Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişleriniz ayda kaç gr.alıyor???

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

reyhan1302

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
81
1
40
bebişleriniz ayda kaç gr alıyor ve doktorunuz ne diyor benim bebişim 3150gr doğdu 2940 kalmıştı.şimdi 5350gr.ve 3 ay 10 günlük sizinkiler ne alemde geçen ay az almış diye doktorum multitaps diye bi damla verdi 3lü vitamin(geçen ay 575 gr almıştı bakalım bu ay ne kadar )benneyaptımki.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

biz multitabs hastaneden çıkarken verdi dr.kilo gelişimi için çok yararlı liva 15 günlüktü kullanmaya başladım.1 yaşına kadar kullanılması gerekiyor geç bile kalmışın bence.

slm kızlar benim oglan 5 aylık vitamin falan vermiyorum her ay 1 kilo alıyor.emdiği için ben düzenli besleniyorum.onun için sütüm de yarıyor allah hepimizin yavrusunu bize bağışlasın

canım benimki 2800 dogmuştu 2,5 aylıken 4350 idi (15 günde 300gr almıştı) 15 gün geçti yarın aşımız var bakalım bu sefer ne kadar almış yarın doktordan gelince yine yazarım.ama seninkinin kilosu ii bence zaten aylar ilerledikçe kilo alımıda düşermiş..

ilk 3 ay 900-1200gr. alması gerekiyor.3-6.aylar arası 600-900gr.
6-9.aylar arası 300-600gr.
benimki geçen ay 1100gr. almıştı.(maşallah)

biz multitabs hastaneden çıkarken verdi dr.kilo gelişimi için çok yararlı liva 15 günlüktü kullanmaya başladım.1 yaşına kadar kullanılması gerekiyor geç bile kalmışın bence.

tatlım multitabs bizde kullanıyoruz ama o kilosu az olduğu için değil devit 3 yerine bazı doktorlar multi tabs tercih ediyolar kilosu az diye değil kafana takma

yaaaa noldu anlamadım aslında reyhanın msjından alıntı yapıp cevap yazdım ama sana cevap yazmış gibi oldu

benim oğlum 8aya girdi 9kilo200gr gayet iyi dedi doktor bu hafta 300gr almış ay olarak 1kilodan fazla alıyor yani mama ve çorba falşan ek gıdada et tavuk herşey yiyor anlayacağınız sadece yeşil sebzeleri vermiyorum gaz devam ediyor

canım yaa hala gaz geçmedimi korkuttun beni valla benim kızda 4 aylık azaldı gazı ama tam geçmedi demek o zamana kadar sürebiliyor.nasıl ve ne zamanlar rahatsız ediyor bebeğini yazabilirmisin canım.

bu arada benim kızım 3 kilo doğdu 3 aylıkken 6500 kg. di yani ortalama ayda 1150 kilo almış.ama ben mamada veriyorum.şimdi 4 aylık p.tesi kontrolü var bakalım kaç kilo olmuş.

ilk 3 ay 900-1200gr. alması gerekiyor.3-6.aylar arası 600-900gr.
6-9.aylar arası 300-600gr.
benimki geçen ay 1100gr. almıştı.(maşallah)

maşallah canm seninki çok güzel kilo almış benim kız en başdan beri hep az kilo alıo ee ne yapalım benim kızda çıtır olsun annesi gibi lkilo problemi olmasın dimi ama sositosositoşaka bi yana şuan sağlık problemi olmadıgı için çok takmıorum ama bakalım yarın dr gitcez az kilo aldıysa sütüme tahlil yaptıracagım duruma göe vitamin veya mama takviyesi yapacagım

benım kızımda 2800 doğduydu.37.haftada şimdi 3 aylık olduk 6800 oldu ama sağlıklı olsun önemli olan o canım canını sıkma desemde sıkacaksın biliyorum sütün yetm,yor olabilir mi canım

benim kızımda 2.550 doğmuştu.şuan 3.5 aylık oldu.kilosuda 6500 gr. ayda 1200 gr falan alıyor.canım benim önemli olan kiloları değil sağlıklı olmaları...

Öncelikle nacizane fikrimi söyleyeyim sakın kimsenin bebeğinin kilo alımıyla kendi bebeğinin kilo alımını karşılaştırma. Her bebeğin persantili birbirinden çok farklı. Bizlerin birşeyleri eksik veya fazla yapmamızla ilgili değil bebeklerimizin kilo alması veya kilo artış hızı. Sen stresini at, düzenli beslen ve bol sıvı tüket. Sonuçta biz ne yaparsak yapalım doğa büyütecek onları. Ben çok stresliyken doktor bir arkadaşım hep böyle derdi."Sakin ol bebeğinini bir odaya kapatsanda doğa onu büyütecek." O yüzden de üzülme canım benim. Her kilolu çocuk sağlıklı çocuk anlamına gelmez. Benim bildiğim ilk 3 ay 300-900 gr alır bebekler. Dolayısı ile 575 gr bana kalırsa öyle küçümsenecek bir kilo artışı değil. 3 aydan sonra daha da azalacak. Bunda genetikte önemli rol oynuyor diye düşünüyorum oğlumu gözlemledikçe. Ben selvi değilim ki oğlum selvi gibi uzun olsun. Sevgiler..

benim bebeğim ilk ay kontrolünde 650gr. almıştı ve sütüm kontrol edildi unvere.yetmediği görüldü.beslenme bozukluğu teşhisi konuldu ve takviye mamaya başlandı.(3800gr.doğmuştu 4450gr.dı ilk ay kontrolünde. ama 400gr. kadar ödem atmıştı ilk 10 gün. bunu sölememe rağmen dr. beslenme bozukluğu dedi.)

benim kızımda 3 kilo 230 gr dogmuştu 3,5 aylık ve 6.615 kilo hemeen hemen 1 kilo alıyor canım kızım

valla tabıkı en onemlısı saqlıklı olmaları ama her annebebgının soyle hafıf tombul olmasını ıster bılmem benmı yanılıyorum :) benım kızımda ılk 2 ay ıyıydı 3400 dogdu 2 aylıklen 5400 du sımdı 3.5 aylık 6200 dr sadece aksamları yatarken mama vermemı soyledı bızde oyle yabıyoruz bakalım ne olcak

canım bi şey anlamadım beslenme bozuklu teşhisi sanan mı konuldu

canım yaa hala gaz geçmedimi korkuttun beni valla benim kızda 4 aylık azaldı gazı ama tam geçmedi demek o zamana kadar sürebiliyor.nasıl ve ne zamanlar rahatsız ediyor bebeğini yazabilirmisin canım.

yedirdiğim şeyler herzaman gaz yapmıyor inan hiç belli olmuyor hem her bebek gazlı olur diye bişey yok umarım senin bebeğin sorununu aşar 8aya taşımaz bizimki sebepli sebepsiz gazman sancısı tutunca deliriyor ayağının patiğini sırtının yeleğini ihmal etmem çok da titremiyorum artık üstüne ama yinede bünyesinde var zaten doğunca gaz kolikti yaşına kadar gider dedi doktor kabızlığı da cabası böyle doğdu böyle gidiyo yavrum

hayır oğluma:)) kilo alımı 1 ayda 650 gr. idi. yeterli kilo almadığı için "beslenme bozukluğu" teşhisi koydu dr.muz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…