Beden olumlayamıyorum.

Konu sahibine verdiğim yanıt:

“Beden olumlamaya inanmıyorum, aslında psikoloji bilimine çok da itibar etmiyorum diyelim. Ortada bir sorun var, siz de çözümünü bulmuşsunuz. Takılmayın, yeni hayatınızda mutlu ve huzurlu olmanızı dilerim.”

Gördüğünüz gibi işe yaramaz demiyorum, size verdiğim yanıtta da “tartışılır” ifadesi geçiyor. Abartılacak bir yönü yok, hassasiyetinizi anlıyorum, iş bu görüş beni bağlar. İyi geceler

Kilo olumlamasi kadar saçma salak cok az şey gördüm. Dediklerinde haklısın da iyi olmadigini bildigin biseyi gösterip keyiflenmek de ne ola. Verilmeyecek bi kiloda degilsin ki bu kadar dertlenmene gerek yok sakin sakin yap diyetleri. Millete bakarsan ohooo herkes gunde bi suru kez işitmek istemedigi seyler duyuyor devamli.

Merhabalar, benden önce çok güzel yorumlar yapılmış, o yüzden o kısma değinmek istemiyorum. Sadece şunu söylemek istedim. Obezite cerrahisinden önce dahiliye ile görüşseniz daha iyi olmaz mı? Yaşam tarzı değişikliği, tip2 dm ye uygun ilaçlar ile cerrahiye gerek kalmadan sağlığınıza ve ideal kilonuza kavuşabileceğinizi düşünüyorum.

bir de size cerrahiden onay çıkmayabilir zira bu operasyonlar oldukça riskli işlemler olduğu için ( mide küçültme ameliyatı vb) belli başlı endikasyonları sağlamadan opere etmiyorlar genelde

Vallahi verin de kim için verirseniz verin gercekten kilo igrnec birşey.
Doğumdan sonra bende aldım ve benim göbeğe doğru giden hamile gibi bir görüntü var .
İnsanlar patavatsız çoğu hamile misin diyor
Biri gelmis güya egitimli kadın şişko sisko diyor.
Yeni dogurdugumu bildikleri halde.
Velhasıl bende vereceğim bir kere fiziksel olarak kendi hareket alanım kisitlandi.
Tüm kıyafetlerim olmuyor.
Şuan ise basladim kendimi iğrenç hissediyorum
Ve iştahım çok çok fazla.
Benim annem ev hanimiydi kadın süper yemekler yapardı ama ben tam fast foodcuyum.
Ev yemeklerini asla aramam.
Ama bir şekilde kendimizi motive etmemiz lazim.

Maalesef insanlar böyle. Kilolu bir insandan bahsederken, Miradan çok kilosu var, bla bla... Ben standart kilolu insan. Herkes benden kilolu mu zayıf mi ona bakılıyordu. Beni niye örnek veriyorsun.

Fiziksel görünüş ne yazık ki bizim ülkemiz gibi eğitim seviyesi düşük ülkelerde çok önemli
İnsanlar o kadar boş ve anlamsız işlerle uğraşıyorlar ki
Üretmek, çalışmak, yardımlaşma VS yerine boş boş dedikodu
Bence evet zayıflayan ama çevrenizdeki saçma insanlardan eleyebilir olduklarınızı derhal eleyin derim
Benim ablam ikiz doğum yaptı ve bu çevre terörü yüzünden canından oluyordu diyet, ameliyat, estetik...
Ama sonuç iyi çok şükür
Ablamdan dolayı konuyla ilgili şunu öğrendim ki bu işler psikolojik savaş o size laf çakanların mutlaka zayıf noktaları vardır
İyi gözlemci olun ve sizde onları zayıf oldukları noktadan vurun derim
Dünya artık berbat bir yer
Kibar ve hassas olma devri değil
Verin ağızlarının payını.

Bir bilim dalına nasıl itibar etmezsiniz anlayamadım Bir araştırma alanı bilimse saygı duymamak, itibar etmemek, inanmamak, inkar etmek gibi bir seçeneğiniz yok.
Şimdi bir terapist olsaydı , bu inkarı değerlendirirdi. İnsanlar gerçek terapistlerle karşılaşmadığı için de önyargılı olabiliyor maalesef

Ay ben doğum yaptım, raporumu vermeye iş yerime gittim. İnsan kaynaklarındaki abla doğum yaptın mı duruyor mu hala dedi

Kedi besliyorum kadın yanı

Aslında konuyu açarken yanlış anlaşıbileceğinin farkındaydım. Ama yazımın girişinde de belirttiğim gibi benim içimde 55 kilo bir kadın var, giymek istediklerim, özendiklerim o kiloda. Öte yandan da bu kadar demoralize olup beden algımı bozmamın da nedeni insanlar. Lütfen alınganlık ettiğimi düşünmeyin bakın geçtiğimiz hafta otelde kat görevlisi durduk yerde “senden BİLE kötüydüm ben neskafe içerek zayıfladım, dene bak yanların gidecek” dedi. Wtf? Ne samimiyet daha otele gireli bir saat olmamış. Tek söylediğim kolay gelsinken. Evet hem kendim hem de insanlar yüzünden operasyona gireceğim çünkü tahammül edemiyorum.

VKİ’im 30 olduğundan tüp mide ya da balon yapıyorlar, ön görüşme yaptım telefonda. Zaten 2018’den beri dahiliye kontrolünde ilaç kullanıyorum malesef tüm motivemi de kaybettim. Bakalım maceram nasıl sürecek.

İlaç tedavisini dışında tuttuğumu belirtmiştim. Yanlış anlamışsınız. İşe yarar örnek olarak eklemiştim…
Bu cümleden bunu anlamıştım. Sanki ilaç kullanılmadığında yoksunluk krizine giriliyor gibi bir anlam çıkıyor ben de yanlış anlamış olabilirim tabii ki. İlaç için söylediğim genelleme yapmama durumu diğer tedavi türleri için de geçerli aslında. Eğer bir yetkinliğiniz yoksa, olsa bile binlerce hasta görmediyseniz sağlıkla ilgili kişiyi yönlendirici yorımlar yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

kilonun toplumda estetik bulunmaması ve bunun insana yaşattığı psikolojiyi bir yana koyalım.
yağlı bir vücut pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. özellikle bel çevresindeki yağlanmalar ciddi tehlikeli.
ortopedik açıdan da vücudu yoran bir şey. zamanla diz ağrısı bel ağrısı vs. sıkıntı yaratması kaçınılmaz.

80'lerde 90'larda sağlıklı beslenme nedir tam bilinmiyordu.
Hatta paketli gıdanın temiz olduğu düşünülüyordu.
meyve suyunun sağlıklı olduğu sanılırdı beslenme çantalarına konulurdu.
bu yüzden geçmişteki hataları geçmişte bırakalım.
fast food yiyeceklerin sağlıksız olduğunu anlamak için bilim insanı olmaya gerek yok elbette.
artık hiçbir ürün temiz değil. gluten içeren besinler, karbonhidrat çok sınırlı tüketilmeli.

görüntü anlamında ise ben şöyle düşünüyorum.
herkes 34-36 beden olmak zorunda değil. 42 bedene kadar kendini iyi hissedecek bir görüntüde olabiliyor insan.
bu anlamda 3-5 kilonun lafı olmaz. olmamalı.
bunun ötesindeki kilo, insanın ihtiyacından çok fazlasını yediğinin, duygusal açlığını bastırdığının göstergesi.
yemek için yaşamak, sosyal hayatı yemek etrafında kurgulamak gibi alışkanlıklarımız var toplum olarak.. bunları değiştirmemiz gerekiyor.
kronik rahatsızlıklar vs. elbette etkiliyor. ani kilo artışları oluyor ama bu 3-5 kilo ile sınırlı kalmalı.
20-30 kilo olmamalı.

bende de haşimato tiroiditi var. su içsem yarıyor diyenler vardır ya hah işte o benim.
zaman zaman kilo alırım.
canım börek kek ister yerim. bel çevrem genişlemeye başlayınca dur derim.
ketojenik beslenmenin çok faydasını gördüm.
hem hafif, zinde hissetmemi hem de psikolojik olarak da kafamda bitirmemi sağlıyor.
şişkinlik kabızlık gibi problemlerim azalıyor.
yemeğe, çaya vs davetli olsam da ben yemiyorum diyebilmemi sağlıyor.
o yüzden bana iyi geldi.

şunu da söyliyim
"aaa canım sen kilonla da çok güzelsin" gibi cümlelere çok inanmıyorum.

Bence travmalarinizi çözün çünkü duygusal açlığınız var gibi duruyor.

Gerisi inanin cok kolay.

Ama insanlarin densizligini cozemezsiniz. Yine konusacaklar, sarktin mi diyecekler, ameliyatla zayiflamani konusacaklar, bi sefer de cok zayif oldun eskiden yuzun daha guzeldi diyecekler. Derler yani her turlu konusurlar. Bunlar olunca aldiris etmemeyi ögrenmeniz sizin icin daha kalici cozum olur.

Merhaba, bende çok zayıf biri sayılmam ama normal kilomdan bir tık fazlayım. Ama kilo vermem biraz uğraşsam çok kolay da ben uğraşmıyorum. Bende mesela insanlar sinirli dertli olunca mideye vuruyor yemeden içmeden kesilir bende tersine stresliyken, depresyondayken sürekli yerim sanki o boşluğu yemekle doldururum. Yemek derken tatlı yani tatlının her türü ve çikolata
Neyse bir gün sosyal medyada çok duyduğum barış muslunun canlı yayına denk geldim. Her akşam oluyor canlı yayın ama demo arada sırada oluyor. Bir iki defa demoya katıldım ama nasıl böyle ağlıyorum salya sümük. Bak ben o demodan sonra gerçekten canım bişey istemiyor. Derdin tasanın en dibini gördüm ama yemiyorum artık tatlı, bir doğum günü falan olur küçük bir dilim alırım o kadar. Kendim yapıp da yemem. Eskiden ama ne tatlılar yapardım canım istiyor diye. Size mide ameliyatından ziyade barış muslunun canlı yayımına katılmanızı tavsiye ederim. Birşey kaybetmezsiniz. Belki de bilinçaltı olumlamalarınız değişirse kilo vermeye de başlarsınız kim bilir bir deneyin mutlaka. Sevgiler.

Bedenin nesi olumlanır ki. 56 kilodan sonra 90 ı görmüş biri olarak yazıyorum. İnsanoğlu olarak kendimizi ötekinin gözünden görmeye kodlanmış varlıklar olarak hiçbirşeyin olumlamasını sağlıklı ve gerçekçi bulmuyorum. Başkası için değil kendin için kilo ver falan falan. O öyle değil. Başkasının gözünden kendimize baktığımız için ikisini ayıramaz evet kendin için ama başkasının gözünden kötü göründüğünü farkettiğinden harekete geçiyorsun. Sapla samanı ayırmayıp insanı narsist birşeye dönüştürdüklerinin farkında bile değiller. Kilo fazlalığı irade zayıflığı ile eş değer olarak görülür. Ve zayıfın doğada yok edilmesi gerçeği atalarımız olan hayvanlardan başlar 2021 2051 dinlemez sonsuza dek devam eder.

sosyal medyada çok fazla 40-50 kg veren insanlar var, sizde verirsiniz önemli olan sağlıklı sıhhatli olmanız.çok büyük dert değil. Etrafınızda beyni olmayıp size kilo için laf sokan insanlarda gerçek anlamda mutsuz huzursuz insanlar olmalı ki bu yazdıklarınız yapmışlar. çok fazla takılmayın.

Hayır, ilaç yoksunluğunda yani ilaçlı tedaviyi reddettiğinde ya da hiç başlamadığında durumu kötüye giden, kendisi ve çevresi için tehdit dahi oluşturabilen insanları işaret etmek istedim. Bu bağlamda ilaçlı tedaviyi/ psikiyatriyi ayrı tutuyorum demek istedim. Kimseyi de yönlendirmedim, benim fikrim bu.

Ben sana bisey soyleyim.. bizim
Insanimizda var bu kilo
Takintisi.. ozellikle erkekler kendi tiplerine koca gobeklerine bakmadan zayif kadin istiyolar. Bana gore bu haksizlik… kadinlarin hormonlari zartlari zurtlari bitmiyor…ama bizim turk
Kadinlarida takik bu konuya..illa bi dikkat edecekler laf soyleywcekler.. inan bu zayif olsanda kilolu olsanda oyle.. bence psikolojin kilo verdikce duzelecek ve psikolojin duzeldikce kilo vereceksin. Sanslisin ki seni her halinle kabul eden bir es almissin hayatina..Insallah en saglikli bir sekilde istedigine kavusursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…