bebişlerin başı ne kadar örtulu kalcak kızlar????

KaRaBiBeR_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
15
0
mrblar... kızlar bebısım 52 gunluk oldu başı usur dıye hala sapka takıyorum sızce ne kadar daha sapkalı kalmalı??? yada takmamak mı lazım en azından gunduzlerı? fıkırlerınızı ,tecrubelerınızı beklıyorum opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

oğlum 13 aylık daha hiç şapka takmadım ancak son 2 haftadır dışarı çıkardığımda bere takıyorum..

eviniz çok mu soğuk , neden şapka takıyorsunuz?

doğumdan sonra eve bir hemşire gelmiş ve bebek bakımını anlatmıştı bana
bebeklere sadece kışın banyodan sonra şapka takın en fazla 2 saat tutun demişti kafasında
yazık değil mi 2 aydır bebek kafasında cendere gibi sıkan şapkayla duruyor
banyo sonrası dışında ise sadece üşümesin ve/veya aksesuar olarak dışarı çıkarken takarsınız

andina bana dedikleri yenı dogmus bebgın başı üsür aman hasta etme basını usutme yoksa senı ememez... bu sekılde olunca bende oglusumu korumak amaclı usustmesın dıye sapka takıyorum ama dun farkettım kı kuzucum sankı basındakı o sapkadan sıkıldı ( sapka penye olmasına ragmen) evımız kombılı bulundugumuz odanın sıcaklıgı da 20-21 derece.. kararsızım su an artık adam oldu oglusum 53 gunluk oldu takmayım sapkasını dıyorum ama bı yandan da ya usuturse diyorum...

ben de hiç şapka takmadım. ayrıca bebeklerin kafası çok terler. bir de şapkayla iyice terletip soğutursan sonra gerçekten hasta olur.

canım ben ilk bir hafta taktım sonra yalnızca banyodan sonra takıyorum bence sende alıştırma sürekli şapkalı gezmeye.
Bu arada bende sana sorayım bebeğin sen onunla konuşunca gülüyor mu ? sesler çıkarıyor mu ? benimkinde pek yok çok korkuyorum bebeğim otistik mi diye:sinifsinif: ayrıca emzirirkende gözlerine bakıyor mu? benim ki şimdiye kadar çok az baktı gözlerime:sinifsinif:

sımdı yazını okuyunca kotu oldum yaaa :sinifsinif: :sinifsinif: haklısın gercekten de zavallım basında sapka ne sıkıntı cektı demek kı... tavsıyen ıcın sana da cok tsk ederım.. sımdı cıkarıp attım sapkasını oglusumun kafasından :ecrin_bebek:

ozzy yenı yenı basladı gulmeye oncelerı uykuda ıken kucuk bır mımık hareketı yapıyordu ama son 1-3 gundur bıseyler konusurken guluyo.. emzırırken de gozlerını gzlerıme dıkıyo ama ben dayanamayıp laf atınca emmeyı bırakıyo zaten sıddetlı kolık agrısı var yeterınce ememıyo gazdan emmeye basladıktan 2-3 dk sonra gaz gelıyo kıvranmaktan ememıyor.. kac kere doktora goturdum ama yapaılck bısey yok 3 aylık olmasını beklıcekmısız..yavrum kıvranıyo yaprak gıbı acılıp kapanıyo agrıdan. neler neler denedım metsıl, zınco, nurse harvey,acı elma yagı ıle masaj... ı-ıhhh olmuyo olmuyoooo..bu arada konudan konuya gectım aklına ole seyler getırme olumlu dusun pozıtıf ol o mınıcık kuzu hakkında ole otıstık mı bakmıyo vs vs gıbı seyler dusunme o da guler o da gozlerını gozune dıker annesi...

canım ilk defa duyuyorum bu söylediklerini , doktorun mu söyledi bunları?

valla oğlum 13 aydır emiyor fazlasıyla hiç şapka takmamama rağmen , hiç üşütüp hastalanmadı da.. benim evim de kombili ve 21-22 derece sıcaklığı..

eğer bunu diyen aile büyükleriyse onlar maalesef hala eskilerdeki gibi zannediyorlar bazı şeyleri , eskiden sobalı evler olurmuş , bebekleri ısıtmak zor olurmuş , bu yüzden tek bir odada tıkılır kalır çocukları da kat kat giydirirlermiş.. biraz günümüze ayak uydurmak lazım diye düşünüyorum ben , aklına takılan konuları ise doktoruna danışman gerekir..

Şapka konusu açıklığa kavuşmuş, bende ne şapka ne eldiven sürekli kullanmadım,
ama otistik düşüncesi için çok erken bebekleriniz 6 aylık olduktan sonra bu dediklerinize özellikle göz temasına dikkat etmeniz gerekiyor

denizannem ne diyosa doğrudur :lepi:

hiç aklınıza getirmeyin böyle şeyleri , hem 52 günlük bebeğin hareketlerinden anlaşılmaz , her bebeğin gelişimi farklıdır..

benim oğlan da emerken göz teması kurmazdı hala da kurmaz , çok şükür sağlığında hiçbir problem yok

hayırrr andina ne diyorsa doğrudur:lepi::lepi:

kesin ulennnn ,ben ne diyosam o doğrudur :)))

şaka bi yana arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış ( bende hep hazır konu üzerine geliyorum :) kaydirigubbakcemile3 )
bende 40 günlükken eldivenden kurtuldum ,şapka ise hiç kullanmadım ,dışarı çıkarken hariç tabi ..

eylülüm gecikiyosun valla, hep bize haklısın deyip duruyorsun son günlerde fıstığım...

ben eldiven de hiç takmadım ama annemle kocam her fırsatta geçiriyorlardı eldiveni , ben çıkarıyordum onlar takıyordu baktım olmayacak tüm eldivenleri attım , sonra bidaha giydiremediler eldiven falan :))

sağol canım cevapladığın için. ne bileyim ben bekliyorum ki ben konuşurken gülücükler atsın bir iki kez oldu endişelendim işte.
Allah kolaylık versin sana canım kolik zor iş çok yorucu oluyordur uyumuyordurda ama az kalmış üç aylık olunca geçiyormuş çoğu bebekte:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…