Belgesel çekeceğim konu bulamıyorum,yaratıcı KK kızları YARDIM :(

cileeek

Liberté
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
139
81
Bu sene son senem ve bitirme tezi olarak belgesel çekeceğim. Çokta aşırı profesyonel bir şey olmayacak.Hocaya hala konumu söyleyemedim çünkü henüz aklıma bir şey gelmiyor. Sizin aklınıza gelen her fikir benim için önemli olabilir. Benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ne yazık ki okul döneminde bu da benim derdim oldu.

Ne kadarsürelik olacak?
Sokak hayvanlarının yaşamı., bolca malzeme çıkar.

belli sınırları varmı peki?

herhangi bir sınırı yok fakat sürüklemesi lazım, konu 4-5 dk içinde tıkanmamalı
Toplamda 10-15 dk civarı olacak
içinde 2-3 kişiyle röportaj olacak . Benim aklıma konu olarak barınaklar,Adalar,Bursa tanıtımı tarında bir şeyler geldi ama çok karasrsızım.

Okul, sınıf, ders ortamı olabilir belki. Sıradışı bir öğretmenin ders işleyişini çekmek filan.

çocuk esirgeme kurumundaki çocuklarla alakalı bir konuya ne dersiniz?

gerek çocuklar gerek kurum yetkilileri gerek dışarıdaki insanlar birçok kişiylede röportaj yapabilirsiniz.

Birden düşündüm ben olsam ne üzerine belgesel hazırlardım diye..
İçimizdeki çocuk konulu belgesel hazırlardım.

Her yaşta hepimizin içinde bir çocuk vardır bence.
Çeşitli yaş gruplarından bu tarz görsellerle, çekimlerle çok ilgi çekebilirsin..

Aklıma şeker verdiğimde gözleri parlayan babaannem geldi oyy yerimm :) :)

Çok orijinal bi fikirmis :) çok hoş :)

Yitirdiğimiz maden işçilerinin geride bıraktıkları . . .

fikirleriniz için çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı not aldım...
öncelikle konunun sürüklemesi biraz da insanları sıkmaması gerekiyor, mesela bolca görüntü alabileceğim bir konu olması gerekiyor.
tanıtım belgeselleri olabilir, mesela kıbrısa gidip orayı gezip tanıtmak geldi aklıma...

kapsamı geniş şeylerle çok ugraşma öyleyse. mesela şehir tanıtımı biraz geniş kapsamlı. bir sürü yerden bir sürü görüntü alman gerekecek, yoksa dandik olur. ugraşırım diyorsan tabi sen bilirsin.

daha önceden kapalıçarşıyı tanıtan bir gezi belgeseli yaptım, haklısın sadece istanbul çok geniş kapsamlı olur onun yerine sadece güzel bir semt veya topkapı sarayı gibi tarihi bir yerinde belgeselini yapabilirim...

Ilkkez anne olacak bir kadının hamileliğinin son günlerini ve hazırlıklarını doğumunu belgesel yap bu ara çok popüler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…