Belçika'da 'Evetçi Türklerin çifte vatandaşlığı iptal edilsin' çağrısı

Nasilmis? Nasil benim sana nerde yasaman gerektigini söylemeye hakkim yoksa seninde yurtdisinda yasaylara yok.. ister türkiyede yasarlar ister yasamazlar türkiyede yasamayanlar ülkelerini sevmedikleri icin degil baska sebeblerden dolayi yurtdisinda yasiyolar.. sen yurtdisinda yasiyo olsaydin oy kullanmaya gitmicekmiydin?

orada iyi sartlar altında yaşa. burası ıcın oy kullan
büyük bi kul hakkı!
Evet ya yurtdisinda o kadar iyi sartlar altinda yasaniliyoki sorma.. gece gündüz fabrikada calisip kenara tatilde vatana gidebilmek icin para biriktiriliyor.. türksun müslümansin diye eziliyosun okumak istesen bak annen baban fabrikada calisiyo orda calisan insanlarada ihtiyat var sende öyle bisey düsünmelisin diyen ögretmenler var..

Bir insanın anavatanda yaşama demek başka şey; anavatanda herşey çok iyi,biz burada zulmü görüryoruz, Türkiye daha iyi deyip , totaliterdir rejime oy vermek başka sey. Bu kişileri ülkelerinden uzaklaştıran ekonomı ıdıyse, ve turkıyenin ekonomısı su an iyi ise; tabi ki geri gelmeleri beklenir. Sıfır yabancı dil ve uzak oldukları bir kültüre taşınmalarını beklemiyor kimse; "çok düşündüklerini" söyledikleri ve ekonomisi iyi dedikleri, dilleri ve kültürleri aynı olan iınsanların yaşadığı anavatana donmeleri işteniyor. Bilmem anlatabildim mi!

Merak etmeyin son bi kac sene icinde o kadar gurbetci döndüki dönmeyede devam edicekle bekleyin ve görün..

Bizim.avustralyada yasayan tanidiklar iki uc defa tr ye geldi evlerini yerlestirdiler herseyi yaptilar yepyeni iki uc ay sonra tekrar oraya donduler en son 4-5 ay falan oldu iste gideli yine yapamadilar burada

Bizim.avustralyada yasayan tanidiklar iki uc defa tr ye geldi evlerini yerlestirdiler herseyi yaptilar yepyeni iki uc ay sonra tekrar oraya donduler en son 4-5 ay falan oldu iste gideli yine yapamadilar burada
Ya çok mu zor " evet Türkiye değişti, eskiye göre daha iyi; ama gerek yaşam şartları; parkları, bahceletı, engelli hakları, eğitim kurumları, yolları, çevre temizliği vs. Orada daha iyi " demek. Çünkü öyle, ve ne yazık ki bizim ülkemiz daha öyle değil.

Ya ben siyasileri anlamıyorum; geçen oy vermeye çalışan engelli bir vatandaş elleri üstünde yukarı kata çıkıyordu, bundan nasıl hicap duymaz insanlar; altlarda son model arabalar, bozuk kaldırımlar ve yollardan giden sıyasiler; caddelerde çöpü karıştırıp iki lokma ekmek ya da satacak şey bulmaya çalışan insanlar, ve iş cinayetlerinde ölen yüzlerce işçi hiç mi vicdanları sızlatmaz. Ben duygusal bir insanım, ve yaralıyor bunları görmek beni. Bu insanlar yurt dışına çıkıyor ve meslektaşlarının ülkelerini görüyorlar; bir sorumluluk ve utanç duymorlar mı bilmiyorum. Akp için değil söylediğim, heps için geçerli. Gelip Türkiye ye insanları manipüle edip, oy devşirmek için kullanıyorlar bütün herşeyi. . Keşke ülke çok iyi olsa, keşke kimse yurtdışında yasamak zorunda kalmasa ama öyle değil. Eğitim bitmiş durumda, bır ülkenin en büyük sermayesi insandır. İnsana yatırım geleceğe yatırım demek. Ama hala laga luga peşindeyiz. Okullarımız dökülüyor; gelecegımız dökülüyor. Keşke böyle olmasa, keşke gerçekten " hayt huyt" diyebilecek durumda olsak.

Haa iste böyle bunlarla gelin! böyle hem fikiriz.. Türkiye degisiyo evet bunu görün o kadar geride kalmiski ülkemiz malesef düzelmesi uzun yillar alacak keske bi sihirli deynek olsada biran önce gerceklesse, malesef yok..
Ama inanmak gerek birlik gerek beraberlik gerek o zaman inaniyorumki türkiye dahada güzel bi hale geleck..

Anlmadigin bu Nida; gelismiyor turkiye.Turkiye Adnan Menderes ile baska evreye evrildi. Akp hukumeti de bu serinin devami, yani ulkeyi bir adim ileri attiracak degiller. Herseyi ozellestirmis durumda, sanayi yatirimi yok, insan kaynagi yok, ve egitime yatirim yapmadigi icin yirmi sene sonra nitelikli insan kaynagi olmayacak. Senin anlamak istemedigin ve gormek istemedigin bu, O yuzden git neoliberalizm oku diyorum;o yuzden ulkenin girdigi carkin farkina var diyorum. Keyfimden soylemiyorum; okuyorum ve goruyorum. Ben iyi kotu cuhmuriyet okullarinda, kismen devlet okulunda da olsa iyi egitim aldim;bundan sonraki neslin "parasi yoksa:" buna sansi yok. Alanim bu, calisiyorum bu alanda. Rakamlari biliyorum ve goruyorum.
Deseydin ki milli gorusculer yaprdi o isi, evet yapabilirlerdi;hic degilse bir ideolijileri ve milli sermaye diye amaclari vardi ama akp nin yok Farkli frasiyonlardan bir suru insan bir arada.

Yiine döndük basa, az önce türkiye degisti demedinizmi önemli olanda zaten degismesi daha iyi yerlere gelmesi degilmi hepimiz türkiyenin daha iyi olmasini istiyoruz bunun icin birbirimizi kirarak asagilayarak bi yere gelemeyiz..
Fikirlere yeniliklere acik olmamiz gerekiyorki bazi seyler degissin ben akp hükümeti kusursuz demiyorumki.. bence sizde adnan menderesin hayatini yaptiklarini iyice bi okuyun ve kendinize bi sorun halkin sectigi bi basbakan acaba neden asildi?

Nida ben okuyorum, sen hic merak etme. Asilmasina niye geldin ki, asilmasini destekledigimi soylemedim ben, ama Turkiye zararina bir cok sey yapti Adnan Menderes. Onu asan darbenin icinde de Alparslan Turkes var!

Neyse ben kaciyorum. Ayrica yukarida biraz sert yazmisim, o yuzden ozur diliyorum sizden. Kirici bir dil olmus. Saglicakla kalin.

Okulu bitirmişsin mezun olali yillar olmuş, mezun olduğun okulun sınıf başkanı seçiminde soz hakkın oluyor gibi bir mantik bence
Ne güzel kafa benim senin onun neler yaşadığını bilmeden ülkemde sırf -uzun -seviyorsun deyuu geleceğim hakkında ahkam kes....

Ya hepsine cevap verilir de Nükleer demeyin allah aşkına.
O nükleer santraldeki bir sızıntı nelere mal olacak? Biz daha diğer ülkelerin onlarca yıl önce çözdüğü maden problemlerini aşamamışız. Nükleer eksik kalsın.

Sosyal medyada bir söz dolaşıyor, sahibi kimdir bilemiyorum ama katılıyorum;

Gelişmiş ülke fakirlerin bile arabaya binebildiği ülke değildir, zenginlerin bile otobüse bindiği ülkedir.

Sosyal medyada bir söz dolaşıyor, sahibi kimdir bilemiyorum ama katılıyorum;

Gelişmiş ülke fakirlerin bile arabaya binebildiği ülke değildir, zenginlerin bile otobüse bindiği ülkedir.

Dogru demis kim demisse. Insan eksikliklerini Kabul etmezse, nasil ilerleyecek, ben anlayamiyorum.

Turk bayraginin yani hilal ve yildizdan olusan bayragimizin tarihini bir inceleyin bilmeyenlere soyleyim bayragimiz osmanlidan gelen ilk osmanli tarafindan kabul edilen sonra yasalarla tescillenen Turk bayragidir.suan yurtdisi diye tabir edilen bir cok toprakta osmanli topragiydi.Cirpinislar serzenisler arsizliklar avrupanin toto korkusudur.Arkadaslar Osmanlidan Turklerden korkuyorlar yillarca avrupa birligi oydu buydu basiretsiz yonetimlerle susturuldu.birinin sozu vardi isciyi almanlardan ..... fransizlardan askeri Turklerden bizdeki azim cesaret iman gucunden korkuyor.Sanane benim ulkemdeki secimden mikserssss

Yine Masallahlari var canim, Bizim amsterdamda kuzey-guney metro hattini 2008 de yapmaya basladilar.
Acilisi eger aksilik cikmazsa acilisi 18 temmuz 2018. Adamlarda teknolojinin alasi var, denize bile meydan okurlarken bu metro hattini yapmak yillarini aldi. Turkiyede yapilanlari gercekten kucumsememek lazim. Nankorluk olur.

80 yilda yapilmis icraatleri aynisinda 15 yilda yaptiklari icin insanlar suanki hukumeti seviyor.
Yaslisina, Engellisine daha cok sahip cikildigi icin suanki hukumet seviliyor.
Bunun gibi bir cok ornek verebilirim..

80 yilda yapilmis icraatleri aynisinda 15 yilda yaptiklari icin insanlar suanki hukumeti seviyor.
Yaslisina, Engellisine daha cok sahip cikildigi icin suanki hukumet seviliyor.
Bunun gibi bir cok ornek verebilirim..

İnsanların sevgısı umrumda değil bahar gerçekten .iyi niyetını anlıyorum ama o seksen senede yapılanın onda bırını yapmadılar. Bu şeyler kümülatif sekılde ilerler, bırı ev yapar, sen gelir boyasını yaparsın. Daha sonraki gelir catısını yapar, öte ki gelir camını takar. Biri de gelir evi satar. O ev satıldı bahar, serbest piyasa ekonomısı ile iç sanayi gelişimi engellenmiş, varolan kurum ve kuruluşlarında satılmış bir ev artık. Neyse ben kaçar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…