- 24 Eylül 2014
- 4.217
- 8.682
Nasilmis? Nasil benim sana nerde yasaman gerektigini söylemeye hakkim yoksa seninde yurtdisinda yasaylara yok.. ister türkiyede yasarlar ister yasamazlar türkiyede yasamayanlar ülkelerini sevmedikleri icin degil baska sebeblerden dolayi yurtdisinda yasiyolar.. sen yurtdisinda yasiyo olsaydin oy kullanmaya gitmicekmiydin?
Hangi sebepler ben sana soyleyim mi?
İş İŞ is.
Türkiye de işsizlik oranı %12.7
Genç işsizlik ise %24 oranlarında.
2011 den bugüne kadar işsizlik en dip seviyesini bulmuş durumda.
Ben bunu yazarken bile işsizim. Atanamadim.
O üniversiteleri yapmak mesele değil. Üniversitede yapılır hastane de. Mesele o okuldan mezun olanları atamak. Kaç binlerce öğretmen işsiz haberiniz var mi?
Sabahtan aksama kadar işkur kapısında bekleyenlerden haberiniz var mi?
Türkiye de en çok işlenen inşaat sektöründe bile 21 bin azalma var. Sanayi de 51 bin.
İstihdamin azalması işsizliğin tavana vurması o yurtdışında yaşayan insanların umurlarında değil.
Orada refah halinde yaşayıp Türkiye de kendi yaşayamayacağı bir sistemi oylaması adaletsizlik oluyor. Hakkimiza girmiş oluyor.
Hollanda ve Almanya'nin yönetim biçimini bizimki gibi yapsak(Turkiyedekiler buna oy verip durumu etkileyebilecek olsalar) orada yaşayan Türk vatandaşlar kan çıkarır kan.
Bu erdogani sevip sevmeme meselesi değil. Bu ülkenin acı gerçekleri.
Fed'in faiz oranları ile dolar alıp tl karşısında güçlü paraya sahip olmak ama Türkiye de kendi bile benimsemediği bir sistemi oylamak.
Yurtdışında yaşayanlar gelip Bayburt Konya Yozgat Tokat gibi illerde oturup yaşar mi?
Buraya gelseler yine İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirlerde oturacaklar.
Yani ezbere değil biraz objektif konuşmak lazim..