Beklenmeyen Kanama

Boleyn Kizi

LÜTFEN ALINTI YAPMAYIN🤚🏻🤚🏻🤚🏻
Pro Üye
14 Ekim 2016
7.077
47.707
548
Hanımlar merhaba.

Bir konuda tecrübelerinize ihtiyacım var..

Evliyim. Çocuğum yok. Gebelik yok.

Beklenmeyen ara kanamam vardı. Ilk ay kullandığım antibiyotikten şüphe ettiğim icin doktora gitmedim.

Fakat 2.ay devam edince devlet hastanesinde doktora gittim. (Doktor inanılmaz yoğun. Aynı anda 3 kişiye cevap vermeye çalışıyordu) Ultrason ile baktı. Her şey normal görünüyor dedi. Bi de kan tahlili verdi.
(Bugün doktor yerinde olmadığı için kan sonuçlarını gösteremedim)

Sonrasında bir arkadaşımla konuşurken bana dedi ki; ultrason rahim icin cok yetersiz kalıyor. Myom ya da yara gibi hastalıklari ultrasonla doktorlar tespit edemiyor. mutlaka vajinal muayeneye git özel hastanede" dedi.

Ben de endişe ettim.

Sizin tecrübeniz nedir. Doktor bana vajinal muayene önermedi. Ultrason yetersiz mi? Bana öneriniz nedir?

Beklenmeyen derken zamansız mi yoksa iki ay boyu devam mı etti?
Bir keresinde benim de yirmi güne yakin kanamam olmuştu, doktor kan tahlili bile yapmadı, bir ultrasonla bakıp hap verdi. "Neden olmuş?" Dedim. "Olur öyle arada" dedi :))
Sonuç olarak hap alınca anında geçti ve üstünden geçen 5 senede bir problemim olmadı.
O yüzden ben de sana diyeyim, olur öyle.

Beklenmeyen derken zamansız mi yoksa iki ay boyu devam mı etti?
Bir keresinde benim de yirmi güne yakin kanamam olmuştu, doktor kan tahlili bile yapmadı, bir ultrasonla bakıp hap verdi. "Neden olmuş?" Dedim. "Olur öyle arada" dedi :))
Sonuç olarak hap alınca anında geçti ve üstünden geçen 5 senede bir problemim olmadı.
O yüzden ben de sana diyeyim, olur öyle.
Ara ara başlayip biten kanama. Az az oluyordu.

Canım ara kanama yasamıs bırı olarak soyleyebılırım kı ya kist ya da rahim duvarı kalınlasması ama bunların bıtkısel tedavılerı de var lakin once dogru teshısın koyulması gereklı

Mevsime, strese, hormonal düzensizliklere, kiste, vs birçok soruna bağlı olarak ara kanama olabilir.
Bazen nedensiz bile oluyor. Vücut dengesini şaşırıyor.
Yumurtlama sırası oluşup; ara kanama ile kendiliğinden atan kısa ömürlü zararsız kistler var. Ultrasonda gözükmüyor. Ben çok kez yaşadım.

Ultrasonda normal kist, miyom gibi durumlar çıkar. Fakat rahim duvarı ve yüzeyi ile ilgili durumlar net gözükmez tabi. Vajinal muayene gerekir.

Bende miyom varken 10 gün oncesinden damla damla gelirdi hep adet oldum sanırdım. Sonra olmazdım. Bi türlü. 10 gün sonra düzelirdim. Ama bu gebelikte de oluyor.

Back