canım şimdi kızla erkek bir şekilde tanıştı tanıştırldı vs..ama uymadı bir şeyler..bir şeyler ters gitti..bir süre görüştülr diye evlenmek zorundamı kalacaklar yani..tanışma olayı nasıl olurki:44:
İyide bunu çıktığı kıza sölemezki.Sölese belkide kız bunla durmayacak
Artık nasıl yapıyorlar bilemiyorum canım. Flört etmeyin dediklerine göre ilk bulduğuyla evlenecek kız.Yoksa tanışıp konuşmak flörttür neticede.
flört olayına karşı değilim ..tabi kızlar dikkatli olsunlar ,gözleri açık olsun:)
ama rahmetli annemde görücü uslu ile evlenmiş pek mutlu değildi..severek evlenmeli herkez..
nasıl var? nerede?
Bu kitabı yazan görücü ile olsun diyor heralde.
Neresinden tutsan elinde kalır yani. Peygamber efendimiz de evlenmeden önce tanışıp konuşmayı öngörmüş ve sevdiğiyle evlendirin kızları diyorken bunlara ne oluyor da fetva veriyorlar ben anlamıyorum.
İslam dinine göre zina yapan bir erkek zina yapmamış bir hanım ile evlenemez Bu sadece kadınlar için geçerli değildir
canım izmir de yaşıyordun değilmi..?orada çok olmaz böyle şeyler ama doğuda genellikle baskı var..eskiden daha çokmuş.
Yok ya öyle değil. Mesela kızın sevgisi seni kimseye bırakmam dedi diye babası döverek öldürmüş ya kızı. Bu tür şeylerden bahsediyorum.
evet izmirde hiç öyle bir şeye maruz kalmadım ben
sokak ortasında sevgilinizi, eşinizi dudaktan öpebilirsiniz kimse yadırgamaz :)
tabi yalap şalap değil ama diğer türlüsü de tuhaf karşılanmıyor
ha öyle desene ben de bir an irandaki gibi devlet eliyle falan polisler tutuluyor sandım
evet izmirde hiç öyle bir şeye maruz kalmadım ben
sokak ortasında sevgilinizi, eşinizi dudaktan öpebilirsiniz kimse yadırgamaz :)
tabi yalap şalap değil ama diğer türlüsü de tuhaf karşılanmıyor
ha öyle desene ben de bir an irandaki gibi devlet eliyle falan polisler tutuluyor sandım
ama erkeğin h.ç birliktelik yaşamadığını nereden anlayacaklarki..ya olduysa olmadım derse?
Haklısın Ama iyi araştırmak lazım evleneceğin insanı. Gerçi günümüzde evlilikler meslekle, maaş bordrosuyla. tapuyla, malla mülkle yapılıyor
son zamanlarda okuduklarımızdan sonra ülkemizde yaşadığımız için çok şanslı olduğumuzu düşünmeye başladım..diğer türlüsü akıl karı değil bence..
mesela ne gibi okudukların canım?
kadınların sünnet ettirilmesi
hristiyanın iranda ramazan ayında sigara içiyor diye dudağının yakılması
mezhep yüzünden suriyedeki savaş
gazzedeki ölümler..
kızların çok küçük evlendirilmesi..ışid tarikatı 9 yaşında bile evlendirebiliyormuş
orası öyle işte bu yüzden laik bir devlet olarak kalmalıyız
dinle yönetim işin içine girdi mi isteyen istediği gibi yorumlayıp insanlara böyle eziyet edebilir
:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?