• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belediyede is gorusmesi

bu 5 sene sonra kendini nerede goruyorsun sorusu farz olmus ya artik is yerlerine
esim ne isin yapilacagini bilmedigi bir yere beni gorusmeye goturdu arkadasi varmis
gittim atik toplama alaniymis is
adam bana 5 sene sonra kendini nerede goruyorsun dedi.
yani bu iste 5 sene sonra nerede olabilirim dedim sende haklisin dedi bana 😁
bazi yerler cidden laf olsun diye soruyor
Çoğu yer laf olsun diye soruyor 😂😂

Ben dandik bi ofise görüşmeye gittim patron böyle okumuş yazmış biri değil görsen sanki holding yönetiyor 5 sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz diye sordu 😂

Sağlam bir insan kaynakları politikası yok bence bizim ülkede hersey torpil ama liyakatın olmadığı yerde ik mi olur 😂😂

Belediyeye zaten referans olmadan pek almiyorlar
Bizim de bir tanıdık belediyeye girmis hic oyle torpil olaylarini da sevmezler(!) Cok dindarlar falan
Ben duyduğumda ilk sorum kim referans olmuş seklinde oldu annemler de aman kizim oyle deme sakın dediler 😃 eee dedim sana bana gelince kotu gozle bakarlar kendileri nasil razi olmus?
Bu arada şu 5 yil sonra kendini nerede görüyorsun sorusu da fiks oldu belediyede sormazlar bence, klasik ik sorularindan biridir ama benim düşüncem kurumsal, alinan personelin yükselebileceği firmalarda sorulması daha mantikli yoksa cok egreti duruyor

Ben o 5 yıl sorusunu kamu kurumlarında sorduklarını hiç duymadım, kamu kurumlarında zaten kazık çaktığı için insanlar 5 yıl sonra da aynı yerde oluyorlar.
Belediyelerde de seçimle başkan değişmediği sürece aynı kişiler oturmaya devam ediyor. 😂

Güler yüzlü olun, edilgen görünün, he he deyin bence problem olmaz.
bir kurumda memurum, kpssyle girdim ve evet hiçbir işçi arkadaşıma bu soru sorulmamıştır... Ne eskiler ne de yeniler.... İstanbul için bildiğim iştirakler. com`a cv bırakılır pozisyonda ihtiyaç varsa mülakata çağrılır. Ancak bir tanıdık bir dosta durum böyle işlemiyor bu da Türkiye gerçekleri...

bir kurumda memurum, kpssyle girdim ve evet hiçbir işçi arkadaşıma bu soru sorulmamıştır... Ne eskiler ne de yeniler.... İstanbul için bildiğim iştirakler. com`a cv bırakılır pozisyonda ihtiyaç varsa mülakata çağrılır. Ancak bir tanıdık bir dosta durum böyle işlemiyor bu da Türkiye gerçekleri...

Bana da sorulmadı.
Daha çok sorulan sorular,
Eşiniz ne iş yapıyor? (tayinci misiniz, değil misiniz?)
Çoluk çocuk var mı? (doğum izni, ücretsiz izin, süt izniyle uğraştırma bizi.)
Hangi bölümden mezunsun, okul devam ediyor mi? (girdiğin kurumdan farklı bir bölüm okuyorsan okulu bitirip kaçarsın sen, boşuna zahmet etmeyelim)

Benim denk geldiklerim hep bunlardı :))

Bana da sorulmadı.
Daha çok sorulan sorular,
Eşiniz ne iş yapıyor? (tayinci misiniz, değil misiniz?)
Çoluk çocuk var mı? (doğum izni, ücretsiz izin, süt izniyle uğraştırma bizi.)
Hangi bölümden mezunsun, okul devam ediyor mi? (girdiğin kurumdan farklı bir bölüm okuyorsan okulu bitirip kaçarsın sen, boşuna zahmet etmeyelim)

Benim denk geldiklerim hep bunlardı :))
Gayet mantıklı sorular. Çay yasaklandı "çay alır mısınız?" sorusu sorulöayacağı gibi "5 yıl sonra neredesiniz.?" sorusu beş yılı bulmadan siyasi oteritesi değişen belediyede sorulmaz😁 zaten işçi amir de olamaz müdür de😉😉

işe alacaklarsa üst amirleri ile görüştürürler.(çünkü en üst bilmeden kuş uçmaz belediyelerde) aracı olan kişi sözü geçen biri ise üst amir 2-3 dk adını mezuniyetini formaliteden sorar sonra seni İKya yönlendirir. evraklarını getir derler. başlatırlar.
aracı olan kişiyi sırf kırmamak adına sizinle görüşüyorlarsa üst amirle görüştürmezler. hakkınızda 5-10 dk sohbet ederler. cvnizi bıraktırırlar. üste ileteceklerini söylerler. gönderirler.

işe alacaklarsa üst amirleri ile görüştürürler.(çünkü en üst bilmeden kuş uçmaz belediyelerde) aracı olan kişi sözü geçen biri ise üst amir 2-3 dk adını mezuniyetini formaliteden sorar sonra seni İKya yönlendirir. evraklarını getir derler. başlatırlar.
aracı olan kişiyi sırf kırmamak adına sizinle görüşüyorlarsa üst amirle görüştürmezler. hakkınızda 5-10 dk sohbet ederler. cvnizi bıraktırırlar. üste ileteceklerini söylerler. gönderirler.

Tam olarak bu ne eksik ne fazl

Referans babanızsa zaten alınacaksınız.
Rahat olun.

Son düzenleme:
Konuyu okuyunca turkiyede tanıdığı olmayan binlerce milyonlarca gence çok üzüldüm. Staj yok iş tecrübesi yok ama hemen iş oluyor. Keşke ülkemizde liyakat olsaydı.
Keşke..
Devlete referansla girmeyi keşke kaldırsalar. Hak eden hak ettiği yerde olsa keşke..
Işte bendede ütopik istekler.
Imkansızı istemek bu..

Bana tercih hakkı verilse asla bu ülkeyi seçmezdim.
+1

Back
X