Belediye otobüsünde flört uyarısı! Flört Yangını: Daha önce ısırılmış elma!

Konuyla alakalı cevap vereceksem ''Delikanlılar; evleneceğiniz kızın sizden önce başkalarıyla flört yapmasını ve sanki ısırılmış bir elmanın talibi olmak ister miydiniz? O halde siz de flört yapmayın ve bu kitabı okuyun…'' gibi bir cümle var.
Sadece hanımlardan mı bahsediliyor, erkeklere de yer var mı kitabın içeriğini net bilememekle birlikte bu cümleyle erkeklerin flörtü de kitapta yer edinmiş gibi görünüyor.
Tabiri ben de beğenmedim.

Kitaptan bağımsız ilerleyeceksek ben hanımların üstünlüğünü kabul eden biriyim.
Zira bir erkeği ahlaklı yetiştirirseniz iyi bir fert yetiştirmiş olursunuz ama bir kızı iyi eğitirsek bir aileyi eğitiriz, dusturunu kabul ediyorum.
Bu sebeple de hanımları her manada iyi eğitmenin daha doğru, daha kapsamlı ve avantajlı olduğunu düşünüyorum.

Bunları yiyor musunuz ne demektir, Ortadoğu'nun İslamla iç içe olmasından dolayı İslami yerici bir söz mü kullanmış oldunuz kendinizce, nasıl bir amaç güttünüz anlamadım ama ''hahaha hep kadınlara yüklenelim, bir erkek bulursak kaçırmayalım, günahlarını örtelim çünkü onlar kutsal cins'' gibi bir düşüncem yok.

Aksine günahta kadın ve erkek eşittir.
Sonrası erkek otoritesi altında ezilen bir Türkiye'nin her şeyi kadına yüklemesinden başka bir şey değil.

Son düzenleme:

İslam'a yüklenmedim, İslami kuralların YANLIŞ uygulanışına ve erkeklerin lehine yontulmasına yüklendim. Yalnız o dediğiniz bizim ülkede olmaz, bizde kadınlar da erkeğin tarafını tutuyor. Burada bile bekaret konusu açıldığında ben bekliyorum ki verilen tepkiler 'Bak bu dinen/ ahlaken yanlış yapma.' şeklinde olsun. Ama 10 cevaptan 8'i ' Aaa ama ileride evlenirken problem olur, Türk erkekleri bakire olmayan kızla evlenmez, kadın bekaretini evlenene kadar korumalı ve erkeğine el değmeden gitmelidir.' şeklinde oluyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu ülkede erkekler dinden de, Allahtan da Kur'an dan da daha güçlüler, daha çok değer görüyorlar. Ramazan da bir hoca çıkıp dedi ki oruçlu yenmek yaparken kadınlar yemeğin tadına dilleriyle bakabilirler, yoksa yemek tuzsuz olursa erkeklerini memnun edemezler!!! Kafa yapısına bakar mısın? Evet bu sebeple bu kitaplar sakıncalı, elimde olsa toplatırım, zaten bizde beyinler örümcek bağlamış.:))

Son düzenleme:
kadına nerede nasıl davranması gerektiğinden bahseden sözüm ona otoriteler gel gelelim söz erkeklere gelince fevkaledenin fevkinde tavrını takınıyorlar!!kadın iffetli olmalı derken bile erkekler üzerinden -sırf ısırılmış elmayı ısırmamak - gibi amiyane tabirler kullanılmakta .bu zihniyetler türeyip gittikçe birileri erkeklerin tarafına sürekli değerleri yontup kadınının iffetini öne çıkarıp erkekleri "yücelttiçe" bir yere varamayız

aynen katiliyorum.....

kesinlikle katılıyorum.
Kız doğduğu için daha az sevildiğini kanıksayan ve "erkek" doğurmak isteyen kadınlarla beraber yaşıyoruz,çalışıyoruz...
farketmeden o kadar çok ikincil plana atıyorlar ki kendilerini,öylelerinden yüz buluyo işte böyleleri...
ısırılmış elmadan almak,nasıl sapıkça bir bakışaçısı...
yazının sonunda vereceğim linke göre şöyle de benzetmeler de varmış kitapta
"Nevzat Laleli, kitabında ve yaptığı söyleşilerde açıkça kadın düşmanlığı yaparken, flört eden kadını ‘ısırılmış elma’, ‘kanadına dokunulduğu için uçamayan kelebek’,‘dökülen kadın’, ‘orta malı’ gibi ifadelerle nitelendiriyor. Flört eden kadınların hayatlarının mahvolduğunu ilan ediyor"
meyve sebze hayvan... anasını satayım bi kadına benzetmemiş kadını
ayrıca kitabında "flört etmeyin fotoğrafınızı gönderin biz sizi evlendirelim" diyormuş, "bizim evlendirme büromuzda boşanma yok" diye de ekliyormuş

ahan da link burada
sabrınız yetiyorsa okuyun
http://www.sendika.org/2014/07/copcatan-burosu-kurup-flort-yasagini-savunan-milli-goruscu/

Bu zihniyete sahip insanlar aramızda maalesef.Konya da bir gün dolmuşda gidiyorum.Yanımda 2 delikanlı konuşuyor.Geçmiş gün konuyu unuttum işin açığı ama konu flört olmalıki sadece bir cümle aklımda kaldı:Benle çıkmışsa başkalarıylada çıkmışdır

Yuh ulan ya. Erkeklik saniyolar bi de bu fikirlerini. Cidden bunlarla ayni havayi solumak zorunda kalan kizlarimiza acidim. Hic boyle bi erkek cikmadi karsima ama ya ciksaydi tovbeler olsun ya.

Yuh ulan ya. Erkeklik saniyolar bi de bu fikirlerini. Cidden bunlarla ayni havayi solumak zorunda kalan kizlarimiza acidim. Hic boyle bi erkek cikmadi karsima ama ya ciksaydi tovbeler olsun ya.

İyide bunu çıktığı kıza sölemezki.Sölese belkide kız bunla durmayacak

Nevazt Laleli. Erkekmiş yazarı demek, belli zaten. Sıkıysa uygulatsa ya bu yasakları erkeklerde, yemez tabi gözü ancak gücü kadınlara yeter bunların.

Son düzenleme:
akılları fikirleri sevişmekte, kadında kızda.....sevişmeyi ortadan kaldırdıklarında toplum ahlaki açıdan nirvanaya ulaşacak...

aklına bunları dolayıp,bir de tutup bunun üstüne kitap yazan insan hakkında ne düşünürüm yazmayayım, tazminat hakkı doğabilir...

İran da ki gibi namus bekçileri de türerse hiç şaşırmam kuzum

çok şaşkınım şu anda bunlar bir kuruma falan mı bağlı :26:

Yok ya öyle değil. Mesela kızın sevgisi seni kimseye bırakmam dedi diye babası döverek öldürmüş ya kızı. Bu tür şeylerden bahsediyorum.

Yok ya öyle değil. Mesela kızın sevgisi seni kimseye bırakmam dedi diye babası döverek öldürmüş ya kızı. Bu tür şeylerden bahsediyorum.

canım şimdi kızla erkek bir şekilde tanıştı tanıştırldı vs..ama uymadı bir şeyler..bir şeyler ters gitti..bir süre görüştülr diye evlenmek zorundamı kalacaklar yani..tanışma olayı nasıl olurki:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…