- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 498
- 47
Biz çok layik bi devletiz.
idare ediyoruz yinede:2:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biz çok layik bi devletiz.
doğu kabus gibi
ya ben en doğu ankaraya gitmişimdir gerçekten abartıldığı kadar var mı merak ediyorum :26:
canım,suriye,Gazze,iran,irak gibi ülkeleri kastettim..bence oradakiler burada yaşamayı çok isterdi..burası onlara Amerika gibi geliyordur..
ya ben en doğu ankaraya gitmişimdir gerçekten abartıldığı kadar var mı merak ediyorum :26:
canım,suriye,Gazze,iran,irak gibi ülkeleri kastettim..bence oradakiler burada yaşamayı çok isterdi..burası onlara Amerika gibi geliyordur..
doğuya bağlı .. mesela hakkari de doğu erzurumda ama alakaları yok
İslam'a yüklenmedim, İslami kuralların YANLIŞ uygulanışına ve erkeklerin lehine yontulmasına yüklendim. Yalnız o dediğiniz bizim ülkede olmaz, bizde kadınlar da erkeğin tarafını tutuyor. Burada bile bekaret konusu açıldığında ben bekliyorum ki verilen tepkiler 'Bak bu dinen/ ahlaken yanlış yapma.' şeklinde olsun. Ama 10 cevaptan 8'i ' Aaa ama ileride evlenirken problem olur, Türk erkekleri bakire olmayan kızla evlenmez, kadın bekaretini evlenene kadar korumalı ve erkeğine el değmeden gitmelidir.' şeklinde oluyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu ülkede erkekler dinden de, Allahtan da Kur'an dan da daha güçlüler, daha çok değer görüyorlar. Ramazan da bir hoca çıkıp dedi ki oruçlu yenmek yaparken kadınlar yemeğin tadına dilleriyle bakabilirler, yoksa yemek tuzsuz olursa erkeklerini memnun edemezler!!! Kafa yapısına bakar mısın? Evet bu sebeple bu kitaplar sakıncalı, elimde olsa toplatırım, zaten bizde beyinler örümcek bağlamış.:))
doğuya bağlı .. mesela hakkari de doğu erzurumda ama alakaları yok
zaten buraya gelince çoğu peçesini filan çıkartıp içki sigara içebiliyor rahat ediyorlar yani
anladım bir gün gerçekten gidip görmek ve insanını tanımak istiyorum
ortadoğudan bahsediyorsun sanırım canım
zaten buraya gelince çoğu peçesini filan çıkartıp içki sigara içebiliyor rahat ediyorlar yani
anladım bir gün gerçekten gidip görmek ve insanını tanımak istiyorum
Erzurum çok güzelmiş,tatil beldesi sanırım..kayakmı yapılıyordu..erkek kardeşim gitmişti görev için..peynirleri tatlıları takıları,çok güzelmiş..dükkanlar falan çok hoşmuş..erekek kardeşim şort giymiş diz üstü biraz garipsemişler ama yaz olduğu halde..
erzurum güzeldir kayak turizmi gelişti. evet garipserler biraz ne kadar da olsa çok açık insan görmemişler malum soğuk :)
evet haklısın sanırım..
Bu konuda hemfikiriz.
Gercekten arada kalmis, dini erkek egemenligiyle karistirmis ve bundan en cok kendi zararli cikmis bir nesil var.
Mesela verdiginiz corba ornegine binaen cok meshurdur bilirsiniz, hanimlarin evine ve esine yaptigi her hizmet sevaptir ama yapilma zorunlulugu yoktur.
Bunun yanisira erkekler unutulmamis ve onlara da odul vaad eden hadisler soylenmistir.
Mesela hanimina guler yuzle bakmak, elleriyle yemek yedirmek, onunla cocuklasabilmek ve gerektiginde de koruyabilmek, ailesine harcama yapmak sevap olarak sayilmistir.
İste bunlari anlatmak gerek.
Yeni nesil daha umut vaad edici ama dozaji ayarlayabilmelerini umuyorum.
Diger soyledikleriniz ustune de bu forumda konuya sizin dediginiz gibi dinen de ahlaken de yanlis diyenlere fetvacilar, aahlak bekcileri vs gibi yakistirmalar yapiliyor.
Bu yuzden cekiniyor olabilirler.
Ben "kinayicinin kinamasindan" korkmam ama boyle bir cumleyle cikis yapip İslam'i, bilerek ya da bilmeyerek kucultucu sozlerine maruz birakmak ve boylece hem de karsimdakini gunaha sokmak istemem.
Eger konusmam fitneyse susmam iyidir diye dusunebiliyorum bazen.
Herkesin bir gun muthis bir aydinlanma yasamasi dilegimle :)
Hemfikir olmamıza sevindim . .:)) Yalnız o sözümden beni yanlış anladığınızı düşünüyorum, kendimi yanlış mı ifade ettim acaba? Ha bir de sizin gibi makul bir insanın bu kitaptan nefret etmemesi bana garip geldi açıkçası, yazarı da erkekmiş her şey daha da netleşti kafamda müthiş aydınlanmayı yaşadım. :)
:)
Çok hoşsunuz :)
Belki ilk başta biraz küçümseyici bir tavır sezmiş olabilirim, yalan yok :)
Ve biraz hışımla çıkmış da olabilirim bunun için de özür dileyebilirim ama İslam'ın yanlış aksettirilmesine tahammülsüzlüğümden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Yazı dili soğuk bir dil, jest yok mimik yok ama sonrasında kendinizi gayet net ifade ettiniz.
Ve aynı fikir etrafında uzlaştık sizinle.
O konuda bir problem yok benim açımdan :)
Açıkçası ben kitap olarak, yazı dili olarak bakmadan direkt İslami bir bakışla baktım.
Hanım-erkek ayırmadan genel hattıyla yorumladım yani ki zaten konuya ilk mesajım da bu yönde.
Bir de biraz iyimser yaklaşıyorum.
Mesela bayanlar kendilerini eğitmeye, yuvaya emek vermeye daha meyilliler sanki.
Almadan vermek gibi keskin bir bakış açısından bahsetmiyorum, zorunluluk ya da görevi budur açısından da değil ama etrafımda gözlemlediğim kadarıyla bu kanaate vardım.
Kitaplar da dolayısıyla bizim üstümüze kuruluyor.
Tabirler bence kaba ama flörtün abartısının kerihliğini anlatmaya çalışmış olabilir diye algılamaya çalıştım.
Aydınlanmanız hayırlı uğurlu olsun
Bu arada bayramınız da mübarek olsun.
Teşekkürler, sizin de mübarek olsun. Sanırım benim biraz ters demeyim de direkt olarak yazmamdan çıktı yanlış anlaşılma. Benim de bu kadın meseleleri hassas noktam, ben de böyle durumlarda düşündüğümü direkt bazen yanlış anlaşılmaya meyilli olacak şekilde sert bir üslupla söylüyorum. Ama sanırım hassasiyetimi anlıyorsunuzdur sizin de benzer bir hassasiyetiniz olduğuna göre. :)) Neyse ben özür dilemek isterim yine de sizi kırıp bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem. Benim sanırım artık şu sürekli erkekleri savunan, kadınları ezen kadınlara pek tahammülüm kalmadı bu forumda buluttan nem kapar oldum
Ben bu kitabın çok iyi niyetli hazırlandığını düşünmüyorum açıkçası çünkü mesela flörtle ilgili kısımda 30 cümleden 29'u kadınlara yöneliktir, e hali hazırda zaten kadınların baskı altında olduğu bir toplumda bir erkek neden böyle bir kitap hazırlar ki? Yani bu Amerika'da beyaz haklarını savunmak gibi bir şey, ya da Avustralya'da aborjinlere karşı Anglo-Saksonları. Ben o yüzden hiç hazzetmediğim bir politikanın bir ürünü olduğunu düşünüyorum bu kitabın. Zaten kullanılan tabirler de yazarın vizyonunun darlığını ve kadını bakış açısını ortaya koyuyor. Neyse ortak paydada buluşabildiğimize sevindim. Tekrardan hayırlı bayramlar.