• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belirtiler üzerine sormak istediğiniz varsa cevaplayabilirim.

Benim de aksam ara ara carpintim oldu yine .ama gecen 3 gunku gibi olmadi onlar cok siddetliydi.pazartesine cesaretimi toplarsam giderim ama bu gidisle gidemicem sanki ya...sende kansizlik felan varmiydi canim .ben kansizligim varken kardiyolojiyede gittim kalpte sorun yok kansizligin duzelince carpintin devam ederse o zaman bi daha bakalim demisti ama 1 aydir felan hic carpintim olmuyordu

Evet cnm benimde kansızlığım var ilaç kullandım ama çok mide bulantısı yapıyodu bıraktım kız yoksa hamilemiyiz bizde ters etki yapmiş olabilir bebek ha ne dersin

Evet cnm benimde kansızlığım var ilaç kullandım ama çok mide bulantısı yapıyodu bıraktım kız yoksa hamilemiyiz bizde ters etki yapmiş olabilir bebek ha ne dersin
Cnm benim kansizligim bayagi vardi 9 dan 11.5 e cikmisti demir depolarim da 1.7 den 22 ye cikti bunun ustune yinede 1 kutu daha kan surubu ictim yaklasik 3 ay surdu kalp carpintilarim bitmisti ama yine bugun ara ara kalbim agriyor..senin degerlerin kac ? İnsallah baska saglik sorunumuz yoktur da hamileliktir...hamileligin ilk zamanlari kana olan ihtiyac arrtigi icin bazen kalp carpintisi olabiliyormus

Cnm benim kansizligim bayagi vardi 9 dan 11.5 e cikmisti demir depolarim da 1.7 den 22 ye cikti bunun ustune yinede 1 kutu daha kan surubu ictim yaklasik 3 ay surdu kalp carpintilarim bitmisti ama yine bugun ara ara kalbim agriyor..senin degerlerin kac ? İnsallah baska saglik sorunumuz yoktur da hamileliktir...hamileligin ilk zamanlari kana olan ihtiyac arrtigi icin bazen kalp carpintisi olabiliyormus

evlenmeden önce kan testi yaptırmıştım nikah için o zaman çıkmıştı değerlerimi hiç hatırlamıyorum ki ama var kansızlık sen pztesi bi kan testi yaptır bebek varsa çıkar bu ay bende garip şeyler oluyo başta bu olmak üzere yumurtlamamdan beri hala şuan bile kasık ağrım vaargöğüslerim ağrıyo bide göğsümün koyu yerinde tomurcuk gibi bişeler çıktı beklemek zor kan tahlili yaptıramıyorum kan alıninca bayılıyorum iğne korkum var:):) günümün geçmesini bekliyorum 6 gün var ama sanki hamileyim ya acayip bi his var icimde tarif edemiyorum bi mutluluk var

evlenmeden önce kan testi yaptırmıştım nikah için o zaman çıkmıştı değerlerimi hiç hatırlamıyorum ki ama var kansızlık sen pztesi bi kan testi yaptır bebek varsa çıkar bu ay bende garip şeyler oluyo başta bu olmak üzere yumurtlamamdan beri hala şuan bile kasık ağrım vaargöğüslerim ağrıyo bide göğsümün koyu yerinde tomurcuk gibi bişeler çıktı beklemek zor kan tahlili yaptıramıyorum kan alıninca bayılıyorum iğne korkum var:):) günümün geçmesini bekliyorum 6 gün var ama sanki hamileyim ya acayip bi his var icimde tarif edemiyorum bi mutluluk var
Benim cok eskiden beri vardi kansizligim ilk ogrendigim de 7.2 di ama tedavi olmamistim bebek dusunmeye baslayinca tedavi oldum sende bebekten once tedavi olsaydim keske cnm cunku cok buyuk etkisi var hem bebege hem sana...ben pazartesi gitmicem teste hem hastane uzak hem calisiyorum kotu haber almaktan da korkuyorum aglar kalirim orda...bende tum belirtiler olsada daha icimde ya degilsem diye korku var

Kabizlik sorunu yasiyor musun cnm.ben kolay kolay olmazdim ama var suan.ne bilim her belirti raslantisal mi beni buluyor.o kadar karamsar oldum ki gunum yaklastikca.yumurtlama zamanimdan sonra daha umutluydum goguslerim agriyordu yumurtlamadan 2,3 gun sonra ama simdi agri yok.dusunmekten de yorumdum her belirtiyi bebege yormaya

20 yaşındayım 9 şubatta kocam ile ilişkiye girdik adetimin 1. günüydü arkadan ilişkiye girdik peçeteye boşalmak için çıkardı ama vajinama biraz sıçradı gibi geldi ve bi kaç gündür baş dönmesi mide bulantısı ve yorgunluk var ve 16 şubatta tekrar aynı şekilde ilişkiye girdik yine peçeteye boşalmak için çıkardı ve yine vajinama biraz sıçradı gibi geldi hamile kalmış olabilir miyim bu mide bulantısı baş dönmesi ve yorgunluk hamilelik belirtileri olabilir mi 1 hafta oldu ilişkiye gireli 1 haftada hamilelik belirtisi oluşur mu ?

20150217_115459.jpg

adetime 5gun var ovulasyon testi böyle cikiyor. ..pozitif mi ne dersiniz?

merhaba, gebelik, gebelik belirtileri vs bilmiyorum hiç yaşamadım, soramıyorum da anneme Hoppa 2 gündür günün çoğunda mide bulantısı yaşıyorum (sabah bulantısı değil), yemek kokuları çok ağır geliyor, gaipten kokular duyuyorum birde bu kokulardan midem bulanıyor ve sürekli açım:-) kasıl ağrım , baş dönmem vs bunun dışında bir belirti yok , reglime daha 11 gün var, herhangi bir test de yapamam , bi liğmon testi duymuştum eskiden annemden onu denedim o teste göre pozitif :rolleyes:kızlar lütfen yardımcı olun..

Daha önce kadın doğum uzmanının yanında çalımıştım ondan edindiğim bilgiler dahilinde yardımcı olabilirim
genelde adet belirtileri ve gebelik belirtileri birbirine karıştırılabiliyor.her ikisindede olan özellikler
-göğüslerde hassasiyet
-karın alt bölgesinde sızı şeklinde ağrı
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
gebelikte buna ilave olarak
-adet gecikmesi
-regl dönemine yakın lekelenme(herkeste olmayabilir)
-gözde bulanık görme
-burun kaşıntısı(herkeste olmayabilir)
-Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.
-Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
-Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.
-Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
-Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder
-idrar renginde değişiklilik(koyu sarı renginde)
------halk arasında bazı kişiler kirpiklerin karışmasına bakarak gebelik teşhiside koyabiliyor
Bacaklarda gerilme?

Adet dönemime 8 gun var bebek istiyorum hayirlisiyla 3 dktr iki yumurta büyümüs agri bu yüzden dedi ama ahamile kalirsan devam edicek dedi bu aralar eksi tursu modundayim belki pisikolojik ama bacaklarima varana kadar sizi halsizlik uykudan uyanmamak hissi var neden acaba

merhaba, gebelik, gebelik belirtileri vs bilmiyorum hiç yaşamadım, soramıyorum da anneme Hoppa 2 gündür günün çoğunda mide bulantısı yaşıyorum (sabah bulantısı değil), yemek kokuları çok ağır geliyor, gaipten kokular duyuyorum birde bu kokulardan midem bulanıyor ve sürekli açım:-) kasıl ağrım , baş dönmem vs bunun dışında bir belirti yok , reglime daha 11 gün var, herhangi bir test de yapamam , bi liğmon testi duymuştum eskiden annemden onu denedim o teste göre pozitif :rolleyes:kızlar lütfen yardımcı olun..
limon testi nedir canım nasıl yapılıyor :)

Meraba ben nisanliyim 1 yildr nisanlmla korunmadan birlkte oluyorz bu aya kadar hic adet geckmem olmadi ama bu ay 8 gun gecti hala adet olmadm gebelik testi yaptm negatif cikti sonuc ama karnim sis doktorada gitmekten korkuyorm gebe oa ihtimalm ne lutfen aydnlatrmsn beni

Daha önce kadın doğum uzmanının yanında çalımıştım ondan edindiğim bilgiler dahilinde yardımcı olabilirim
genelde adet belirtileri ve gebelik belirtileri birbirine karıştırılabiliyor.her ikisindede olan özellikler
-göğüslerde hassasiyet
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
-adet gecikmesi
-gözde bulanık görme
-Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.
-Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
-Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
-Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder
------halk arasında bazı kişiler kirpiklerin karışmasına bakarak gebelik teşhiside koyabiliyor

-göğüslerde hassasiyet
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
-adet gecikmesi
-gözde bulanık görme

merhaba benim acayip elim ayagım sisti karnımda haddinden fazla siskinlik var bu ay yumurtlama gününde esimle birlikte olduk 6 veya yedi gün oldu gögsumde agrı veya hassasiyet yok acayip mide bulantısı var bas donmesi uykum geliyo günün her saatinde akıntıda var yolda sislikten hamileler gibi yürüyorum bunu fark ettim tes yapmıstım negatif cıktı hamilelik varmıdır test erken yapıldıgında negatif cıkabilirmi sizce hamilelik var mıdır cok erkenmi yaptım testi sizden cevap bekliyorum

Kızlar az önce evde test yaptım pozitif Allaha şükür günümü 3gün geçmişti.bendeki belirtiler geçenn hafta başladı göğüslerim acıyordu tansiyonum düştü iki gün üstüste çok uykum geliyordu kasıklarım çok battı hala da ara ara devam ediyor akıntım neredeyse yok denecek kadar az hatta kuruluktan dolayı adet olacağım sanmıştım birde ara sıra adet ağrısı gibi karnım ağrıyor geçen hafta canım çok ekşi istedi bendekiler böyle kızlar

Arkadaslar bnm reng donemi 2 gun suruyor 5 aydir nedrn olr acaba onceden 7 gun surerdi bide vucudum asiri ates basiyor nedeni ne

-göğüslerde hassasiyet
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
-adet gecikmesi
-gözde bulanık görme
Merhaba uzun zaman olmuş ama bsey sormak istiyorum esimle ccuk düşünüyoruz ve yaklaşık 1 haftadr her sabah uyandığımda tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum cnku sbaah uyandığım zaman sanki karnımda bir ağırlık varmış gibi karnım ağrıyor dün ilk kez karnında gün içinde agrılarım oldu ve bir ara saf gögsüme birden bir agrı girdi ve 1 dk olmadan gecti agrı. Onun dsnda da 2 gündür sürekli uyumak istiyorum. Ve adetime 10 gün var sizce bebek olma ihtimali var mı

Back