Belgesel çekeceğim konu bulamıyorum,yaratıcı KK kızları YARDIM :(

Türkiyemizin nereye gittiğiyle kalleşçe şehit edilen vatan evlatlarıyla ilgili belgesel yapa bilirsin

Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün belgeselini hazirlardim..
Gece gunduz calisip en iyi muziklerle seslendirmelerle resimlerle tüyler ürpertecek bir belgesel duzenler sonunda da ulkemizin ne hala geldigini vurgulayan bir bir mesaj verirdim..

küçük tarihi bir yerin tanıtımı yapılır (kapalı çarşı belgeselin gibi). ya da bi iş yerine gidersin, mesela fabrika gibi... oradaki işlemleri anlatırsın, çogu kişinin bilmedigi... atıyorum cam imalatının aşamaları gibi... hazır röportaj yapacaklar da orada çalışanlar işte, anlatırlar

sokak hayvanlarini sanki dogadaymis gibi anlatabilirsin cop kutularini av olarak adlandirisin mesela

Ilkkez anne olacak bir kadının hamileliğinin son günlerini ve hazırlıklarını doğumunu belgesel yap bu ara çok popüler:)
aslında çok güzel bir konu fakat çevremde hiç hamileliğin son günlerini yaşayan birisi yok

Türkiyemizin nereye gittiğiyle kalleşçe şehit edilen vatan evlatlarıyla ilgili belgesel yapa bilirsin

güzel ama bu ileri derecede bir konu ve bu durumda çekmem mümkün değil..

ne kadar zevkli ödev. ne okuyorsunuz

radyo ve televizyon teknolojisi okuyorum :)

böyle bir belgesel yapmayı çok isterdim fakat, görüntü alamayacağım için sadece resimlere de sığınmamızı istemiyor hoca maalesef

sokak hayvanlarini sanki dogadaymis gibi anlatabilirsin cop kutularini av olarak adlandirisin mesela

hmm.. farklıymış üzerine düşünmek gerek... benim de aklıma barınaklar gelmişti ilk başta...

Canım çok can sıkıcı bişey. Geçen sene bende hazırlamıştım tez ama ben kısa filmi seçmiştim.
Belgesel olarak sana önerebileceğim konular;
-Bir nalbant bulup nalların yapımı üzerine röp. yapabilirsin.
-Pamuk şeker fabrikasına gidip aşamalari çekip yetkiliyle röp. yapabilirsin.
-Aynı şekilde bir çikolata fabrikasına gidip yapım aşamalarıni çekip yetkili kişiyle röp. yapabilirsin.
-Bir barınağa gidip oradaki hayvanların birkaç günlük rutinini çwkip yetkiliyle röp. yapabilirsin.
Şimdilik aklıma bunlar geldi, kolay gelsin :)

güzel bölüm, ben olsam balıkçılarla ilgili belgesel çekerdim tam zamanı zaten, hem görüntü hem resim, süper belgesel olurdu,

evet bu da çok güzel olur, çok teşekkür ederim :)

bence guzel olur sokaklari vahsi doga gibi gosteririsin atiyorum arabalari kedileri kopekleri olduren avci gibi

çok güzel fikirler :) bunları da listeme ekliyorum :)

güzel bölüm, ben olsam balıkçılarla ilgili belgesel çekerdim tam zamanı zaten, hem görüntü hem resim, süper belgesel olurdu,

evet ama bu benim için çok zor olur... denize açılıp balıkçılarla birlikte onların balık yakalamalarını görüntüye almam gerek...

anne olmak isteyip anne olamamış kadınlar,tüp bebek tedavisi gören kadınlar ve tüm bunlar sonucunda anne olamamış kadınların hayatlarını içeren bir konu olabilir.

Yaslilarla röportaj yapip hayatlari boyunca yaşadıkları en ilginç anilari paylasabilirsin.
Ortak noktalara da deginebilirsin. Bence cok surukleyici olurdu...

Şehir belgeseli yapacaksanız, bölge olarak Karaköyü öneriyorum, hep tarihi hem de buaralar enterasan bir biçimde popülerleşti.

Geçenlerde İstanbulda Afrikalı nüfusun fazlalaştığı ile ilgili birşeyler okumuştum. Nüfusça çoğunluk kaldıkları mahalleleri, dernekleri vs. bile var ve çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyorlar. Bu konuda bir belgesel hazırlayabilirsiniz.

Kıbrıs'a daha önce gittiniz mi bilmiyorum. Denizi güzel vs. ama çok bir numarası yok, belgeseli olsa ben oturup izlemezdim.

Soma kömür işletmeleri ile ilgili bir belgesel fikrini çok beğendim. Madendeki yangından kurtulanlar, yakınlarını kaybedenler, bugün madende çalışmaya devam edenlerle röportajlar yaparsınız. Araya da kazanın olduğu hafta yaşananlardan görüntüler serpiştirirsiniz. Hem fazla masraf ve çekimler anlamında fazla çaba gerektirmez hem güncel ve ilgi çekici bir konu olur.

Sokak hayvanı belgeseli, balıkçılarla belgesel çekmekten çok daha zor olmaz mı? Enterasan anlar yakalayabileceğinizin, izlenmeye değer sahneler elde edebileceğinizin garantisi yok en başta.

Bir de bbc'nin bu tarz belgeselleri var sanırım. Günlük hayatımızda kullandığımız ürünlerin, fabrikada işleme aşamalarını tek tek gösteriyor, ben çok beğeniyorum. Bu tarz bir şey yapabilirsiniz, fırsatınız varsa.

Son düzenleme:
Küçük çocukların gözünden dünya nasil olur ?
Onlar için en büyük sikinti nedir neden mutlu olurlar .
Bence eğlenceli olur.
evet ama bu biraz daha ileri seviyede yapılabilir...
Yaslilarla röportaj yapip hayatlari boyunca yaşadıkları en ilginç anilari paylasabilirsin.
Ortak noktalara da deginebilirsin. Bence cok surukleyici olurdu...
bu maalesef belgesel konusu olmaz... yani en azından ben toparlayamam bu konuyu...

evet tarihi bir semt her zaman dikkat çekeceği görüşündeyim bende..
kıbrıs'a daha önce 2-3 kere gittim, orada araba da var istediğim yere rahatlıkla gidip rahatlıkla çekim yapabilirim...
şuan soma düşüncesi çok güzel... bu düşünceleri hocamla paylaşıp herşeyi düşünüp ona göre bir seçim yapmam gerekecek...
sokak hayvanı belgeseli evet daha zor olur fakat benim asıl aklıma yatan barınaklar oldu çünkü çekimleri daha kolay yapabilirim...
bbc'nin, discovery'nin, history channel'ın bir sürü belgesellerini izledim, şuan keşke öyle birşey yapabilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…