belediyelerin nikah parasi

Ben hatırlayamadım 3 sene oldu ama yaşlanmış gibi hissettim kendimi :KK53:
100 tl vermiştik galiba bide fotoğraf parası zorla satmışlardı ama almıştık anı olsun diye 80 tl de oydu galiba..
Bide o zamanlar paramız yoktu hiç baya sıkıntı olmuştu.. 100 tl en ideali ondan fazlası saçmalık artık. Sanki limonata kurabiye dağıtıyolar.. 5 dklık bi işlem orda ki..

Valla benim kp cimriliginden düğün salonuna nikah memuru cagirmamisti dügünde sonra nikahimizi yapmıştık sende bizim duruma düşmek istemiyorsan çağır 500 olsun ne farkeder herkes nasıl veriyorsa sende ver yap nikahını bir kere oluyor bu işler şimdiki aklım olsaydı salak gibi sessiz kalmaz banane nikahim salonda olsun derdım

Valla benim kp cimriliginden düğün salonuna nikah memuru cagirmamisti dügünde sonra nikahimizi yapmıştık sende bizim duruma düşmek istemiyorsan çağır 500 olsun ne farkeder herkes nasıl veriyorsa sende ver yap nikahını bir kere oluyor bu işler şimdiki aklım olsaydı salak gibi sessiz kalmaz banane nikahim salonda olsun derdım

İki tarafta da salon tutulursa bizdekini babam verecek, nikah parasını nisanlim verecek

Aslına bakarsan benim kiyamadigim kişi burada nisanlim :KK66:
Çünkü babası amcası dayısı kimsesi yok destek olacak. Her şeyi tek başına yaptığı için minimum düzeyde halletmek istiyoruz ama işte bu mutlu gun bir kez yaşanıyor ve özel olsun istiyorum

Hani derler ya doluya koyuyorum almiyor,
Boşa koyuyorum dolmuyor
Aynen o durumdayım :)

Yok canım sırf taki için değil, çünkü düğün salonu da olsa belediyenin salonu da olsa gelecek kişi sayisi ayni olur bizde.

Biz rahat rahat olsun diye düşündük, kardeşimin de öyle yapmıştık çok güzel olmuştu.

Nikah salonu geniş olsa yine mesele değil ama cidden çok küçük bir salon ve sadece yarim saat veriliyor

Birde çoğu belediyede kendileri dışında fotoğraf çekimi yasak diye duymuştum onu kafama taktim

Iyide yarim saat zaten çokki. Yani ne kadar zaman ayrilmasi lazimdi? Nikahin kendisi zaten uzun surmuyor. Malum soru soruluyor iste o kadar.

Misafirlerin ne için rahat etmeleri gerek? Ayakta kalsalar dahi, dedigim gibi nikah çabucak biten birsey. Ardindan nikah, çift tebrik edilir. Bu tebrik faslisi çok uzun sürerse nikah dairenin disinda yapilsin. Bilmiyorum, sahsen ben sirf takimi takmak için dügün salonuna gitmezdim.

Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.
Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.
Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez
Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu
Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?
Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira
Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?

Siz sadece takı takılsın, misafirler rahat etsin diye düğün salonu tutup ona para veriyorsunuz ancak nikah için bu para çok geliyor :) Enteresan bir mantığınız varmış.
Takılan paralardan ödeyin madem.

Ayrıca bizim İstanbul'da nikah salonu için sadece 500 tl istiyorlar dosya masrafı ne kadar bilmiyorum :) Biz belediye başkanını tanıdığımız için vermedik orası ayrı ama bizimle birlikte o sırada işlem yaptıran çiftlere söyledikleri miktar buydu.

150-280 tl bence uygun.

Oda nikahi diye birsey de var
İki sahit alip gidiyorsun belediyeye ziyaretcisiz davetlisiz bir odada basbasa kiyiyorlar nikahi bunun ucreti daha azdir sanirim
Ama bu kadar hesap yapma sebebiniz nedir? Bunu hesaplayacak durumdaysaniz esyaniz eviniz maasiniz gecinecek kadar paraniz var mi onu merak ettim ben Allah kolaylik versin

Oda nikahi diye birsey de var
İki sahit alip gidiyorsun belediyeye ziyaretcisiz davetlisiz bir odada basbasa kiyiyorlar nikahi bunun ucreti daha azdir sanirim
Ama bu kadar hesap yapma sebebiniz nedir? Bunu hesaplayacak durumdaysaniz esyaniz eviniz maasiniz gecinecek kadar paraniz var mi onu merak ettim ben Allah kolaylik versin

Bu kadar hesap yapmadaki öncelikli nedenim nisanlimin yetim olmasi ve yeni atanmış olması

Benim ailem de elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor ama onların da elinden gelen kısıtlı imkanlar

Ev eşyası almayacagiz, tayini çıkan bir arkadaşın bıraktığı eşyaları kullanacağız ya da sadece iki cekyat alıp oturacagiz

Ama yine de nisanlim olsun ailem olsun bir şekilde bu para verilir ancak istenen miktarların çok fazla olduğu düşüncesindeyim.
Biraz daha makul fiyatlar olabilirdi

Bu kadar hesap yapmadaki öncelikli nedenim nisanlimin yetim olmasi ve yeni atanmış olması

Benim ailem de elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor ama onların da elinden gelen kısıtlı imkanlar

Ev eşyası almayacagiz, tayini çıkan bir arkadaşın bıraktığı eşyaları kullanacağız ya da sadece iki cekyat alıp oturacagiz

Ama yine de nisanlim olsun ailem olsun bir şekilde bu para verilir ancak istenen miktarların çok fazla olduğu düşüncesindeyim.
Biraz daha makul fiyatlar olabilirdi
Anliyorum canim insallah bir hale yola girer hersey Allah yardimciniz olsun maddi imkansizliklar varsa esya almamak cok mantikli borc harc yapip da alinca onun derdini yillarca yine sen cekecektin cunku akillica davranmissiniz kocaman mutluluklar dilerim :KK66:

Anliyorum canim insallah bir hale yola girer hersey Allah yardimciniz olsun maddi imkansizliklar varsa esya almamak cok mantikli borc harc yapip da alinca onun derdini yillarca yine sen cekecektin cunku akillica davranmissiniz kocaman mutluluklar dilerim :KK66:

Çok tesekkur ederim
Bebeginizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.

Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.

Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez

Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu

Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?
Aaa biz evleneli 1 yil oldu merkezde kiydik nikahi hemde 14 subatta sadece 75 tl verdik oda nikah cuzdani parasiymis :S baskada bes kurus para vermedik. İlk defa duydum bole birseyi.

Bizim belediye baskani tanidikti hatta o kiyacakti ama maalesef o gün isi vardi. Para istemediler ama bizimkiler 100 lira koymuslar sanirim cebine adamin..

Düğün salonuna o kadar veriyorsunuz bence bu para da cok gelmemeli.. Mecbur herkes veriyor...
Ha bu arada hayirli olsun umarim cok mutlu olursunuz :KK68::KK68:

X