- 16 Mayıs 2008
- 1.614
- 4
doğrusun,ben de mısırözüyle kavuruyorum.
what is ulmak ?
yani xeno cum sen de abarttın bu doğallık filan muhabbetlerini :)
akşamdan bugun öğlenin çorbasını yaptım bizim oranın-Maraş- yoğurtlu yarmalı tarhanası.ilk kez tavuklu yaptım,üzerine de zeytinyağını az ısıttım ve nane ekledim,döktüm,yemekteyiz adanada ya,onlar diyordu tarhana sarmısaksız olmaz diye,ben de hatırladım ve az da sarmısak kattım.gece gece ev mis gibi koktu.
Ve kızım 9 aylık oldu DDD oley .
He he he sen çok yaşa emi... Yok be şekerim abartmadım :)))) Çınçın prematüre ya midesine kızartma ağır gelir dedi doktorumuz, kavurmadan yap yemekleri talimatını verdi ondan öyle yapıyorum. Su ile hafif öldürüp sonradan yağını eklemek suretiyle sebzeleri ilave ediyorum. Gelelim kayınvalidemin nadide mutfağından !!!! kendi elleriyle torunu için yaptığı, çok leziz!!!!!! tarifini en müstesna yerinden uydurduğu, çocukların çok severek yiyecekleri!!!!!!! ulmak çorbasına... Efenim bu çorba şöyle yapılıyor...tavuk suyunun içine açtığın küçük hamur parçaları atıyorsun, sonra
yoğurtla terbiye yapıyorsun. Üzerine de tereyağında nane kızdırıp döküyorsun. Ahanda sana ulmak çorbası. Böylece ortaya görüntüsü güzel!!!!!! tadı güzel!!!!! sofraların baştacı!!! bir çorba ortaya çıkıyor. Yiye bilene aşkolsun yani :))) Çınar'da yemedi tabiii