arkadaslar hepinize teşekkür ederim beni çok aydınlattınız.. bende değil erkek arkadasımda sürekli aft çıkıyordu ben netten baya arastırdımbana göre evet behcetti ama onu doktora göndermeye bi türlü ikna edemiyorum. kendisi sürekli spor yapar; gecen artık sporda yorulduğunu eklmelerinin ağrıdığını söyled
i ve kendisi netten arastırdı.. korktu bu gün gözden randevu aldı ağzında çıkan aftlar içinde cildiye yada dahiliye düşünüyoruz hepinize çok tesekkürler.... teshısı zor tedavisi yok
kesin behçet olduğunu anlamak için dediğim gibi üniversite hastanesine başvursun çünkü onlar tam tetkik yapıyor,bana tüm kan ,idrar testi,göz muayenesi,paterji testini yaptılar çıkmadı ama kestirip atmadılar çünkü bu hastalığın belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor
aft çıktıktan 10 yıl sonra bile diğer belirtileri ortaya çıka biliyormuş.kendisine uygun bir dille anlat eğer behçetse erken tedavi başlanmassa göze vurup körlüğe kadar gidebiliyor.en ünlü ozanımız aşık veysel düşünün.
kesin behçet olduğunu anlamak için dediğim gibi üniversite hastanesine başvursun çünkü onlar tam tetkik yapıyor,bana tüm kan ,idrar testi,göz muayenesi,paterji testini yaptılar çıkmadı ama kestirip atmadılar çünkü bu hastalığın belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor
aft çıktıktan 10 yıl sonra bile diğer belirtileri ortaya çıka biliyormuş.kendisine uygun bir dille anlat eğer behçetse erken tedavi başlanmassa göze vurup körlüğe kadar gidebiliyor.en ünlü ozanımız aşık veysel düşünün.
merhaba arkadaşım benim eşim behçet hastası 5 senedirşu an imuran ve deltacortril kullanıyor bende bir şey merak ediyorum herbehçet hastası eşim kadar asabimi aşırı derecede hayatta hiç bir şeye tahammül edemeyen bir insan konuşmaya korkuyoruz o kadar
arkadasım;eşimin kuzeni var onun eşi behcet hastası.bu hastalık ilk olarak agızda aft seklinde yaralar la kendini basgösteriyo.halsizlik ve eklem agrılarıyla seyrediyo.aftlar agrılar arkasıından genital bölgede cıban tarzı sivilcelerle seyrini devam ettiriyo.eger behcet hastası olan kişi bu tanı konmadan önce alkol alıyorsa hastalık kendini gözde ve beyinde son bulduruyo.kuzen anlatıyo aynen dediğni sana yazıyorum.bi akşam yattık ve sabah kalktığımda gözünün biri kaymıstı dedi.daha sonra agırlasmıs halisinasyonlar görmüş ve son olarakta yani felç.kuzenin eşi 3 senesini yatakta felçli olarak gecirdi.ve tedavilere verebildiği kadar yanıt verdi suan ayağının biri aksıyo herseyi biliyo farkında ama vucuutta kalıcı hasarlar bırakıyo.allah kimsseyi hastalıkla sınamasın behcet cok zor bi hastalık.ve gene kuzenin dedği seyi sölüyorum bu hastalık genelde genc erkekleri vuruyomuş.kuzenede dr sölemiş.allah yardımcınız olsun umarım böle bi hastalık kimseyi bulmaz.herkese sağlıklı günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?