bekar insanlar için çok basit ve lezzeti yemek tarifleri veriyorum

evdefnaz

ﷲ
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
5.344
6
mantar soslu makarna

malzemeler: makarna , 1 paket mantar çorbasi (hazirlarindan) , süt , tereyaği, isteğe göre kaşar.

makarna bi güzel haşlanir efendim. süzgeçte bekleyedursun , tereyaği eritilir , mantar çorbasi (toz olan be of) ve yarim litre sütümüz bi güzel tencerede kariştirilir , böyle muhallebi gibi koyu bir kivama gelene dek.. isteğe bağli olarak birak kaşar rendelenebilir içine , sonra tenceredeki bu sosumusun içine gerekirse (köri , kimyon , karabiber) çeşitli baharatlar atilabilir. neyse bu sosun üzerine , süzgeçteki makarna boca edilir , biraz kariştirilir , sonra 1 bardak su ilave edilir , yine kariştirilir. bi güzel de yenir.

afiyet olsun
 
tavuklu patates yimaa
bu tarif hem kuru yemek yemekten bıkanlar icin uygun ,aynı zamanda anamızın da yapacagı kıvamda bi yemektir ki ev yemegini ozleyenler yapsın yesin
malzeme
-tavuk
-patates
-domates
-salca
patatesleri yemeklik dograrken bir tencerede irili ufaklı dogranmıs tavuklar az yag ile beyazlasıncaya kadar kızartılır. patatesleri tavukların uzerine boca ettikten sonra onlarda hafifce yagda cevirilir, bu karısımın uzerine kafanıza gore salca (bi yemek kasıgı yeter abartmayın) ve bir adet rendelenmis domatesi yollarız. yemegin uzeri kapanana kadar su doldurun tuzunu biberini falan kafanıza gore sallayın uzerine kaymak olsun diye yarım bardak daha su koyun, soole bi karıstırın olay bitmistir. tencerenin kapagını kapatın once orta ateste kaynadıktan sonra kısık ateste patatesler kıvamına gelene kadar pisirin. ekmek bana bana yiyin daha cok doyarsınız*

afiyet bal seker olsun
 
az yağlı sert beyaz peynir ve yarım ekmek yanında da bir bardak buz gibi kola



ayrıca

sıvı yağda sosisler ve kelebek makarnalar kızartılır afiyetle yenilir
 
cornflakes li tavuk:

2 paket krema , tavuk göğüs fileto (6-7 tane) , corn flakes , margarin , baharatlar.

öncelikle göğüs filetolar çok çok az haşlanir. dişlari pişmiş , içleri çiğ kalacak şekilde. sonra margarin sürülmüş firin tepsisine bir güzel dizilirler. firinda 2-3 dakika bekletildikten sonra dişari çikartilir , üzerine önce corn flakes serpiştirilir , sonra kremalar boca edilir. ardindan isteğe göre baharatlar - ha kimyon u tavsiye ederim - . kremalar eriyip , tavuklar hafiften şekil değiştirince firindan çikarilir ve afiyetle yenir
 
cilbir
bugun ogrendigim uzre, su guzelce kaynatilirmis, baloncuklar cikana kadar olmasi kafiymis duyduguma gore.sonra icine biras sirke dokuyosunuz..kulaga iyk gelebilir normaldir..icine cok garip bi sekilde yumurta kiriyosunuz ve dagilmiyolar sirkeden dolayi..sonra zeytinyagli salcali naneli soy yapiyosunuz biber yagi bulmasi zoro ldugu icin..yumurtalari suzgecle alip, ustune sarimsakli yogurt ve sosunuzu dokuyosunuz, yumurta sevmeyen insana bile yedirio..
 
fantalı yumurta!
malzemeler: yumurta(miktarı önemli deil),fanta(colada olabilir pisboğazlılığınıza bağlı),tuz,karabiber,yoğurt.

(ps:öncelikle bu yemeğin sarhoş kafayla fantanın yağ sanılması sonucu oluştuğunu dile getirmek isterim ve şiddetle uyarırım!)

fantamızı tavamıza döküyor ve 5 dakika kadar ısıtıyoruz..fantamız hafifden kaynama moduna geçtiği vakit üstüne yumurtamızı kırıyoruz.hemen ardından tuzumuzu karabiberimizi döküyoruz..5 dakika kadar pişirdikten sonra(isteğe göre yok ben cıvık severim diyorsanız hiç pişirmeyin benim gibi) ocaktan alıyoruz ve üstüne yoğurdumuzu döküp afiyetle yioruz.yemeği yerken tiksinmeyin çünkü fanta bu yemeğe enfes bir aroma katıyor.
 
beşamel soslu kabak
[ofis günlerimizin yılmaz cateringçisi inci hanımın vejeteryan mutfağından...]

malzeme: dört-beş tane kabak, 100-150 gr. kadar rendelenmiş kaşar peyniri ve beşamel sos.

kabaklar iyice yıkanır, kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. içleri çıkarılır ve önceden rendelenmiş kaşar kaşık vasıyasıyla yarım kabağın ortasına yerleştirilir.

ardından yarım kabaklarımızın üzerine, paketin arkasındaki direktiflere uyularak hazırlanmış -ki çok kolay- beşamel sos dökülür. sosun içine ya da üzerine de tercih edilen baharatlar dökülebilir, fesleğen koyulabilir.

kabakların iyice kendinden geçmemesi amacıyla, üzerine beşamel sos dökülmüş kaşarlı yarım kabaklarımız, yaklaşık 20-25 dakikalığına fırına verilir.

afiyetle yenir.
 
krep! (en sevdiğim)

1 kilo süt, 2 su bardağı un (kıvamına göre artırılabilir), 2 yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 çay kaşığı tuz...

önce süt, yumurta bi güzeeelll çırpılır, sonra un, yağ ve tuz eklenir çırpmaya devam edilir. tavaya birazcık yağ konulur tava ısınınca hazırlanan hamur kepçe ile tavaya dökülür. teeek tek pişirilir bunlar. sonra da içerisine peynir mi, nutella mı, reçel mi, ne istersen süüürr ye!
 
eftik :
biberler doğranır tavaya atılır, biraz çevrildikten sonra domatesler doğranıp atılır, yakınlarda fırın varsa taptaze bi ekmek alınıp bandıra bandıra yenir. boşalan tavayı ekmekle sıyırmak en güzel kısmıdır. fiyat/kolaylık/lezzet oranı had safhadadır.
 
soya soslu jambonlu makarna

jambon olur, salam olur, hindi bilmem nesi olur artik o salamgillerden ne bulduysaniz boyle bicakla uzunlamasina ince seritler halinde kesin.. ince dediysek 1cm kalinliginda olsun yani sac teli gibi ince degil.. alin onlari tavaya atin.. ustune de soya sosu dokun biraz.. boyle arada spatulayla falan biseyler yapin yapismasinlar tavaya.. boylece noldu, pismis et gibi bisey oldu makarnanin ustune koymak icin.. onceden haslanmis* makarnanin ustune o ince seritler halinde kesilmis ve soya sosunda az pisirilip "kahvaltilik" durumundan "yemeklik" durumuna getirilmis salamgilleri de koyun.. bitti.. bu kadar.. o her gun yemekten gina gelen makarna, bi anda soya soslu, jambonlu falan sekil bi yemege donustu.. simdi yiyin gari..
 
ton balığı soslu makarna

orta boy ton balığının yağı kabaca süzülür ve bir tavada 3 dakika kadar çevirilir. daha sonra tavaya bolca ketçap ihtiva edilir ve ketçabın yanmasına az bir zaman kalana dek karışımımız pişirilir. daha sonra bildiğimiz makarnanın üstüne bol bol dökülüp servis edilir. yemeği ben yaptım denir ve bulaşık ev arkadaşına kitlenir.
 
evde surekli kozlenmis ya da haslanmis sebze bulundurmak, daha sonra bes dakika icinde harikalar yaratmaniza yol acacaktir. haslanarak kullanilabilecek sebzeler: kabak/ patates/ brokoli/ karnibahar/ havuc (kabak, brokoli ve karnibahar icin 20dk, patates ve havuc icin hemen hemen iki kati zaman gerekiyor); kozlenerek kullanilabilecekler: patlican/ patates (firinda 200 ya da kusur derecede, yarim saat; patlicanlari mutlaka cizin, bildiginiz patliyor yoksa). bunlari haslanmis ya da kozlenmis olarak buzdolabinda bulundurdugunuz taktirde, izgarada kizartacaginiz herhangi bir etin yanina bes dakikada sahane bir garnitur olarak servis yapabilirsiniz.

mesela, haslanmis kabaklari soguksa yogurt ve cok az zeytinyagiyla, sicaksa da tereyagi ve tuzla, hatta dilimleyip eti kizarttiginiz tavada etle bes dakika cevirerek de kullanabilirsiniz. patatese sogan, domates, limon ve tuz ekleyerek sahane patates salatasi elde edersiniz, brokoli ve karnibahar zeytinyagi, limon ve tuzla yenebilecegi gibi, yine kucuk parcalara kesip etle birlikte bes dakika kadar kizartilabilir de. kozlenmis patlicaniysa, ya yogurt-tuz-az zeytinyagi- sarimsak, ya da sogan-domates-zeytinyagi-limonla karistirabilirsiniz. sebzeler pismis olarak buzdolabinda oldugu taktirde, herhangi birini hazirlamak bes dakika suruyor ve hepsi saglikli/mide dostu yemekler.
 
patatesi haşlıyoruz. kişi sayısına göre patates haşlayın. ben mesela denedim tek başıma 3 ortaboy patatesi ağlatabiliyorum.
sonra bir kumpirci edası ile patatesler sıcakken ezip içine tuz ve tereyağ karıştırın.
bir tane borcamın dibine bunu yayın. borcamınız yoksa bir alternatif öneremeyeceğim, gidin alın. her markette satılıyor en pahalısı 10 ytl bile değil.
sonra yarım kg mantarı estetik anlayışınıza göre ister enlemesine ister küp küp ister kübic hatta kasıp helenozik doğrayın. aynı işlemi 2 domatese de uygulayın. kabuğunu soyun ama. pişmiş domatesten ağızda kalan kabuk, pastırma içindeki sinir kadar sinir bir durum bence.
herhangibir yağda domates ve mantarı kavurun, pişirin yani. isterseniz içine doğranmış bir iki diş sarımsak, kekik, nane ve bilumum leziz baharatı katabilirsiniz.
sonra bunu o borcama yayılmış patatesin üzerine döküyoruz. üzerine de kaşar rendeleyip 5 dakika fırında kaşarın erimesini bekliyoruz. süper oluyor.

bunu evde mantar, patates ve 2 domatesin dışında ekmeğin bile kalmadığı bir gece keşfettim. şimdi kan gitmiş beynim ve yerine gelmiş kan şekerim ile düşününce patatesin üzerine herşey dökülebilir. kıyma kavur, sucuk sosisi domatesle pişir dök filan.
püf noktası patates ezmesini borcama yayma fikrini bulmak ve üzerine kaşar dökmek.
sunumu şahane oluyor. sanki apar topar yapılmış 15 dakikalık dandik patates değil de akşamdan ıslanmış kuru fasulye emeği gibi görünüyor.
 
köşedeki şoktan ikiyüz elli gram kıyma, iki yumurta, bir ekmek alın. teflon tavaya azıcık su serpip, biraz da sıvı yağ koyun. kıymayı kavrulmaya bırakın. rengi değiştiğinde iki yumurtayı üstüne kırın. biraz da karabiber varsa oldu bitti maşallah. ekmek banıp banıp yenir bu şimdi. sokak kapısının kapanma sesi ile ilk lokmanın ısırılış sesi arasında beş dakika bile yok.
 
zamandan kazanacak ve tok tutacak tariflerdir.

kahvaltı:

2 topkek+1 bardak çay

öğle yemeği:

3 topkek+kahve

akşam yemeği:

2 topkek+kahve

yatmadan hemen önce:

1 topkek
 
mikrodalga varsa daha da kolaylasacak tarifelerdir. bir tasta iki su bardagi ince bulgur uzerine 1,5 su bardagi kaynar su dokup tasin agzini kapatiniz. plastik bir kaba sivi yag, salca varsa biber salcasi ve sogani dograyip karistirip mikroda 3 dakika bu karisimi pisiriniz. evde yesillik namina ne varsa dograyiniz incecik incecik, nane, maydonoz, marul vs. domates de ilave ediniz bu karisima varsa biraz da bolcadan sumak atin. kimyon seviyorsaniz ilave edin, aci pul biber ona keza ...salcali karisimi, yumusamis bulguru, salatayla birlikte karistirin. manyak bir kisir bu ......
 
evin geleni gideni bitmiyorsa ve herkesin iştahı da maşallahlıysa ve dahahi bütçe kısıtlıysa yapılacak tek şey vardır: patatesli makarna
efendim şimdi itinayla haşladığımızı makarnamızı genişçe bir tepsinin içine dökeriz üzerine ister hafif kızartın ister üşenip öylece kesin (bence kızartın siz gene de biraz) patateslerimizi itinayla yerleştiririz.
bunların üzerine şöyle sarmısaklı yoğurdu döker birazda salçalı su gezdirip az biraz fırında beklettik miydi
alın size bol karbonhidratlı çok doyurucu ,az masraflı,eh lezzetli bekar evi yemeği.
tabii evde tepsi,fırın,yoğurt ve salça olduğunu varsayıyoruz!
 
bim'e gidilir, ucuzundan, yerli marka, bir kaç paket nugget alınır.. buzdolabına konur..
acıkınca kişi sayısına göre bir veya birkaç paket fırına atılır, 10 dakka ısıtılır.. sonra çıkarılıp yenir.. ketçap falan da dökülebilir..
(bazen schnitzel de diyoruz.. farkı tam bilmiyorum.. dışı unlu tavuk etinden oluşan leziz ve ucuz bir şey işte)

bir de bim pizzası var.. o da yerli bir markaydı.. daha da ucuz üstelik..
hazırlanışı aynı..
 
klasik ev yemeklerinin çoğu yapılması kolay ve leziz yemeklerdir.
her tür sebze, kavrulmuş soğan ve domatesle birleştiğinde leziz şekilde pişebilmektedir (hmm belki enginar bile??). bilmemne soslu bilmemne pişirirken etraf daha çok kirlenir, her zaman daha çok tencere, kaşık vb. kullanılır. o bulaşıklar da insanın içine basar dee mi. (bkz: içine basmak) (o ne yauv?)
al kardeşim aklına gelen sebzeyi, yıka güzelce, kavur biraz soğan, domates, ekle sebzeleri tamamsın. pişerken böyle su filan katçan arada, tuz filan da at tabii. ya pişerken ucundan ucundan yiceksin işte, "olmuş mu?? olacak mı??" derken pişen şeyin lezzeti seni şaşırtacak. sonra yavaştan pirinç/bulgur ekleyebileceğin tariflere de geçersin. (bkz: semiz otu) (bkz: ıspanak) (<-- hem sıcak hem soğuk yenebilir)
ha bulgur demişken, dünyanın en kolay pilavı. inanır mısın, üstteki saçma sapan tarifle bu pilavı da yapabiliyosun.
neyse bu entryde tarif verilmeyecek. bu işi uzmanlarına bırakıyorum. burada yalnızca kendi "sulu" ev yemeklerimizin bi olayı olmadığının altı çizilmek istendi. yoğurt filan da yiyin yanında. krema lezzetli ama fazla abanmamak lazım. ne demiş atalarımız? "kremaya abanan sağlığına yaban olur." güzel diyememişler gerçi. kafiye bile olmamış
 
evinizde fazladan beslediğiniz, size yük olan bekarlar için kolay ama lezzetli yemekler yapabilirsiniz gibi bişey anladım ben bundan. ama zararı yok. bekarları besleyen onlara kol kanat geren bir zümre hep olagelmiştir zaten, her ne kadar kendi başlarının çaresine bakıyor gibi gözükseler de. lafın kısası ister beslemek zorunda kaldığınız bekarlarınız olsun, ister kader kurbanı bekar olun, isterseniz seçmeli bekar kontenjanından olun lezzetli yemek sizin de hakkınız. madem ki ben yiyebiliyorum siz de yiyin.

malzemeler:
yeteri kadar patates
yeteri kadar kaşar peyniri
yeteri kadar yumurta
yeteri kadar yağ
azcık su
baharat, tuz, ıvır zıvır
yayvan bir tencere ya da derince bir tava (her halükarda kapaklı olsun)

öncelikle yaptığımız yemek üç katmanlı bir yemek. ilk katmanında patates, ikincisinde peynir, üçüncü ve son katmanda yumurta var.
patatesleri dilediğiniz gibi kolay pişecek şekilde dilimleyin. kısık ateşte kızdırılmış yağın üzerine eşit şekilde yayın. tuzunu karabiberini(tercihen) de attıktan sonra çay bardağının yarısı(en fazla) kadar suyu ilave edin. ve kapağı kapatın. pişmesini bekleyin.(pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabilirsiniz). bu arada kaşarı güzelcene dilimleyin, yumurtaları da bi kaba kırın, tuzunu karabiberini atın karıştırın ve bekletin.

patatesimizin piştiğine emin olduktan sonra dilimlediğimiz kaşarları eşit şekilde patateslerin üzerine yayın. kapağı kapatın. kaşar eriyip patateslerin üzerini tamamen kapatana kadar bekleyin. sonrasında yumurtayı ekleyin. yumurta zaten sıvı olduğu için uğraştırmayacak her bir yere eşitçe yayılacaktır. son kez kapağı kapatın. bu sefer yumurta pişene kadar beklemeyin. yarı pişmiş haldeyken altını kapatın. yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra kayısı kıvamına gelecektir zaten.

canınız nasıl ve ne şekilde istiyorsa öyle servis edin ve yiyin.
fakat durduğunuz yere dikkat edin, doğru yerde durun.
afiyet olsun.
 
X