Belirsizlik...

daha profesyonel birinden yardım alsanız hani daha işe başlamanıza varsa bir şirketten bakıcı ile anlaşıp emanet etseniz o süre zarfında da gözlemlersiniz. 2 side benim şahsen içime sinmedi

Evet. Doğru tespit. Samimiyet insanı bu hale getiriyor işte. Olmasam da bebeğimi incitecek bir şey yaparlar mı endişesi oluyor işte. Allah muhtaç etmesin ne diyim.

Teyzesizsiniz diye bir site var orada da ilan verin isterseniz. Tanıdık olması daha iyi tabii ama inanın tanıdıklar bile sorunlu olabiliyor. Zaten sabıka kaydı ikametgah gibi şeyler istersiniz mutlaka. Çok zor bir durum. İstanbul'da olsanız annem para almadan bile bakardı. Kaç tane komşunun çocuğuna baktı öyle :)
Şaban Papucu Yarım filminde ki Adile Naşit misali annem var benim. Gerçi benimde ondan farkım yok.
Üst katta ki komşu bebeğini hep bana bırakıyor. :)

deli misin
ben olsam, ben de sana bırakırım

Kullandım. Ben Araştırma Görevlisiyim. Bu sene deneme kurmak zorundayım erteleme şansım yok. Keşke olsa...

obiviyante, üzülme bu kadar
bazen insanlar, insanlara karşı rahat olabiliyorlar ama söz konusu bir bebek olunca çok itina gösteriyorlar
bu biraz da, nasıl desem....kültür farkından kaynaklanıyor, kültür derken içinde yaşadığın ortam demek istedim

kadın sana "sen gel, komşu gelecek" demekte bir sakınca görmüyordur ama belki bebeklerin üzerine titriyordur
denemeden bilemezsin
zaten bir süre içinde anlarsın sen onu, hissediyor insan
bol bol da dua et

bak benim bir arkadaşım kamera takamayacağı için (o da başkasının evine gönderiyordu), çantaya gizli bir bölme yapıp ses kayıt cihazı koymuştu içine. hiç açılmayan bir bölme ama inatla hergün söküp hergün dikti bir süre. çocuğu bırakırken el yordamı kayıt düğmesine basıyordu, ne kadar kaydederse. ilk bakıcı feci çıktı, o cihazla anladı, ikincisi çok iyi çıktı onu da o cihazla anladı. belki deneyebilirsin.

İkinci seçenekteki ablayı biraz daha anlatayım. Bir gün benim evime gelmişti bende çocuğumu bırakma konusu gündeme gelince dayanamayıp ağladım tutamadım kendimi. Aylardır o anın stresini yaşıyorum.

Bana onu her an arayabileceğimi, aradıktan bir dakika sonra bile endişelensem yine arayabileceğimi söyledi. Ben çocukla kimsenin evine gitmem merak etme dedi. Bir gün bıraktım hatta oğlumu ama ne gündü. Aklım gidip geldi yemin ederim. Bilemiyorum. Sanırım denemekte fayda var gerçekten. Ayrıca dediğin gibi sahiden kültür meselesi bu.

Mesela ben bir müslüman olarak inşallah kelimesinin anlamını biliyorum ama birileri benimle konuşurken olur inşallah dediğinde ben o işte belirsizlik görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Hani inşallah bakalım olur belki gibisinden bir algı oluşturuyor.

Para konusu gündeme geldiğinde benim için para önemli değil sen ne uygun görürsen o dedi. Hatta bana para vermesen bile söz verdim bir kere bu yaz bu çocuğa bakacağım dedi. Dedim ya kafam çok karışık.

Canım teşekkür ederim, düşünmen yeter inan. Her iki tarafı da tanıyan birisini bulabilirsek neden olmasın?

daha profesyonel birinden yardım alsanız hani daha işe başlamanıza varsa bir şirketten bakıcı ile anlaşıp emanet etseniz o süre zarfında da gözlemlersiniz. 2 side benim şahsen içime sinmedi
Ondan da emin olamıyorum ki...
Şirkete nasıl güveneceğim? Diyelim ki bir problemle karşılaştık Allah göstermesin. Şirketin yasal olarak ödeyeceği bir bedel olacak mı mesela? Bu tür şirketler nasıl bulunuyor birde?

Ne kadar iyisin. Teşekkür ederim İnşallah karşıma sizin gibi insanlar çıkar ne diyim. Beklemedeyiz hayırlısı...

bak bunlar çok olumlu
zaten benim de şu yazdığım cümle
-kadın sana "sen gel, komşu gelecek" demekte bir sakınca görmüyordur ama belki bebeklerin üzerine titriyordur-
sana ilk yorumumu yazdıktan sonra geldi aklıma, hatta kendime kızdım bilip bilmeden yazıyorsun, belki çok iyi niyetli, sadece farklı kültür almış birine önyargı koyuyorsun diye

"Bana onu her an arayabileceğimi, aradıktan bir dakika sonra bile endişelensem yine arayabileceğimi söyledi." bu da ayrıca çok güzel.

dene arkadaşım, mutlaka 6. hissin dürter seni olumsuz giden birşey olursa

1 yaşından sonra özel bir kreşe vereceğim. Daha öncede yazmıştım bu kreşte sadece benim oğlumla ilgilenecek bir öğretmen olacak. O zamana kadar ev ortamında olmasını istiyorum. Hastalık vs... den korunur en azından.

hayırlısı canım
belki bakarsın bu kadından memnun kalırsın, ayırmak istemezsin, 2 yaşını beklersin
bebişin için de senin için de huzur dolu günler diliyorum

2. Kişiyi ayrıntılı yazınca olabilir diye düşündüm bak şimdi. Belki o sizi kendine yakın hissettiği için hani bebeğinize bakma olayını bir iş gibi değil de, sizi içtenliğinizden dolayı yakın birisi olarak görmüştür, bir aile gibi mesela bizim gibi profesyonel düşünmemiştir.

Parayı söz konusu yapmaması çok güzel, bu da sırf sadece işi olarak görmediğini gösteriyor sanki. Amaç sadece para kazanmak olsa farklı konuşurdu bende.
Ayrıntılı olarak konuşması. Şunu yapmam bunu yapmam demesi güven verici gibi. Bence denemelisin.

Son düzenleme:
Bende öyle düşünüyorum. Deneyeceğim. Hayırlısı bakalım.

Evet. Bende böyle düşündüm. İnsanları tanımadan bilemeyiz tabi. Hayırlısı bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…