• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

Merhaba canım,
Benim ameliyatım ocak 2007 deydi , şu an çok şükür ağrım yok ama ameliyat sonrasında 4-5 ay çok dikkat etmek gerekiyor,hafif ağrılar oluyo tabi maalesef , havalar soğuk olduğunda da zaman zaman oluyo,bazen romatizma mı var bende acaba diyorum kendime :1shok:
Bu arada sorduğun bir doktor vardı Levent bey , benim ameliyatımı kendisi yaptı yerimseniben
eğer daha detay istersen konuşuruz ok.
Dikkat et kendine ,sevgiyle kal a.s.

Slm canim evet dr levent bey hakkinda bilgi almak istemistim. ben en azindan tomografi sonuclarini gostermek istiyorum. Kendine iyi bak gorusmek uere

Slm canim evet dr levent bey hakkinda bilgi almak istemistim. ben en azindan tomografi sonuclarini gostermek istiyorum. Kendine iyi bak gorusmek uere

Selam canım,doktorum çok iyi ,yani ben memnun kaldım,başarılı bi ameliyat geçirdim,benden sonra da 2 tane tanıdığımı yolladım muayeneye onlarda ameliyat oldular.Tabi sende bi göster mr larını , eğer yakın tarihli değilse o tekrar yolluyo zaten mr için , ben aynı gün mr çektirmiştim ameliyat günümde mesela , daha önceki mr ım 2 aylıktı çünkü.Acil şifalar canım,inşallah iyileşirsin tez zamanda,
(hangi hastanede çalıştığını biliyomusun ? )
sevgiler,
a.s.

Slm canim Guzel bir haberdir. Bana dr her sene mr cektirmem gerektigini soylemisti. Ben iyice bir muayeneye ihtiyacim var.. Bu gunleri bel kisimi bebrek kisiminda agri var. Usuttum mu diyorum ama agri kemiklerde gibi...
i-netten bulabilirim galiba sadece hastane ismini ve bolumunu soylermisin.Mail adresini verirsen konun kapatilir...

kendine iyi bak canim gorusmek uzere...

Arkadaslra tomografi cekimleriyle kendin gitmeden dr gonderirsen yardim edebilir mi? Amelyat lazim veya degil diye.Sag kalca kisimi belimde agrilar basladi?

Slm arkadaslar nasilsiniz? Fitik bebreklere baski yapabilir mi Bebrek kisimi bel bacaklarda agri olmaya basladi.

Slm arkadaslar bende S4 ve S5 fitik ve omurgada biraz catlak var diyorlar? Ne dediklerini anlamaya calisiyorum.Catlak olursa nasil ayaktayim.Dr bulmaliyim. Malesef beni rahatlatan dr bulamadim.

Slm arkadaslar nasilsiniz? Fitik bebreklere baski yapabilir mi Bebrek kisimi bel bacaklarda agri olmaya basladi.

slm kuka benim de böbreğime vurmaya başladı, arada boşluğum da ağrıyor. kalça ve bacak ağrısını her sabah uyandığımda hissediyorum zaten:çok üzgünüm:

slm kuka benim de böbreğime vurmaya başladı, arada boşluğum da ağrıyor. kalça ve bacak ağrısını her sabah uyandığımda hissediyorum zaten:çok üzgünüm:

Slm Yaprakdokumu! Bu aralikta tedavi gordun mu? Aynen oyle sag bebregim agriyor bu fitiktan bacagima vurmaya devam ediyor. Biraz is yapmistim 2 gun kalkmak zor oldu?

Sen amelyati dusunuyormusun? tedavi olmuyorsan neler yapiyorsun?Eger suan cocugu dusunmuyorsan amelyat en iyi cozumdur
Ben cocuk sahibi olabiliyim diye dayaniyorum ve amelyatin geregi yok dediler.Simdi catlaktan bahsediyorlar. Yuzmeye gitmeye calistim olmuyor. Gunde mumkun oldugu kadar biraz yuruyorum.

Kendine iyi bak.Allah yardimcin olsun

Slm Yaprakdokumu! Bu aralikta tedavi gordun mu? Aynen oyle sag bebregim agriyor bu fitiktan bacagima vurmaya devam ediyor. Biraz is yapmistim 2 gun kalkmak zor oldu?

Sen amelyati dusunuyormusun? tedavi olmuyorsan neler yapiyorsun?Eger suan cocugu dusunmuyorsan amelyat en iyi cozumdur
Ben cocuk sahibi olabiliyim diye dayaniyorum ve amelyatin geregi yok dediler.Simdi catlaktan bahsediyorlar. Yuzmeye gitmeye calistim olmuyor. Gunde mumkun oldugu kadar biraz yuruyorum.

Kendine iyi bak.Allah yardimcin olsun

ameliyat olmayı düşünmüyorum çünkü çok ters bir zamana denk geldi. hem çalışıyorum hem de düğün hazırlığı yapıyorum. mekedonyadan gelen bir doktora göründüm. değişik hareketler yaptırdı ve bir anda belimin ağrısı geçti. adam senede 1 kere geliyor ulaşana kadar akla karayı seçtik. şimdi sadece sabahları yataktan kalkarken ağrım oluyor 1 saat sonra o da kesiliyor. çok ayakta kaldığım zaman da ağrıyor. havalar da düzeldi bol bol yüzeceğim. yüzdüğüm zaman hiç ağrım olmuyor.

Slm canim bence amelyatlik durum yok gibi.Ben de aynen sgrilar arada bir oluyor.Kendime dikkat edersen yeterli oluyor. Sabah kalkarken iki ayagini bir arada yere indirmeye calis ve yataktayken gerilmek cok iyi gelir.En azindan bana iyi geliyor. Yuzmeye gidebilmen harika...

Canim evleniyorum demissin zaten zamanin da yoktur kosusturuyorsundur. Calisinca da zaman bulmak zor oluyor.

Allahim mesut etsin! Kendine iyi bak. Sonra zaman bulursan dr ihmal etme! Hemen cocuk istiyorsaniz mutlaka dr tanis.
Allah yardimcin olsun

Slm canim bence amelyatlik durum yok gibi.Ben de aynen sgrilar arada bir oluyor.Kendime dikkat edersen yeterli oluyor. Sabah kalkarken iki ayagini bir arada yere indirmeye calis ve yataktayken gerilmek cok iyi gelir.En azindan bana iyi geliyor. Yuzmeye gidebilmen harika...

Canim evleniyorum demissin zaten zamanin da yoktur kosusturuyorsundur. Calisinca da zaman bulmak zor oluyor.

Allahim mesut etsin! Kendine iyi bak. Sonra zaman bulursan dr ihmal etme! Hemen cocuk istiyorsaniz mutlaka dr tanis.
Allah yardimcin olsun

merhaba kızlarrrrrrr öncelikle herkese geçmiş olsun Allah iyilikler versin
10 yıllık evliyim dönem dönem hep bel agrılarım olmuştur tutulup kalakaldıgım günler dr a git kas agrısı iki iğne bir ilaç yallah
geçen sene mayıs ayında birden bire belimde agrılar başladı sol bacagımı kaldıramıyor ve kesinlikle oturamıyordum inanılmaz acılar çektim yatakta da rahat degildim sadece ayakta biraz o da adım attıgımda da canım yanıyordu neyse yine gittim dr bana yine kas agrısı dedi kas gevşetici iğne önerdi bende zaten kullandıgımı söyledim mr istedim çektirdik sonucu iki dr gördü ikiside acil ameliyat dedi apar topar haziran ortaları okulların son haftasıydı yattım ameliyat masasına çok zor günlerdi birde kilo problemimde vardı maaalesef bel çok kötü ya insanın hareket merkezi çok zor günler yaşadım hep dua ettim Allahım beni kimseye muhtaç etme diye
bir hafta hastanede kaldım enfeksiyon vardı ateşim falan yükselddi neyse eve geldim iki tane çocuk birazda canım tez tabi ben eve geldiğim günden itibaren en azından yemeklerimi kendim yaptm yavaş yavaş ta iş yapmaya koyuldum kendime çok iyi bakamadım agrılarım hiç geçmedi emar emar bir dahaki sefere birazcık kilo vermiş olarak gelirsen iyi olur dedi drm ve 14 kilo verdim eeee evt haifledim ama agrılarım tam anlamıyla geçmiş degil yani
dr burda çok tanındık bildik biri bütün kabahat bende yani agrılarım geçmeyişinin nedeni
yani kısacası kızlar ameliyat olmak sorun degil önemli olan kendini koruyabilmek kesinlikle
sizide sıktıgımın farkındayım aklıma gelince yazdım işte herkese geçmiş olsun kızlar

Gecmis olsun canim.Ben de arkadaslarin yazisindan amelyat en dogru karar oldugunun farkina vardim.Malesef anne olmak istiyorum ne acilar olsa da dayanmaya karar verdim yeter ki hamile kalabilirsem cocuk sahibi olabilsem diyorum.Bunun icin de erteliyorum.

Amelyattan sonra 1-1.5 sene icerisinde agrilar gecer diyorlar. Tekrar gecmis olsun

Kuka...evlendikten 2 Ay Sonra Bel Fitiği Teşhisi Kondu Ve Tam 1.5 Sene çektim.ağrim Zaman Zaman Azaldiği Zamanlar Oldu Fakat Hiç Geçmemişşti.özel Masajlar Dahi Yaptirdim Ama Artik Dayanilmaz Hale Gelmişti.ayrica çok Doktor Gezdim Ve çoğu Fitiği Doğru Dürüst Teşhis Bile Edememişlerdi.sonunda Manisada özel Bi Hastahanedeki Doktorun çok Iyi Olduğunu Duydum.muayene Oldum,süper Kontrolden Geçtim Ve Ameliyat Oldum.ameliyatimin Ertesi Günü Taburcu Oldum.şuan Allaha şükür çok Iyiyim.ameliyattan Sonra Narkozun Etkisi Geçtiğinde Vücudumda Hiç Ağri Yoktu.sonrada Hiç Olmadi.ilk 20 Gün Hiç Oturmadim.yattim Ve Yürüdüm Bol Bol.15 Senedir De Düzenli Yürüş Yapiyorum Hatta şimdi Koşulara Başladim.allaha çok şükür Bugünlere Geldim.çok çektim çünkü çookk.ben 6 Yil Voleybol Oynamiştim,voleybola Tekrar Başliyorum..istersen Doktorumun Adresini Verebilirim Canim..çok Illet Bi Ağri.allah Herkesin Yardimcisi Olsun..

burcincigim adresi ismi hastane ismini verirsen belki i-netten bulabilirim mail adres verirsen konu kapanir. ozel msj gonderebilirmisin. Bir gun icerisinde taburcu olman sevindirici. Kapali amelyat miydi? Voleybol oynamaya baslaman supersin. Masallah. Amelyattan sonra cogunlugu fazla hareketlerden kacar ve korkar.

Guzel bir haber hic agirmiyor demen dusundurucu ben tup bebek yolundayken eger boyle durum varsa amelyat yaptirmak istiyorum.

Allahim sana da yardimci olsun

canım benim evet ameliyatın ertesi günü taburcu oldum ve yürüyüşü hiç ihmal etmedim.normalde çok hareketli biriyimdir.hep yoğunumdur.tempomu düşürmedim sadece doğru hareketlerle yaşama devam ediyorum.fıtığı çok araştırdım.nette bol bol normalde nasıl oturmalyız,yatmalıyız.....gösteriyor.onları iyi incele,çok doğru.ameliyatta girene kadar sancıdan çıldırıyordum çünkü hiçbir ağrı kesici ve kortizon hapları dahil ağrımı kesmiyordu.keşke biranönce bayıltsınlarda hissetmesem diyordum.ameliyattan çıktım,ğöğsümden aşağısında komple ağrı vardı.(ameliyat için vurulan iğnelerden dolayı)onların etkisi yaklaşık 1 sa sonra geçti ve bel fıtığı ağrım yok olmuştu.belimi hiç oynatamadım ilk gün.2. gün doktor kalkış şekli gösterdi ve öyle kalktım,hatta yürüm,hatta doktor iyi bulunca taburcu etti.arabada uzanarak 2 sa yol gittim.sonra oturmadım ilk 20 gün,o günden beri yürüyorum hatta koşuya başlladım dediğim gibi.sakın korkma.ben hep çok iyi olacağıma inandım çünkü ameliyatın tek çare olduğuna inandım,fıtığı iyice araştırınca.o fıtıklaşmış diski sinirin üzerinden almadıkça doktor sancın hep olucak.ağrının arada hafiflemesinin nedeni ise,o fıtıklaşmış diskin kas yapı yada kemik dokunun üzerine gelmesinden dolayıymış.farklı bir harekette tekrar sinirin üzerine yerleşip,insanı delirtiyor.hiç özel msj atmadım..denicem canım.bilgileri vericem..

bu arada tabiki açık ameliyat oldum.sabah 9 da girdim..12 de ayılmaya başladığımı hatırlıyorum ameliyathanede...bende bu yaz sonu allah nasip ederse bebek istiyorum..doktorum istersen 1 sene sonrada kalabilirsib demişti.fakat en yararlısı bol sporlu ilk 2 sene ve sonra istersen normal doğum dahi yapabilirsin dedi..doktorum sıçramalı sporları önermiyor fakat burda adada mr çektirdim,kas yapım kontrolden geçti ve oynayabilirsin dediler..bakalım..allah hepimizin yardımcısı olsun..

Canim acik amelyattan sonra hemen kalkabilmen harika ilk defa duyuyorum. Ben de yuruyus kalkis oturus sekkilllere dikkat ediyorum ama bazen ev islerini kendim yapmak istiyorum surekli yanimda birisi olmas. temizligi yavas kendi istegigim gibi yapmak istiyorum yapinca bacak kalca kismi gider. 10 kg birseyi kaldirdim bitiyor. Benim yasim ve 10 senedir cocuk icin tedavi oluyorum bu beni engelliyor.En azindan iyi bir dr goruserek hamile kalirsam durumu ogrenmek istiyorum benim bekleyecek hic zamanim yok. ama suan zaten tedaviye ara verdigim icin belki seneye kadar bekleyebilirim boylece amelyat olursam diyorum. adres verirsem cok seviirdim.
Allah yardimcin olsun.Kendine iyi bak. normal dogum bu harika fitiktan sonra....

tatlım ben 1.5 sene çekebildiğim fıtığı.iyiki de ameliyat olmuşum,hayata döndüm resmen.doğru hareketleri şimdi yapman pek fayda etmez çünkü belli başlı bir fıtık sorunun var.ameliyattan sonra çok fazla dikkat etmen gerek.ben klasik bir başak bucuyum:)hergün temizlik yaparım.bunu doğru harektlerle yapıyorum artık ve kaslarım dahada güçleniyor...spor oluyor..önceye göre daha geç saatte bitiriyorum fakat doğru hareketlerle yaptığım için kaslarım topladı kendini...sana dün özel msj atıp,hastahane ve doktor bilgilerini verdim..almadınmı?başaramadım mı acaba özel msj göndermeyi:(

Back