bendede seboreik egzama var
çok sinir bozucu.saç derim kabuklar halinde dökülüyor ve çokçok fazla kaşınıyor.
ketoral şampuan kullanınca biraz rahatlıyor ama sonra tekrarlanıyor.yaw bunun yüzünden siyah giyemez oldum.
çaresini bulamıyorum
arkadaşlar bu tarz kocakarı ilaçlarına rağbet etmem genelde ama eşim annesi (doktordu) vasıtasıyla öğrendiğini ve iyi sonuç verdiğini gözleriyle gördüğünü söyledi: birincisi ve bana çok daha mantıksız geleni : kirpi eti yemek (pişirerek) , ikincisi ve biraz daha kolay olanı : egzamalı bölgeye incir yaprağının sütünü sürmek... daha önce duydunuz mu ya da ilgilenir misiniz bilmem, söyleyeyim dedim...
kızlar egzemadan yıllarca çektim bizdeki genetik teyzemde ve dayımda var ben ve kardesımdede var
yıyecekler(domates seftalı çilek baharat acı ekşi sirke)tetikliyor tam ergenlık cagındaydım ve ellerımdeayaklarımda vardı yazı yazamıyordum ayakkabı gıyemıyordum arkadaslarım kendılerıne bulasır korkusu ıle benden kalem bıle almıyorlardı tam bır tecrit olayı yasadım yanı izmirde bı prof duyduk ona gıttık kortızonu verdı gectı gıbı oldu 2 ay sonra daha beter çıktı ıstanbulda bı doktora gıttık ondada aynı kortızon çok kılo yaptı ispartata bıtkılerle ıyılestıren bırısıne gıttık sonra yıne çıktı
bı tanıdıgımız vardı bı akrabası turkıyedekı ılk ecz dan bırısı diploma numaraası 20 mı neydı ıste o demıskı kirpi eti yesın gececk ama hastalıgın derecsıne gore şiddetliyse 2 kırpi eti yıyecek daha sonra senede 1 yıyecek baharda olur kısın kıs uykusundalar demıs tabı bızım aıle doktor herkes dalga gecti olmaz ole dedıler baktık bı çaresını bulamadık denesek ne kaybederiz dedık ve ben 2 tane yedım hiç etki etmedı gıbı 1 ay sonra elımde ayaklarımda son zaman sac derımde ve yuzumde vardı gecmeye basladı sonra tamamen gectı gıda alerjım var seftalı yıyınce vucudum benek benek olur kasınır aaa onlarda olmuyor seneye 1 tane dıger sene 1 tane yerken 10 senedir yedim dedım kı artık gectı bu sene yemıyecegım yıne basladı parmak aralarımda avuç ıçımde yok ama bu baslangıcı çok denedık ne kadar tanıdıgımız varsa etkı ettı bu sene baharda yıne yıyecegım bu arada aramızda kalsın bızım aılede doktor olanlar hastalarına bahsetmeye basladıler vede antikor sevıyesı ıle ılglı zaten ummunolojık bısı bu kırpıyı yıyınce 1 senelık ası gıbı oluyor sımdı o ecz amca ölmus aynı zamanda tıp fakultesı mezunuymus allah rahmet eeylesın dıyorum bus ene baharı 4 gozle beklıyorum kırpı yıyeyım dıe megerse psikolojık deılmıs çok etkı edıyormus teyzem kırpı ısmını duyarsa yemez onun tabagına koyduk kus etı dedık yedı daha sonra ondakılerde gectı denemeye deger eger zaten bunalmıssa ınsan her çagreyı arıyor
Arkadaslar benim erkek arkadasimda Atopik Egzama var ve cok stress yapiyor bu konuda allahtan cok yok ama sac diplerinde ve yuzunun belli basli bolgelerinde var. bazen geciyor, stress yapinca ozellikle pul pul dokulmeye basliyor. Doktora gittik ama verdigi sampuanlar losyonlar hicbiri yaramadi. Bu tur egzamada kullandiginiz ve ise yaradigini dusundugunuz sampuan ve losyonlar var mi???? Cok arastirdim ama bulamadim, huzurumuz kacti valla buyuzden