Beden olumlayamıyorum.

şunu da söyliyim
"aaa canım sen kilonla da çok güzelsin" gibi cümlelere çok inanmıyorum.

her söylediğinize özellikle de buna çok fazla katılıyorum.

Şu aralar instagramda mide ameliyatı geçirenlere bakıyorum ve çok güzel gözüküyorlar gerçekten.
Önce doktor önermeli tabi ki.

her söylediğinize özellikle de buna çok fazla katılıyorum.

Şu aralar instagramda mide ameliyatı geçirenlere bakıyorum ve çok güzel gözüküyorlar gerçekten.
Önce doktor önermeli tabi ki.

İçinden bambaşka bir insan çıkıyor ya. Misal Pelin Öztekin. Gerçi ben o kilolarda değilim haliyle 90 kilo veremem verirsem 10 kilo kalırım :KK70: Ama -30 beni şükela yapar 🥲

Daha evvelden 20 kg vermiş ve doğum yaptığım halde 38/40 beden olan biri olarak çözüm YEMEMEK. Tutacaksınız boğazınızı. Hatta ben o dönem vacu diye bir aletle epey kilo verdim. Eğer o kadar kilom olsa , şimdi taşlayacaklar ama ben tüp mide falan olurdum. Ya da balon falan taktırırdım.

Daha evvelden 20 kg vermiş ve doğum yaptığım halde 38/40 beden olan biri olarak çözüm YEMEMEK. Tutacaksınız boğazınızı. Hatta ben o dönem vacu diye bir aletle epey kilo verdim. Eğer o kadar kilom olsa , şimdi taşlayacaklar ama ben tüp mide falan olurdum. Ya da balon falan taktırırdım.

İnsülin direnciniz var mı? Acıkmak sizin kontrolünüzde olmuyor malesef. Az yediğinizde ya da uzun süre aç kaldığınızda şekeriniz düşüyor. Yani ben de biliyorum yememek gerektiğini.

İnsülin direnciniz var mı? Acıkmak sizin kontrolünüzde olmuyor malesef. Az yediğinizde ya da uzun süre aç kaldığınızda şekeriniz düşüyor. Yani ben de biliyorum yememek gerektiğini.
ketojenik deneyin gerçekten işe yarıyor. ben de önceden az az sık sık yerdim.
öyle de kilo veriyorum ama sürekli bir atıştırma halinde oluyordum.
şimdi iki öğün yapıyorum ve zorlanmıyorum. geç kahvaltı erken akşam yemeği.

Benim insülin direncim var. Ve zor olsa da kilo verebiliyorum. Hatta bu ara doğum sonrası bi 15 kg falan var. Emzirmeyi kesince diyete başlayacağım. Burada 17 gün diyeti diye bi konu açmıştım bikaç yıl önce (konularıma bakabilirsin) en iyi kiloyu o diyetle verdim ve şeker düşmesiyle alakalı hiç sorun yaşamadım. Tekrar onu yapmayı planlıyorum. Bence sen de bi göz atıp denemelisin. Ameliyata gerek kalmayacak :KK66:

İnsanların kiloları hakkında yorum yapmam. Sorarsa bile fikir belirtmem. Sağlığın için'e hiç sığınmam çünkü insan sağlıklı olup olmadığını gayet kendi bilir.
Diyetle 20 30 kilo veren insanın önerisini de dinlemem, diyetisyen değilse kendini övmeye yer arayan biri olduğunu düşünürüm. Kilo verme önerisi olarak yeme demek şey geliyor bana, susadığında su iç. Kimsenin aklına gelmez belki ama aklınızda olsun susayınca su içebilirsiniz ajdjahs
Zayıf değilim, bence şişman da değilim ama muhtemelen toplum beni farklı bir kategoriye sokuyordur. İlgilenmiyorum.
Ek olarak birine sormadan zayıflamışsın yorumu yapmak da hadsizcedir ama insanımız bunu bilmez.

İçinden ne geliyorsa onu yap, nasıl bir bedende olmak istiyorsan onun için at adımını. Bu operasyon da olabilir. Yine absürd bir durum yok. 100 kilo da olmak normal, 50 kilo olmak da normal ve sadece seni ilgilendirir.

Sadece mutluluğun, çekici olmanın ne bileyim seksi olmanın bununla bağlantısı olmadığını farket yeter.

İnsanların kiloları hakkında yorum yapmam. Sorarsa bile fikir belirtmem. Sağlığın için'e hiç sığınmam çünkü insan sağlıklı olup olmadığını gayet kendi bilir.
Diyetle 20 30 kilo veren insanın önerisini de dinlemem, diyetisyen değilse kendini övmeye yer arayan biri olduğunu düşünürüm. Kilo verme önerisi olarak yeme demek şey geliyor bana, susadığında su iç. Kimsenin aklına gelmez belki ama aklınızda olsun susayınca su içebilirsiniz ajdjahs
Zayıf değilim, bence şişman da değilim ama muhtemelen toplum beni farklı bir kategoriye sokuyordur. İlgilenmiyorum.
Ek olarak birine sormadan zayıflamışsın yorumu yapmak da hadsizcedir ama insanımız bunu bilmez.

İçinden ne geliyorsa onu yap, nasıl bir bedende olmak istiyorsan onun için at adımını. Bu operasyon da olabilir. Yine absürd bir durum yok. 100 kilo da olmak normal, 50 kilo olmak da normal ve sadece seni ilgilendirir.

Sadece mutluluğun, çekici olmanın ne bileyim seksi olmanın bununla bağlantısı olmadığını farket yeter.

Ne güzel yazmışsın ve çok haklısın.
Çok teşekkür ederim ❤️❤️❤️

Tekrar merhaba herkese sevgiler. Baştan uyarayım daldan dala atladığım uzun bir yazı olacak, okuyan yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim.

Başlığa istinaden evet 1.75 boyunda 48 bedenim ve artık zayıf bir kadın olmak istiyorum. Çünkü tartıda 100’ü görsem de benim içimdeki kadın 55 kilo. Üç senedir tip2 diyabet ve yavaş çalışan troid ile yaşıyorum. Bunu kendi başıma başaramayacağımı artık anladım ve obezite cerrahisi için randevu aldım.

Kilo sorunum öncelikle genetik. Ailemizin kadınları en kısası 1.70 olan hükümet gibi kadınlar. Ben de 1.60 olan anacığıma değil baba tarafına çekmişim. Daha sonra çalışan anne ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme var. Beslenme çantamda asla ekmek arası domates& peynir ya da haşlanmış yumurta olmadı. Börek, kek, pasta vs. şeyler ve meyve suyu ile kahvaltı yaptım çünkü annem çalışıyordu. Haliyle yaşıtlarımdan iriydim. Lisede 80 kg iken açlık diyeti ile 55’e düştüm. Manken gibiydim diyemem gibisi fazlaydı ama yurt hayatı (üniversite) ve sonra eski beslenme düzenine dönmemle yine kilolar geldi. Özetle hep bir al ver durumu, Sibel Can’ın kayıp kız kardeşi halleri.

Akran zorbalığı, babanın hakaretleri, hep platonik takılma derken üniversitede beni ilk seven (sevdiğini sandığım) adamla evlenme, yine yoyo diyetler adamın kilom yüzünden yerin dibine sokması, yine bir azim zayıflamam ama aldatılmam ve boşanmamız. Bunlar çok da önemsemediğim şeyler aslında bütüne bakınca.

Eşimle tanıştığımızda 20 kg zayıftım, o normal kiloda bir adam, klasik kilo göbeğe giden Türk erkeği. Kilomla ilgili bir kez bile iması olmadı, asla incitmedi, her halimle gözümün içine baktı. Bu operasyonda da sen nasıl istersen diyerek destek oldu.

Ama insanlar çok acımasız ve ben çok yoruldum. Ofiste tel maşa bir su ısıtıcısı vardı basma yerine sert basınca çıktı, arkamdan duyacağım şekilde “ demek basan da iri biriymiş ki kırdı” dediler. Kendi babam doymadın mı yeter dedi sofrada, her gördüğüm ilk tanıştığım insan zayıflama önerileri verdi ben sormamışken. Kayınvalidem, görümcem zaten ayrı başlık konusu. Yol tarif ederlerken yürüyün yağlarınız erisin demeler, denizde Vive’yi denize davet et dediklerinde “ o beni çeker düşeriz ezilirim” demeler. Noluyor? Cidden insanlara ne oluyor?

Kimsenin kilosu, aldığı, verdiği beni ilgilendirmez. Birisi saçıyla başıyla oynarsa beğendiğimi belirtirim, ama kötü olmuşsa yüzlemem o aynada kendini görmüyor mu?

Özetle bıktım, bıktırıldım. Tabii ki bu insanlar yüzünden operasyon geçirmeyeceğim, ben de zayıf olmak istiyorum ama insanları susturmak da ayrı güzel olacak inkar edemem.

Bedenini seven, özellikle instagram’da youtube’da içerikler üreten ve korkusuzca “siz benim koca popomu yiyin” diyenlere çok hayran olsam da ben pes ediyorum. Kilo güzel değilmiş.
Merhaba instagramda Dr. Rengin Börekçi diye bir hesap var incelemenizi tavsiye ederim.
Birde Prof. Yavuz Yörükoğlu youtubeden videolarına bakın derim.

Lütfen bu iki ismi bir araştırın.
İnşaALLAH çok faydalı olacaklardır diye ümit ediyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum. rabbim sağlıkla, huzurla istediğiniz kiloya gelmeyi nasip etsin.

Merhaba instagramda Dr. Rengin Börekçi diye bir hesap var incelemenizi tavsiye ederim.

Sizi çok iyi anlıyorum. rabbim sağlıkla, huzurla istediğiniz kiloya gelmeyi nasip etsin.

2 numaralı doktoru ben de ara sıra izliyorum, babamın da arkadaşıymış. Babam iç hastalıkları doktoruydu, Yavuz hoca ne derse doğrusunu söylüyor demişti sorunca. Adamın dedikleri çok mantıklı, misal sık ve azar yemek iyi değil kötü vucüda insülinin sindirmesi için zaman tanımalısınız diyor gayet doğru.

2 numaralı doktoru ben de tanıyorum, babamın arkadaşıymış. Babam iç hastalıkları doktoruydu, Yavuz hoca ne derse doğrusu demişti sorunca.

2 numaralı doktoru ben de tanıyorum, babamın arkadaşıymış. Babam iç hastalıkları doktoruydu, Yavuz hoca ne derse doğrusu demişti sorunca.
ayy evet benim babamin best friendlerinden biri. bence kilo problemi olan herkesin videolarina/yazilarina bir goz atmasi gerek. ben tedavi surecindeyken kontrolumu hep beraber yapmistik yurt disindayken bile.

vive bu arada mide ameliyati degil de yutulabilir mide balonu diye bir sey gordum arkadasimda. olabilitesi varsa doktorun tavsiye eder zaten ama yine de bana ameliyattan daha kolay geldi sanki.

...reklamlar...

kilo vermek istersen seni zayiflama takimlarina alalim,
orada bir suru taktik bulabilecegin gibi, takim arkadaslarinin destegini de bulursun.

...reklamlar...

onun disinda psikolojik olarak da sezgisel yeme uzerine arastirma yapmani onerebilirim,
aslinda bize kilo aldiran cogu davranisimiz ya da yeme ataklarimiz duygularimizla basedemeyip ac bile degilken yemege saldirmamiz seklinde oluyor.
bunu cozdugumuzde evet ipincecik olmayiz ama kilolu da olmayiz kesinlikle.

onun disinda fit olmak icin tabi ki saglikli beslenmek ve sporu hayatin rutinine sokmak gerekiyor.

ayy evet benim babamin best friendlerinden biri. bence kilo problemi olan herkesin videolarina/yazilarina bir goz atmasi gerek. ben tedavi surecindeyken kontrolumu hep beraber yapmistik yurt disindayken bile.

vive bu arada mide ameliyati degil de yutulabilir mide balonu diye bir sey gordum arkadasimda. olabilitesi varsa doktorun tavsiye eder zaten ama yine de bana ameliyattan daha kolay geldi sanki.

ne kadar da akli basinda konusuyor,
ama bu kisileri degil 2 gunde 5 kilo verdiren ablalari abileri dinliyor cogu kisi uzucu sekilde :KK43:

kilolu olma sebeplerinize takıldım ben. genetik yada çalışan anne sebebi değil tamamen sizinle ilgili bir konu. benim ailemi görseniz şaşar kalırsınız ama ben sırf onlar gibi olmayayım diye yıllarca yediklerime dikkat ettim midemi çöple doldurmadım.bence kimseyi suçlamadan ve kimseye alınmadan varolan probleminizi kabullenip doğru beslenmeyi öğrenmek için diyetisyene başvurmalısınız

Tekrar merhaba herkese sevgiler. Baştan uyarayım daldan dala atladığım uzun bir yazı olacak, okuyan yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim.

Başlığa istinaden evet 1.75 boyunda 48 bedenim ve artık zayıf bir kadın olmak istiyorum. Çünkü tartıda 100’ü görsem de benim içimdeki kadın 55 kilo. Üç senedir tip2 diyabet ve yavaş çalışan troid ile yaşıyorum. Bunu kendi başıma başaramayacağımı artık anladım ve obezite cerrahisi için randevu aldım.

Kilo sorunum öncelikle genetik. Ailemizin kadınları en kısası 1.70 olan hükümet gibi kadınlar. Ben de 1.60 olan anacığıma değil baba tarafına çekmişim. Daha sonra çalışan anne ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme var. Beslenme çantamda asla ekmek arası domates& peynir ya da haşlanmış yumurta olmadı. Börek, kek, pasta vs. şeyler ve meyve suyu ile kahvaltı yaptım çünkü annem çalışıyordu. Haliyle yaşıtlarımdan iriydim. Lisede 80 kg iken açlık diyeti ile 55’e düştüm. Manken gibiydim diyemem gibisi fazlaydı ama yurt hayatı (üniversite) ve sonra eski beslenme düzenine dönmemle yine kilolar geldi. Özetle hep bir al ver durumu, Sibel Can’ın kayıp kız kardeşi halleri.

Akran zorbalığı, babanın hakaretleri, hep platonik takılma derken üniversitede beni ilk seven (sevdiğini sandığım) adamla evlenme, yine yoyo diyetler adamın kilom yüzünden yerin dibine sokması, yine bir azim zayıflamam ama aldatılmam ve boşanmamız. Bunlar çok da önemsemediğim şeyler aslında bütüne bakınca.

Eşimle tanıştığımızda 20 kg zayıftım, o normal kiloda bir adam, klasik kilo göbeğe giden Türk erkeği. Kilomla ilgili bir kez bile iması olmadı, asla incitmedi, her halimle gözümün içine baktı. Bu operasyonda da sen nasıl istersen diyerek destek oldu.

Ama insanlar çok acımasız ve ben çok yoruldum. Ofiste tel maşa bir su ısıtıcısı vardı basma yerine sert basınca çıktı, arkamdan duyacağım şekilde “ demek basan da iri biriymiş ki kırdı” dediler. Kendi babam doymadın mı yeter dedi sofrada, her gördüğüm ilk tanıştığım insan zayıflama önerileri verdi ben sormamışken. Kayınvalidem, görümcem zaten ayrı başlık konusu. Yol tarif ederlerken yürüyün yağlarınız erisin demeler, denizde Vive’yi denize davet et dediklerinde “ o beni çeker düşeriz ezilirim” demeler. Noluyor? Cidden insanlara ne oluyor?

Kimsenin kilosu, aldığı, verdiği beni ilgilendirmez. Birisi saçıyla başıyla oynarsa beğendiğimi belirtirim, ama kötü olmuşsa yüzlemem o aynada kendini görmüyor mu?

Özetle bıktım, bıktırıldım. Tabii ki bu insanlar yüzünden operasyon geçirmeyeceğim, ben de zayıf olmak istiyorum ama insanları susturmak da ayrı güzel olacak inkar edemem.

Bedenini seven, özellikle instagram’da youtube’da içerikler üreten ve korkusuzca “siz benim koca popomu yiyin” diyenlere çok hayran olsam da ben pes ediyorum. Kilo güzel değilmiş.
insanları boşverin. ki farkındasınızda okuduğum kadarı ile

bence sağlıklı beslenmeye başlayın. boyunuz çok iyi 55 kilo ideal kilonuz olmayabilir. 1.75 bir kadında 70 kilo manken gibi durur bence.
sizin kadar boyum yok ama ne zaman sağlıksız beslenmeye başlasam kilo alırım. 1,66 boyum 65 kilo olduğumda ay inceciksin derler 60 kiloya düştüğümde ne oldu sana böyle hastamısın derler :)

size naçiane tavsiyem sağlıklı beslenme ile hem incelirsiniz hemde bir çok sağlık sorunlarınıa çözüm bulursunuz. biraz araştırın derim. diyet değil sağlıklı beslenme ile yeniden doğmuş gibi olursunu. eğer maddi sıkıntınız yoksa ücretli olarak online beslenme danışmanlığı alın hem sizi gün boyu motive ederler hemde yalnız hissetmezsiniz kendinizi

Benim çevremdede var bunlardan bilhassa kayınvalidem.
boyum 175 kilom 68 ne yapayım? İrisin diyor. Ee güzel popişine mi battı,senin boyun benim kalça hizama geliyor kıskandın mı diyemiyorum ama seni ilgilendirmez diyorum. Zorla dedirtiyorlar.
boşver arkadaşım.
herkesin standartı kendine.
Nasıl ki kimisi sarışın kimisi esmer seviyor bunun bi kuralı yoksa aynen kiloda öyle.
kime göre zayıf kime göre kilolusun?
Sadece Şunu söyleyebilirim fazla kilolarından bireysel olarak mutsuz olduğunun kanısıyındayım ben senin yerinde olsam operasyon geçirir miydim evet geçirirdim. Ama yalnızca kendim istediğim için.
İnsanların standartına uygun hale gelebilmek için değil.

Ben Yörükoğlu'nu sonradan tanıdım.
Öncesinde apa diyeti denilen bir diyete başlamıştım. Ve bu diyetle gerçekten çok zorlanmadan 22 kg verdim ve devam ediyorum. Ama Yörükoğlu'nu dinlediğimde yaptığım beslenme stilini anlatıyordu. Öyle güzel anlatıyor ki insan neden iştahına sahip çıkmadığını anlıyor. Aynı şekilde Börekçi'yi okuyunca da. Umarım bu konuda muzdarip olan herkese faydası olur. Çünkü mide operasyonu geçirse de insan iştahına sahip çıkamadığında bir müddet sonra tekrar kilo almaya başlıyor. Teyzem oldu ve 3 yıl sonra kilo almaya başladı tabi ucunu bırakmadığı için eski haline dönmedi ama 40 kg verdiyse 15 ini geri aldı. Şimdi teyzemde benimle birlikte apa diyeti yapıyor ve aldığı kiloları verdi.

ben zaten 100 kilo olup da bedeniyle mutlu olabilecek bir insan olduğuna inanmıyorum. getirdiği sağlık sorunları da cabası.

herkesin her konuda fikri var tabii benim de var, cerrahiye gelene kadar çok fazla yol olduğunu duşunuyorum. keşke önce dahiliyeye sonra iyi bir diyetisyene gibi bir yol haritası izleseniz.

Bu aralar bende sizin gibiydim. balık etliydim, 6 ayda aşırı kilo aldım. Yürüyüşlere başladım. her gün 1 saate yakın yürümeye başladım. annemin çevremin yorumlarından çok sıkıldım. Ben kilo aldığımı bilmiyor muyum? Vücudumdan çok mu arışığım? ne zannediyorlar bilmiyorum :KK43:

X