Çok saygısızca eşimin babasina sensin salak demem asla mal.mulk için değmez bazı şeyler dünyalık tabiki peşine düşün savunun ama malın kölesi olmayın mal için kalp kırılmaz mal.icin yuva bozulmaz çok uzucu
Mal için değil, bana salak terbiyesiz dediği için.
Çocuklarımın rizkina goz koyduğu için.
Yuklu miktar para istemeden bir buluşmamız geçmediği için.
Bebek bir yaşına gelince annesini boşver dediği için.
Çocuklarıma acidiklarini söyledikleri için.
Esimi bana ve aileme doldurduklari icin.
Benden habersiz evime gittikleri için.
Beni adam yerine koymadiklari için.
Nişanlık ve gelinliğimi kendim ödememe rağmen kızının benim düğünümde giyeceği elbiseyi benden istediği için.
Kızının çeyizinin parçalarını, evde bozulan eşyalarının yenilenmesini, evine aldigi peynirin parasini dahi benim bileziklerimi bozdurarak almamı istedikleri için.
Ve tüm bunlarla birlikte benim kendi gelirime ragmen aileme yardım edemeyeceğimi, buranın oglunun evi olduğunu ima ettiği için.
Her fırsatta benim evimde dahi bana kafa tuttukları için. Benim malımda soz sahibi gibi davranıp kadına sormayız dedikleri için.
Bebeğim üç kez kuvoze alındığı ve dr ziyareti yasakladığı halde yeni doğum yapmış bir annenin evine yerleşip gripli olduklari halde istemememe ragmen kv, kp, gorumce bir türlü gitmeyip bir de laf çarptıkları için.
Aramızda ilkokul -master gibi devasa eğitim farkına rağmen küçük gorumcek dâhil bana her konuda ne yapacağımı söyledikleri için.
Yemek yapınca aferin, perde yıkayınca aferin, ütü yapınca şöyle yapacaksın dedikleri için.
Zonk diye yatak odama daldıkları için.
....
Daha yazamadım yoruldum