• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Beklenmedik çift çizgi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

muktesebat

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
8.207
22.181
548
Bu ne demek!?
geçen ay korona tedavisi gördüm tonla ilaç kullandım.
tsh yüksek çıkıyor yılllardır ilaç kullanıyorum.
Sadece bir kere dikkatsiz davrandım. Belki yarım kere.
Tıkır tıkır adetim gecikti diye şunu yaptım.
Çok endişeliyim, çok korkuyorum, hiç sevinmedim. Lütfen bana testlerin yanlış çıktığını söyleyin.
Allah isteyen herkese nasip etsin tabi ki. Lütfen endişemi anlayın.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 173
İlk adet gecikmesinde keske test yapsaydiniz ilaç kullanmayı birakirdiniz zaten 4 haftada öğreniyor insanlar sonra ilaç kesiyorlar sıkıntı olmuyor
İlaç 5 günlük. Bir aydan daha önce bitti. Kafam çok dağınık eksik anlatmış olabilirim. İlaç sonrası gecikme yaşayan çok fazla insan var ben ciddiye almamıştım durumu. Bir hafta gibi gecikenler olmuştu. Bu testi de bir sene önceden lezım olursa diye atmışım kenara. Boşa gitmesin diye yaptım resmen. Sabahı bekleseymişim keşke ya bir gece daha sakin geçirirdim

Korkunu anlıyorum. hastalıkla sonrası olduğu için bebeğin durumundan endişelisin. Sağlıklı bir gebelik olmadığını düşünüyorsun.Bu konuda da haklısın. Bir şekilde doktora gitmende fayda var. Seni rahatlatacak şey doktora gitmen

Bugün yine tedavi işlerine canım sıkıldı, negatifler zaten havada uçuşuyor, ağlamaktan gözler şiş.
Şimdi de bu yazdıklarını okudum.

İçimde değişik duygular.. Tarif et desen edemem yani...
Rabbimin işine akıl sır ermez dedikleri... Kimi istemiyor, veriyor; kimi milyonlarca defa istiyor ama vermiyor.
Bence aldırmayı düşünmeyin düşünceniz öyleyse. Sizi anlamak için etraflıca empati yaparak da düşündüm, evet ilk etapta biraz afallatıcı ama vakti gelen şeylerin nasibi de gelir diye düşünüyorum.

Bu ne demek!?
geçen ay korona tedavisi gördüm tonla ilaç kullandım.
tsh yüksek çıkıyor yılllardır ilaç kullanıyorum.
Sadece bir kere dikkatsiz davrandım. Belki yarım kere.
Tıkır tıkır adetim gecikti diye şunu yaptım.
Çok endişeliyim, çok korkuyorum, hiç sevinmedim. Lütfen bana testlerin yanlış çıktığını söyleyin.
Allah isteyen herkese nasip etsin tabi ki. Lütfen endişemi anlayın.
Hemde koyu çizgi bebek nerdeyse 9 aylık olmuş doğacak 😳

Bugün yine tedavi işlerine canım sıkıldı, negatifler zaten havada uçuşuyor, ağlamaktan gözler şiş.
Şimdi de bu yazdıklarını okudum.

İçimde değişik duygular.. Tarif et desen edemem yani...
Rabbimin işine akıl sır ermez dedikleri... Kimi istemiyor, veriyor; kimi milyonlarca defa istiyor ama vermiyor.
Bence aldırmayı düşünmeyin düşünceniz öyleyse. Sizi anlamak için etraflıca empati yaparak da düşündüm, evet ilk etapta biraz afallatıcı ama vakti gelen şeylerin nasibi de gelir diye düşünüyorum.
Endişelerimin büyük kısmını şu ekle açıklamam gerekiyor. Olmasında olduğu kadar olmamasında da hayır vardır, vakti vardır. Doktorla konuşmadan doğrusunu bilemem. Hatta varsa bile doğmadan doğrusunu bilemem. Belki şunu okursanız empati yapabilirsiniz
image.jpg

Korkuyorum.

İstemediğimizi görünce anlatmak istedim. Çok bebek istiyorduk tam hamile kaldim nasıl sevinçle herkese söyledim sevindik 4 gun sürmedi bile kimyasal gebelikmis. Çok üzüldüm zaten iki kardeşim annemin karninda ölmüştü korkum vardı iyice korktum. Acilde yatarken 5 aylık kürtaj oldu düşük tehlikesi olanlar vardı. Sonra şükrettim dedim ya 5 aylikken falam kaybetseydim. Sonra bir ay geçmedi ailemle öyle bir sorunum oldu ki o üzüntüden o çocuga net bisey olur ne hamileligimi anlardim ne başka bisey. Dedim rabbim bizi bizden daha iyi düşünüyor. Şimdi yine hamileyim düşük tehlikem var ama içim yinede rahat çünkü biliyorum allahim bizi bizden daha çok düşünüyor. Sizde bence öyle düşünün. Acaba ne bereketiyle ne hediyesiyle gelecek o bebek. Ne eksiginizi kapatacakta nasıl sizi en mutlu eden şey olacak. Tabi ki bir anda olması insanı endişelendiriyor ama o kadar arastiriyorum kitaplar okuyorum hiç anneliğe hazır olamayacagim anladim

Endişelerimin büyük kısmını şu ekle açıklamam gerekiyor. Olmasında olduğu kadar olmamasında da hayır vardır, vakti vardır. Doktorla konuşmadan doğrusunu bilemem. Hatta varsa bile doğmadan doğrusunu bilemem. Belki şunu okursanız empati yapabilirsiniz
Eki Görüntüle 2743249
Korkuyorum.
Bu her ilaçta yazar korkma. Hamile olduğumu bilmiyordum programı var tlcde millet doğururken öğreniyo. Alkol uyuşturucu kullananlar bile var. Korkma lütfen.

Eki Görüntüle 2743249
Empati yaparken bunu göz önünde bulundurarak yaptım. Mesleğim gereği ilaçlar ve gebelik ilişkisi konusunda düşünceler oluştu tabiki.
Yanlış okumadıysam ilacı geçen ay kullanmışsınız, yanlışsam düzeltin. O sebepten bebeğin etkilenmediğini düşünüyorum. Ayrıca bu yazdıklarınız her ilaçta yazar, gebeyken bazı ilaçları mecburen kullanmak zorunda kalan ve üstelik bilerek, pek çok insan var. Merak etmeyin, Allahın izniyle birşey olmaz inşallah. Yanlış anlaşılacak bir yorumda bulunduysam affola, gönlünüze göre ola

Eki Görüntüle 2743249
Korkuyorum.
Hayır hayır korkmayın. Arkadaşım hamileyken covit geçirdi ilaçları kullandı ve hamile olduğuni öğrendi. Gebeliği de, bebeğin gelişimi de çok güzel ilerliyor şükürler olsun. Geçen gün cinsiyetini öğrendi 🤗

Empati yaparken bunu göz önünde bulundurarak yaptım. Mesleğim gereği ilaçlar ve gebelik ilişkisi konusunda düşünceler oluştu tabiki.
Yanlış okumadıysam ilacı geçen ay kullanmışsınız, yanlışsam düzeltin. O sebepten bebeğin etkilenmediğini düşünüyorum. Ayrıca bu yazdıklarınız her ilaçta yazar, gebeyken bazı ilaçları mecburen kullanmak zorunda kalan ve üstelik bilerek, pek çok insan var. Merak etmeyin, Allahın izniyle birşey olmaz inşallah. Yanlış anlaşılacak bir yorumda bulunduysam affola, gönlünüze göre ola
Gerçekten etkilememiş midir? Etkilememiş olsun lütfen... bunun yanında çokça Ağrı kesici aldım son günlerde vitaminler kolajenler...
ben de sizi üzmem istemedim inşallah en kısa zamanda çift çizgiyi sevinçle görürsünüz sizin için dua edeceğim.

Gerçekten etkilememiş midir? Etkilememiş olsun lütfen... bunun yanında çokça Ağrı kesici aldım son günlerde vitaminler kolajenler...
ben de sizi üzmem istemedim inşallah en kısa zamanda çift çizgiyi sevinçle görürsünüz sizin için dua edeceğim.
Allahın izniyle birşey olmamıştır. Geçenlerde bir arkadaşım düşük tehlikesiyle hastaneye kaldırıldı, ve antibiyotik kullandı, bebek maşallah iyi. Hamile olduğunu bilmeden çok sayıda ilaç kullanan insan var ve emin olun çok yüksek oranda bebeğe birşey olmuyor. Gönlünüzü ferah tutun, dua edin bol bol, o canı veren rabbim onu koruyan.. İlaçların prospektüslerine bunu yazmak zorundalar, yüzde 0.00001 falan bile olsa yazmak zorunluluk. Şöyle düşünün, aldığımız pek çok ilacın yan etkilerini yaşamıyoruz bazılarımız, sık görülenleri bile bazen.
Allah razı olsun, isteyen tüm hemşirelere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip olsun.

Hesap yapın ilacı ne zaman kullandınız bebek yerleştikten sonra mı mesela adete bir hafta kala yerleşti diyelim ondan sonraki içtiniz adetliyken mi ağrı kesici parolsa sıkıntı yok gebeler kullanıyor zaten

yatağa yığıldım kaldım hayatı sorguluyorum
Kıyamam yaa :KK43: aslında şuan hissettiğin bu olumsuz duygularda hamilelik hormonunun etkisi çok büyük biliyor musun? Bi kaç hafta sonra hormonların etkisi azalınca duyguların daha normalleşecek. Ve malesef bu kadar belirgin pozitif çıkan bir testin yanlış olma ihtimali yok. Hayat bazen böyle süprizler yapabiliyor, başta insana ne kadar olumsuz gibi gelse de sonradan iyiki diyebiliyoruz. Hakkınızda hayırlısı olsun... Vakit kaybetmeden doktora gidin.

Hesap yapın ilacı ne zaman kullandınız bebek yerleştikten sonra mı mesela adete bir hafta kala yerleşti diyelim ondan sonraki içtiniz adetliyken mi ağrı kesici parolsa sıkıntı yok gebeler kullanıyor zat
Adetken kullandım, kesin bir iki hafta arası var. Ağrı kesici parol aldım, vitaminler aldım ama o zaman bebek yokmuş Hamile kaldıktan sonra da arvales kullandım (bilmiyordum).
Arada da coraspirin aldım.

Ertesi gün hemen doktora gittim durumu anlattım. Bu bir teratojenmiş, etkisi olduysa büyüdükçe anlaşılırmış. Eğer bebek varken kullanmış olsaymışım aldırmak şartmış. Korkularım yersiz değilmiş. Önce kullandığım için takip edilecek zamanla belli olacak. Bazı C vitaminler de teratojenmiş. Doktora sormadan hiçbir ilaç kullanmamalı.
bakalım neler olacak zaman gösterecek. Gerçekten de test dosdoğru çıkmış.
benim gibi kıyıda köşede muhakkak test bulundurun.

Back
X