• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişlerinizi nasıl yıkıyorsunuz?

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
Bebişlerinizi yıkadığınız suyu kaynatıyor musunuz? Hemen hemen hergün bebeğim yıkanıyor. Suyu kaynat soğut, çok uzun iş, ben banyoda duşla yıkıyorum, doğduğundan beri, acaba yanlış mı yapıyorum?

ilk zamanlar ben kaynatıyordum ama birkaç ay sonra bende normal şofben suyuyla yıkamaya başladım.hatta şaşal suyuyla bile yıkadığım oldu (suların bozuk olduğu zamanlar)

bende musluk suyuyla yıkıyorum doğduğundan beri (evdeki ilk banyosunda bidondaki sudan kaynatmıştım ama sonra bu iş böle gitmez demiştim hem güzel durulanmadı gibide gelmişti ilk ve son oldu zaten )bebeğim bunun için rotavirüsü aşısıda olmuştu zaten

çeşme suyu ile yıkanmasının sakıncası ne bilmiyorum.doğduğundan beri musluk suyu ile kaynatmadan yıkıyorum.bir sorun yok.

ilk kez duydum böyle bir şey,bebeği yıkadığımız suyun kaynamış olması? ne alaka ya?

bizim çeşme suları paslı olduğu için ben damacana suyuyla yıkıyorum mecbur. aslında doktor çeşme suyunun bi sakıncası yok bebek yutmadığı sürece dedi ama bizim sular resmen kahverengi akıyo. bence sularınızda boyle bi sorun yoksa sokun duşun altına. yoksa hergün yıkamak zor olur.

peki bebekleri yatmadan önce mi yıkamak gerek? önceleri öğlen saati yıkanıyorduk daha sıcak oluyor diye artık akşamları yıkanıyoruz. nasıl yapıyorsunuz?

ben kaynatmıyorum.mantığını da anlamadım_yatmadan önce yıkıyorum.çok hareketli olduğu için gün içinde yorgun düşüyor.yatmadan önce de yıkayınca dinlenmiş oluyor ve daha mutlu uyuyor.benim gözlemim böyle.ama bazı bebişler daha da cin gibi oluyormuş:emir_bebek:

evet. yatmadan once yıkayınca daha rahat uyuyor

önceden küvetinde ve yüzükoyun yıkandıgı için yutmuyordu ama şimdi kucakta yıkanmaya başladı.ağlayıp figan ederken su yutuyor.napsam ki ya.neyse bişey olmaz herhalde.inşallah :)

Duşun altında nasıl yıkıyorsunuz anlamadım.Heralde bebekleriniz büyük.Benim bebeğim yaklaşık bir buçuk aylık,bebek küvetinde yıkıyoruz.Kaynamış suyla yıkamayı hiç düşünememiştim,aslında iyi olur.

Canım bebeği aşırı steril şartlarda büyüten anneler çok yanlış yapıyor. araştırmalara göre bu bebeklerde alerji oranları çok daha fazla oluyormuş ve ileriki dönemlerde hastalanma... Tamam hijyen şart aba abartmaya gerek yok.

Valla benim kızımda 57 günlük. Doğduğu günden beri her akşam 9-9,30 gibi normal çeşme suyu ile kendi küvetinde yıkıyorum. Ondan sonrada rahatlıyo ve gece uykusuna geçiyo hemen a.s.

benım oğlum 3 yada 4 aylıkken ishal olmuştun neyse dr banyo suyunu kaynatın öyle yıkayın demıştı bır zaman öyle yıkandı daha sonra normal kombi suyuyla devam edıyoruz yanı suyların mıkroplu oldugu zamanlarda mecbur kaynamalıyız

Ben doğduğundan beri Terkoz suyuyla kaydirigubbakcemile3 yıkıyorum (çeşme suyu)
Hiç bi problemim olmadı. Ben uğraşamam öyle kaynat yıka....
Biz 2 güne bi akşamları yatmadan önce yıkanıyoruz.Efline kalsa hiç çıkmayacak suyun içinden.
Birde eczanede çalışan bayanın biri çocukların kulağına vazelin sürdüklerini söyledi su kaçmasın diye. Hiç deneyenininz oldumu?

Ben doğduğundan beri Terkoz suyuyla kaydirigubbakcemile3 yıkıyorum (çeşme suyu)
Hiç bi problemim olmadı. Ben uğraşamam öyle kaynat yıka....
Biz 2 güne bi akşamları yatmadan önce yıkanıyoruz.Efline kalsa hiç çıkmayacak suyun içinden.
Birde eczanede çalışan bayanın biri çocukların kulağına vazelin sürdüklerini söyledi su kaçmasın diye. Hiç deneyenininz oldumu?

Deneme olayını bilmemde bunun bir doğruluk payı vardır mutlaka. Birkaç yıl önce denizden dolayı kulağım enfeksiyon kapmıştı, dotora gittiğimde bana ilaç falan verdi ve ıslatmayacaksın dedi. bunun içinde duşa girmeden önce bir pamuğa vazelin süt ve kulaklarına tıka demişti. ıslanmadı hakikaten. ama bebeğin kulağına nası tıkanır bilemiycem

kızlar ben gündzleri yıkıyorum sonra mis gibi uyyo ya bişey sorcam siz kendinz mi yıkıyosnz ben töbe yalnz yıkıyamm annemle yıkıyorum

Back