çok mutluyuz çok iyiyiz uzun zamandır kavgamız yok... En iyisi uzak gitmek araya mesafe koymak. Gerekirse konuşmamak görüşmemek. Eşinizde anlayışlı ve objektif olursa tamamdır... Yoksa ya hergün ağlayacaksın ya boşanacaksın başka seçenek kalmıyor geriye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…