bebişlerin başı ne kadar örtulu kalcak kızlar????

kesin ulennnn ,ben ne diyosam o doğrudur :))):nazar:

şaka bi yana arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış ( bende hep hazır konu üzerine geliyorum :) kaydirigubbakcemile3 )
bende 40 günlükken eldivenden kurtuldum ,şapka ise hiç kullanmadım ,dışarı çıkarken hariç tabi ..

yaa bende eldivenleri atmak istiom ama benim minnoşumun elleri buzzz kesiyoo yaa benim odamın sıcaklığıda 22 derece aslında :nazar:
sürekli eldivenle duruncada el gelişimi olmicak sanki arada çıkartıyom hala eldiven var gibi davranıyo zuzum :sinifsinif:
şapkaya gelince şapkayı hiç sevmio takınca basıyo çığlığı çıkartıom bu seferde burnu tıkanıyo akannehir

canım şapka takmana gerek yok.evinzde sıcakmış.bebişin kafası çok terler öyle.benim oğluşum emrken kafası ter içinde kalıyo.şapkayı ilk birkaç gün taktım okadar.şimdi sadec banyodan sonra bide dışarı çıkrsak takıyorum okadr.memedende kesilmedi maşallah.tam tersine ek mamaya başlamamıza rağmen mecburyetten:KK43: illa mememi istiyo.emmezse deliriyo acaip ağlıyo.
bişeycik olmaz kısacası bence çıkar şapkasını artık

yaa bende eldivenleri atmak istiom ama benim minnoşumun elleri buzzz kesiyoo yaa benim odamın sıcaklığıda 22 derece aslında :nazar:
sürekli eldivenle duruncada el gelişimi olmicak sanki arada çıkartıyom hala eldiven var gibi davranıyo zuzum :sinifsinif:
şapkaya gelince şapkayı hiç sevmio takınca basıyo çığlığı çıkartıom bu seferde burnu tıkanıyo akannehir

canım bak onu da bir tv de doktor açıklamıştı bebeklerin kılcal damarları bizimkilere göre göre çok çok incedir o yüzden ellerinin ve ayaklarının soğuk olması çok normaldir diye yani bu bebeğinin üşüdüğü anlamına gelmiyor o yüzden endişe etme bu konuda
ben eldiveni bir süre mecburen kullandım çünkü tırnakları çok keskin sürekli kısa tutmamıza rağmen gözünü burnunu hep çiziyordu özellikle geceleri o yüzden en azından gece yatarken taktım bir süre yoksa acı içinde uyanıyordu bazen oğlum bir gece baktım ağlıyor bir baktım burnun çizmiş kanatmış

şapkayı zaten hiç sevmedi hala da öyle dışarı çıkarken bere takıyorum tabiki ama evde sadece ilk ay kullandım sanırım bizim evimiz sobalıydı özellikle odadan odaya geçirmem gerekirse o zaman kullanıyordum ve de banyodan sonra ilk 1-2 saat mutlaka kullanırdım yine aynı şekilde gündüzleri pek takmazdım geceleri de yatarken değilde sabaha karşı içerisi iyice soğumaya başlayınca takardım ama ama nasıl beceriyorsa onu sürtüne sürtüne çıkarırdı kafasından kulaklar açıkta kalırdı yada yada tamame kapanır gözler falan kaybolurdu o zaman da çığlığı basardı kaydirigubbakcemile3

vay bee ne günlerdi yaa su gibi geçti zaman

ayrıca otizm konusunda da uzmanımız denizannem gerekli bilgiyi vermiş bencede 6 aydan itibaren iyice takip etmek lazım hala hiç göz teması kurmuyorsa o zaman doktora bir gösterebilirsiniz

mrb arkadaşlar karabiber benimde kızım kolik malesef berbattık ama geçen hafta cıma günü annem muskatı getirene kadar o gün bi verdik allahıma şükür baya bi azaldı şuan da zinco veriyorum bide muskat çok i geldi belki yardımcı olur sana dene derim...

saol bircan.. muskatı bende kullandım hem kendım rendeleyıp ıctım hemde oglusuma un gıbı olmus rendelenmıs muskatı sütü kasıga sagıp ole verdım ama nafıle :KK43: bakalım bıze nası bı mucıze etkı edecek....bugunler de gecıcek ınsallah..

geçicek arkadaşlar merak etmeyin , bana da o zamanlarda hiç bitmeyecek gibi geliyordu kolik sancıları ama 14. haftada kesiliverdi birden , sonra daha felaket şeyler çıkacak :)) o yüzden çok üzülmeyin kolik olayına..

valla biz koliği 7 ay çektik bazı gceler hala daha deli gibi ağlar gazdan geçicek her bebeğin olduğu gibi sizinkide geçicek ama malesef bebkleri üzerek geçiyor bu kolik

şapka olayına ise bende ilk 1 ay taktım ama devamlı değil ben klimayla ısınıyorum haladaha da öle eldivenide 40 günün sonunda çıkardım ellerini keşvetmesi bakımından sadece dışaroya soğuğa çıkıyorsak takıyordum

bebkler 2 aydan sonra göz teması kurar die biliyorum ama otizm anca 6 aydan sonra anlaşılır net olarak ama içinde kuşku kalmasın doktor bir tepkilerine göz temasına baksın

sizinde telaşlarınız biticek ve bukadar telaş yapmanın ne manası varmış diyeceksiniz ben gece uyuyamıyordum üşüdümü terledimi nefesi tıkandımı derken baktım bu korkular beni deli etmeye başladı boş yere bu evham alıştım sonra anne olmak zor iş

ben ilk bikaç hafta takmaya çalıştım ama zaten sevmedi benimki,şimdi sadece banyo yaptığı zaman takıyorum..

bebeğinde kolik şikayeti olan taze annelerimiz buziki orhanın kolik cd cini denediniz mi? belki duymuşsunuzdur saç kurtma makinası yada elektrik süpürgesi sesi rahatlatır bebekleri ama onlar karmaşa duygusu yaratır ve 3 dakikadan fazla dinletilmemesi gerekir, yoksa beyinde deformasyona neden olabileceğini söylüyor uzmanlar,
kolik cd sinde bebeğin anne karnında duyduğu seslere benzer sesler ritmik olarak düzenlenmiş, benim oğlum kolik değildi ama uyutmakta zorlandığımda onu sakinleştiriyordu, denemenizi öneririm, internetten indirebilirsiniz

o eldivenleri ilk çıkarınca buz gibi olur sonra ısınır biliyomusunuz bende hep üşüyo diye çıkarmazdım ama dayanamadım artık fenalık geldi çıkardım ve ellerine hiç soğukken rastlamadım.şapka olayını da hiç takmadık.ben şapkayla bebeğin uyuduğunu düşünemiyorum kafasını arkaya doğru atar ağzı da içeride kalır nefes alamaz diye ben deli olurum uyuyamamki valla:S evimde geçen sene çok sıcak değildi ama saçı çoktu benimkinin ama farketmiyo ya nasıl alışıyosa öyle gidiyo diye bi laf var doğru valla.

gercekten bayanlar unutmayinki bebekler nasil alisirsa oyle gidiyor
20 aylik ikiz annesi olarak en buyuk tavsiyem sakin buyukleri dinlemeyin, onlar 25 sene oncesinde saniyorlar hala evleri ve isinma sartlarini .. 20 , 22 derece evlerde bebekler asla usumez .. hele kafalari asla usumez ben bebislerim dogdugunda altina kilotlucorap ustlerine ince kollu badi disinada su bildigimiz bebek tulumlarindan giydirdim ve uyanikken ustlerini hic ortmedim ... geceleride cok hafif orttum sapka eldiven banyo sonrasi disinda hic takmadim bebislerim allaha sukur cok az hasta oldular ..

X