- 2 Aralık 2011
- 2.939
- 8.882
- 408
Yalnız benim anlayamadığım Türkiye'de erkekler cinsel anlamda kadınlardan çook daha aktif, arabada 5 evde 15 şeklinde bir hayat sürüyorlar; ancak ahlaki nutuklar, dini fetvalar, toplum ahlakını düzeltmeye yönelik tüm kitaplar kadınlara yönelik, erkeklere ısırılmış elma almayın dendiği kadar , neden 'Evlenmeden elma ısırmayın, İslam'a aykırı' denmiyor? Cevap çok ortada aslında, ancak siz de bu PALAVRALARA inanıyorsanız amaçlarına ulaşıyorlar, Ortadoğu'da kadınların gördüğü değere(!) şaşırmamak lazım. :)) bunları yiyor musunuz gerçekten?
Konuyla alakalı cevap vereceksem ''Delikanlılar; evleneceğiniz kızın sizden önce başkalarıyla flört yapmasını ve sanki ısırılmış bir elmanın talibi olmak ister miydiniz? O halde siz de flört yapmayın ve bu kitabı okuyun…'' gibi bir cümle var.
Sadece hanımlardan mı bahsediliyor, erkeklere de yer var mı kitabın içeriğini net bilememekle birlikte bu cümleyle erkeklerin flörtü de kitapta yer edinmiş gibi görünüyor.
Tabiri ben de beğenmedim.
Kitaptan bağımsız ilerleyeceksek ben hanımların üstünlüğünü kabul eden biriyim.
Zira bir erkeği ahlaklı yetiştirirseniz iyi bir fert yetiştirmiş olursunuz ama bir kızı iyi eğitirsek bir aileyi eğitiriz, dusturunu kabul ediyorum.
Bu sebeple de hanımları her manada iyi eğitmenin daha doğru, daha kapsamlı ve avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Bunları yiyor musunuz ne demektir, Ortadoğu'nun İslamla iç içe olmasından dolayı İslami yerici bir söz mü kullanmış oldunuz kendinizce, nasıl bir amaç güttünüz anlamadım ama ''hahaha hep kadınlara yüklenelim, bir erkek bulursak kaçırmayalım, günahlarını örtelim çünkü onlar kutsal cins'' gibi bir düşüncem yok.
Aksine günahta kadın ve erkek eşittir.
Sonrası erkek otoritesi altında ezilen bir Türkiye'nin her şeyi kadına yüklemesinden başka bir şey değil.
Son düzenleme: