• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belediye stajı hakkında bilgisi olan?

pearlweed

*SCE*
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
981
1.089
113
28
Kızlar selam,
Bu sene zorunlu olan bir aylık belediye stajim haftaya başlıyor. Belediyede ilk stajım olacak, nasıl davranmak gerekir bilgisi olan var mı :( imar müdürlüğünde staj yapıcam fakat ne tür işler gelir bilgim yok.... fikri olan var mı??

Kızlar selam,
Bu sene zorunlu olan bir aylık belediye stajim haftaya başlıyor. Belediyede ilk stajım olacak, nasıl davranmak gerekir bilgisi olan var mı :KK43: imar müdürlüğünde staj yapıcam fakat ne tür işler gelir bilgim yok.... fikri olan var mı??
Geçen yıl üniversite stajımı belediyede sosyal yardımlaşmada yapmıştım. fotokopi çekip, dilekçe yazmak dışında pek bir şey yaptıgım söylenemez. zaten fazlaca çalışan olduğu için stajyerler olarak görünmez konumda oluyoruz. pek sıkıntı yapma yani.

Kızlar selam,
Bu sene zorunlu olan bir aylık belediye stajim haftaya başlıyor. Belediyede ilk stajım olacak, nasıl davranmak gerekir bilgisi olan var mı :KK43: imar müdürlüğünde staj yapıcam fakat ne tür işler gelir bilgim yok.... fikri olan var mı??

Fotokopi, evrak getir götür vs..
Tabii dilerim farklı olur.

belediyede staj yapan arkadaşım hiçbir şey yapmadığını söylüyordu..
hiçbir şey öğrenemeden stajı bitti
he sadece fotokopi mak kullanmasını iyi öğrendi

Kızlar selam,
Bende imardaydim yalnız imarın da kendine ait büroları var ,harita,ruhsat gibi... 8 -9 tane var.umarım benim gibi imar kaleminde olmazsın çünkü tüm işler başta buraya gelir ve diğer büroları dağıtılır umarım küçük şehirdesindir ben Ankara da olduğum için yoruluyordum çok tabi bu yanındaki kişilere de bağlı benimkiler pek iş yapmadığı için hepsini ben yapıyordum ve yoruluyordum vatandaş gelip benimle muhattap oluyordu başkan aradığında teli ben aciyordum diğerleri lay lay lom .Ama iyi oldu bi bakima çünkü tecrübe kazandım sadece üzerimden maaş aldılar yattıkları yerde o kadar :) Bazıları da stajyerlere pek iş yaptırmazlar sadece fotokopi felan yada git arabadan şunu al özel iş yaptırıyorlar yani, telefon bile actirmiyorlar . Iste biraz yanindaki kisiye bagli bir de sana .İşler çok basit hemen kaparsın . Hiç zor diye korkma. Bu arada kendin gibi ol sana özel işlerini yaptırmalarına müsade etme sakın ben buraya iş öğrenmeye geldim de çekinme şöyle yoksa çok kullanirlar .

Son düzenleme:
Kızlar selam,
Aslimda sadece belediyelerde degil cogu kurum ve birimlerde isi birine gostermekle ugrasip zaman kaybedeceklwrine acele acele bitirip sen kenarda otur bize bak demeyi tercih ederler

Ama iyi hirine denk gelir ve ogrenmek istediginizi soruu sefinize belli ederseniz emin olun cok kisa zamanda isleri kavrayip ogrenirsiniz

Bende stajimi yaptogimda soyledigim tarzda kisilerle karsilastim ama istekli oldugumu fark edenler gosterip yardimci oluyorlardi

Aslinda boyle islerde en guzeli tembel birine denk gelmek calismaktan hoslanmiyorsa size isin inceliklerine kadar gosterir herseyi size yigmak icin

Geçen yıl üniversite stajımı belediyede sosyal yardımlaşmada yapmıştım. fotokopi çekip, dilekçe yazmak dışında pek bir şey yaptıgım söylenemez. zaten fazlaca çalışan olduğu için stajyerler olarak görünmez konumda oluyoruz. pek sıkıntı yapma yani.
Böyle olmamak için neler yapılması gerekir diye sormuştum aslında stajdan maksimum düzeyde yararlanabilmek nasıl mümkün olur sadece fotokopi vs çekmek istemediğimi meslekle ilgili işlere bakmak istediğimi söyleyebilir miyim....

Bende imardaydim yalnız imarın da kendine ait büroları var ,harita,ruhsat gibi... 8 -9 tane var.umarım benim gibi imar kaleminde olmazsın çünkü tüm işler başta buraya gelir ve diğer büroları dağıtılır umarım küçük şehirdesindir ben Ankara da olduğum için yoruluyordum çok tabi bu yanındaki kişilere de bağlı benimkiler pek iş yapmadığı için hepsini ben yapıyordum ve yoruluyordum vatandaş gelip benimle muhattap oluyordu başkan aradığında teli ben aciyordum diğerleri lay lay lom .Ama iyi oldu bi bakima çünkü tecrübe kazandım sadece üzerimden maaş aldılar yattıkları yerde o kadar :) Bazıları da stajyerlere pek iş yaptırmazlar sadece fotokopi felan yada git arabadan şunu al özel iş yaptırıyorlar yani, telefon bile actirmiyorlar . Iste biraz yanindaki kisiye bagli bir de sana .İşler çok basit hemen kaparsın . Hiç zor diye korkma. Bu arada kendin gibi ol sana özel işlerini yaptırmalarına müsade etme sakın ben buraya iş öğrenmeye geldim de çekinme şöyle yoksa çok kullanirlar .
Çok tesekkür ederim aynen ben de stajdan en fazla verimi almak istiyorum. Ben istanbuldayım fatih belediyesinde staj yapacağım yani gayet büyük bir yer... avantaja çevirebileceğime inanıyorum ama endişelerim de var

Anladım, staja başlamadan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğini okumanı tavsiye ederim, yapılan işler hakkında bu sana bir fikir verecektir, yönetmelik ilk başta ağır gelebilir bu gözünü korkutmasın ders çalışır gibi de düşünme öyle bir aşinalık olur hem kafana takılanları belediyedeki meslektaşlarına sorarsın böylece öğrenmeye hevesli olduğun fark edilir ve sana evrak, fotokopi gibi işler verilmez verilirse de itiraz edersin uygun bir dille ben mesleğimi öğrenmek istiyorum bunlarla zaman kaybetmek istemiyorum dersin. İlerde bu yönetmelik maddelerine uyarak iş yapacağın için şimdiden öğrenmen çok faydalı olacaktır ezberlemeye çalışma çünkü maddeler sürekli değişir. mevzuat.gov.tr adresinden okuman gerekiyor, yönetmelik 3 temmuz 2017 itibariyle yenilendi bu nedenle güncel tarihine dikkat et. Kafana takılan bir konu olursa özelden de mesaj atabilirsin ;) şimdiden başarılar diliyorum

Anladım, staja başlamadan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğini okumanı tavsiye ederim, yapılan işler hakkında bu sana bir fikir verecektir, yönetmelik ilk başta ağır gelebilir bu gözünü korkutmasın ders çalışır gibi de düşünme öyle bir aşinalık olur hem kafana takılanları belediyedeki meslektaşlarına sorarsın böylece öğrenmeye hevesli olduğun fark edilir ve sana evrak, fotokopi gibi işler verilmez verilirse de itiraz edersin uygun bir dille ben mesleğimi öğrenmek istiyorum bunlarla zaman kaybetmek istemiyorum dersin. İlerde bu yönetmelik maddelerine uyarak iş yapacağın için şimdiden öğrenmen çok faydalı olacaktır ezberlemeye çalışma çünkü maddeler sürekli değişir. mevzuat.gov.tr adresinden okuman gerekiyor, yönetmelik 3 temmuz 2017 itibariyle yenilendi bu nedenle güncel tarihine dikkat et. Kafana takılan bir konu olursa özelden de mesaj atabilirsin :KK66: şimdiden başarılar diliyorum

Gerçekten çok teşekkür ediyorum ilginiz için. Mevzuatı açıp okumuslugum var fakat dediginiz gibi ders çalışır gibi oluyordu. Şimdi anlamak için bakacağım. Siz de mi bu alanda çalışıyorsunuz? Tekrardan çok teşekkürler...

Gerçekten çok teşekkür ediyorum ilginiz için. Mevzuatı açıp okumuslugum var fakat dediginiz gibi ders çalışır gibi oluyordu. Şimdi anlamak için bakacağım. Siz de mi bu alanda çalışıyorsunuz? Tekrardan çok teşekkürler...
Rica ederim evet ben de yaklaşık 10 yıldır imar müdürlüğünde çalışıyorum mimar olarak :)

Back
X