Bebislerimizin emme durumu nasil?

selin25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
935
2
Kizlar bebislerimizi kac saatte bir emziriyoruz ve sutumuzu arttirmanin yollari nelerdir?
Hadi kizlar burdan paylasalim bilgilerimizi...:lepi:
 
Önce ben basliyim
Benim oglusum 3-4 haftaliga kadar sutumle doyuyodu ve sutum ondan sonra azalmaya basladi, ve artik oglusum doymamaya baslamisti.ben ise öyle caya , yemek yemeye felan inanmiyodum ve sadece yapabildigim kadar su iciyodum, ama duzenli beslenmenin bir sart oldugunu simdi ögrendim, tabiki bol sivida tuketmeliyiz bunun yaninda.Rezene,anason ve kimyon karisimi bir cay aldim ve gunde 3 fincan iciyorum ve kizlar okadar ise yaradiki, Oglusum artik ne zaman emse sutum geliyo ve bazen fiskiriyo bileTabi daha SIK emzirmeye de basladim tabiki, cunki bazen 4 saat uyuyodu oglusum ama simdi uyumaya devam etsede uyandiriyorum onu.
 
her uykudan kalktığında emziriyorum uyanık olduğundada saat beşı emiyor sayılır sütüm yetiyomu bilmiyorum ama düzenli beslenme şart bencede düzensiz yediğim gün bebeğimde huzursuz oluyor anlıyorum ozaman sütün doyuruculuğu azalıyor 17 sinde kontrolümüz var bakalım doktor ne dicek
 
Ben de her uyandığında ağladığında tıkıyom memeyi ağlamasına kaldığı zaman çok sinirli almıo memeyi acaip sesler çıakrıo sakinleştirip öyle emzirmem gerekio ilk zmanlar sütümün yetmediğini falan düşünüyodum doktora gittiğimizde de aynısını söyledim bakıcaz dedi bütün annelere göre böyledir ama tartıda belli olur dedi Allaha şükür kilosu normal demekki yetiyo anason, rezene ve stil tea içiyorum ayranın da süt yaptığını duydum ama gaz yapar korkusuyla içemiyorum süt içiyormusunuz sizler ben onuda gaz korkusundan içemiyorum ya
 
ben her agladıgında emziriyorum uzun süre uyumadıgındada emmek istiyormmu diye bakıp emziriyorum gene.ama amzirirken agladımı napıcamı bilemiyorum
 
meraba arkadaşlar ben de ağladıkça meme veriyorum hem sakinleşiyor hem de emsin istiyorum....ama eğer uyuyorsa kaldırmıyorum çünkü uykuda çok önemlki...tabiii belli bir saati aşmamk şartıyla...yani iki saatte bir emme olayımız yok çünkü ona kalmıyor...memede uyuyor yarım belendiği içinde tekrar yarım saat bir saat sonra emmek istiyor bende alıp emziriyorum yoksa mememde uyumayı alışkanlık haline geitrecek...
 
benim oğluş mememde uyumazsa rahat etmiyor ,imkansız uyumuyor.Gündüzleri genelde bi problemim yok 2-3 saatte bir kalkıyor kalkmazsa ben kaldırıp emziriyorum.Ama gece yarım saat sürmüyor meme isitiyor.Emziriyorum uyuyakalıyor gazını çıkarıyorum tam yatağa koyuyorum başlıyor viyaklamaya.Öldüm uykusuzluktan
 

aynı şeyi bizde yaşıyoruz bi dün akşam öyle yapmadı şaşırdım emzik veriyormusun sen
 
merhaba kızlar.. sizlere öyle özendimki anlatamam. benim bebeğimde bugün 19 günlük ama hala mememi almadı sütüm olmadı hiç makinayla biraz oldu ne duyduysam süt artırıcı yöntemlerin hepsini denedim ama çok az 30 cc kadar oluyor sütüm bunuda biberonla içiyor kızım.. hastanede kaldığımız zamanda tutmadı mememi. orda mamayla beslemişler eve gelince biz mama vermedikki memeyi tutsun diye ama ozamanda sarılığı yükseldi hastanede kaldı 1 gece busefer bizde verdik mamayı şimdi iyice alıştı biberona.okadar çok üzülüyorumki naptıysam aldıramadım mememi birde benim 14 yıldan sonra oldu bebeğim, okadar özenirdimki emziren annelere oz evki bende yaşamak istiyordum ama olmadı.. şimdilik pompayla sağıp veriyorum ama artık sütüm iyice azaldı.. sizlerden ricam sütü artıran çok ama çok etkili bi yöntem varsa lütfen yazın.. humana sitil,rezeneanason, vitamalt, ayva hoşafı, süt ayran, bunları denedim hiçbi etkisini görmedim çoğalmadı sütüm ((
bebişlerinizi ve sizleri öpüyoruz...
 

canım sütü arttıran en etkili yöntem bebeğin emmesi diğer yöntemlerin hepsi yardımcı üzülme sağlığı yerinde olsunda varsın emmesin sen verebildiğin kadar biberonla ver en azından anne sütü almış olur
 
ANNE SÜTÜ NASIL ÇOĞALTILIR?



Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur.

Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin:

Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek ıçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin:

Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin:

Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın:

Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.

Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın:

Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.
 
bu yazıyı okuyunca emzirirken yanlış yaptığımı farkettim ben göğüslerimin dolmasını bekliyordum birazdaha uyusun diyodum daha sık emzirmek gerekiyormuş
 
Arkadaşlar benim kızım da 20 günlük. Göğüslerimizden günde kaç ml süt gelmesi gerek sağlıklı beslenebilmesi için bilen var mı? Ben bir türlü bulamadım??? Benim iki göğsümden makinayla en fazla alabildiğim 50 ml. Bizim kız bununla doymuyor tabi ki basıyor yaygarayı( Acaba sütüm az mı?
 

CANIM benim bebiş de tutmamıştı ilk 3 gün çok üzüldüm. insan kendini suçlu hissediyo seni çok iyi anlıyorum.

sakın pes etme. benim göğüs ucum küçüktü ondan almıyodu. bende silikon göğüs uçlarından aldım. onunla veriyorum arada da çaktırmadan çıkarıp direk memeyi veriyorum. bebek direk çekince kanallar çok güzel açılıyor.

sağma pompaları bebek gibi çekemiyo. canım bunu bi dene silikon uç biberon ucuna benzediği ve epey uzun olduğu için bebek rahatlıkla tutabiliyor.

inşallah faydası olur canım.
 
kızlar ben emzirirken en son hangi memede kaldıysak önce onu veriyorum. onu bitirmeye yakın bizimki sık sık çıkarıyo ağzından anlıyorum ki o bitmiş. sonra diğerini veriyorum.

böyle yaparsanız artar bence. hemde önceden verdiğiniz memeye tekrar verdiğinizde onda kalan yağlı sütü alırmış. eğer direk hiç vermediğiniz memeyi verirseniz sulu süt gelicektir o da bebişlerin su ihtiyacı için ama tok tutmuyo. çoğu zaman yağlı kısma gelmeden uyuyp kalırlar.

o yüzden önceki verdiğiniz memeden başlayın.

bizim oğlan gündüzleri 2-2.5 saatte bir kalkıyo mutlaka hatta bazen saatte bir emmek istiyo. geceleri 3-4 saatte bir maksimum o kalkmasa ben kaldırıp emziriyorum. altını açınca uyanıyo zaten.
 
Kızlar benim bebişimede her istediğinde mememi veriyordum. Ama bebeğim çok rahatsız olmaya başladı, hatta kusmadan uyuyamadığı geceler bile oldu. Şimdi ağlasa da avutmaya çalışıyorum, en az 1 saat geçmesini bekliyorum. En azından şimdi bacaklarını toplayıp toplayıp ağlamayı bıraktı. Kusmasıda azaldı. Acaba yanlış mı yapıyorum ama gerçekten çok rahatsız olmuştu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…