- 5 Ekim 2007
- 923
- 16
- 44
Arkadaşlar ben burada şöyle bir kanıya vardım bana katılır mısınız bilmem ama emdi uyudu emdi uyudu birazdan emer uyur gibi ifadeler kullanan arkadaşların bebekleri 40 dk(hatta füs füs 40 dk sendromu koymuş bunun adını:)) ya da saat başı uyanıyorlar acaba emip uyudukları için uyku aralarında da emme ihtiyacı hissediyor olabilirler mi benim oğlum da 5-6 aylıkken bi ara böyle olmuştu saat başı uyanıp emmek istiyordu ama ben çareyi uykuyla emmeyi bağdaştırmasın diye uyku olayını tamamen emmeden ayrı tutup çok farklı zamanlarda emzirmekte bulmuştum
örneğin 20:30 da yatacaksa 20 de banyodan 15 dk önce emziriyordum sonra banyo ve uyku böylece uykuyla meme emmenin farklı şeyler olduğunu anlamıştı(gerçi şimdi de uykuyla banyoyu bağdaştırdı acaba gece uyandığında banyo yapmak istiyor mudur?) şimdi bebeğim gece sadece 1 kere kalkıyor ama her nimetin bir külfeti var bizimki de artık anne sütü almıyor biberon maması içip sabaha kadar uyuyor
bir yerde okumuştum anne sütü alan bebekler geceleri daha sık kalkar diye artık birinden birini seçeceğiz ya anne sütü ya uyku ben uykuyu seçtim zaten yeterince anne sütü aldı uyusun yavrucak diye tercih sizin bu arada çok uzun oluğunun farkındayım
Arkadaşlar ben burada şöyle bir kanıya vardım bana katılır mısınız bilmem ama emdi uyudu emdi uyudu birazdan emer uyur gibi ifadeler kullanan arkadaşların bebekleri 40 dk(hatta füs füs 40 dk sendromu koymuş bunun adını:)) ya da saat başı uyanıyorlar acaba emip uyudukları için uyku aralarında da emme ihtiyacı hissediyor olabilirler mi benim oğlum da 5-6 aylıkken bi ara böyle olmuştu saat başı uyanıp emmek istiyordu ama ben çareyi uykuyla emmeyi bağdaştırmasın diye uyku olayını tamamen emmeden ayrı tutup çok farklı zamanlarda emzirmekte bulmuştum
örneğin 20:30 da yatacaksa 20 de banyodan 15 dk önce emziriyordum sonra banyo ve uyku böylece uykuyla meme emmenin farklı şeyler olduğunu anlamıştı(gerçi şimdi de uykuyla banyoyu bağdaştırdı acaba gece uyandığında banyo yapmak istiyor mudur?) şimdi bebeğim gece sadece 1 kere kalkıyor ama her nimetin bir külfeti var bizimki de artık anne sütü almıyor biberon maması içip sabaha kadar uyuyor
bir yerde okumuştum anne sütü alan bebekler geceleri daha sık kalkar diye artık birinden birini seçeceğiz ya anne sütü ya uyku ben uykuyu seçtim zaten yeterince anne sütü aldı uyusun yavrucak diye tercih sizin bu arada çok uzun oluğunun farkındayım
sembarcım bizim üst dişlerde henüz hareket yok
uykularımız geçen hafatya göre bizraiyiceydi ama bu gce gene çok kıpırdandı uyandı
ama her gece saat başı uyanmıyor
sadece o ilk 40 dk. da. dün yazmışım ya gene uyandı tabi
incicim inan söylediğin şeyi dün düşündüm
emerek uyuduğu için derin uykuda olmadığı anlarda meme arıyor galiba dedim
ama defne tamamen bizi yönlendiriyor
ilk 3 ay kesinlikle emerek uyumuyordu
o küçücük şeyi ayağımızda sallıyorduk, yoksa bütün gün uyanık kalıyordu
3. ayda birden emerek uyumaya başladı ve bazı geceler 7 saat kesintisiz uyuduğunu biliyorum
dişler başlayınca sapıttı biraz
şimdi de emerek uyutmayayım diyorum ama emerken uyuyor, uyandıramam ki
emzik emmiyor, biberonu hala beceremiyor
mamadan nefret ediyor
ben asıl memeden nasıl ayırcam onu düşünüyorum walla
1 yaşında ayırmak istiyorum
emdiği sürece gece kalkacak çünkü
defne de bugün tavuk çorbası yedi.
eve gelince de akşam tarhana yedi biraz
sonra armut püresi ve mandalina suyuna azıcık tahıllı mama kattım
baya yedi, biraz bıraktı
şimdi emdi uyuyor
birazdan mızlar kesin, yine emziririm uyumaya devam eder
ben 40 dk sendromu koydum bunun adını
her gece tekrarlanıyor artık
çok uykusu varsa emerken uyuyor sadece, gün içinde uykusu olmadığı zmanlarda da emziriyorum bazen, o zman uyumuyor
aslında tam uykusu gelmeden emzirsem?
ama ozamanda sallamam gerekecek
bazen mutlaka emmek istiyor uyurken
bir de iyice tok uyusun istiyorum
gerçi gene de kalkıyor 40 dk sonra
Vallahi Çınar'da çok emen bir çocuk. Artık sütüm yetmiyor diye düşündüm ki dün gece yemesi açıldı öleceğim herhalde Allah mutsuz ölememi istemedi Çınar'a ne verdiysem itirazsız yedi. Uyumadan önce aylardır reddettiği muhallebiden verdim içine muz karıştırıp. Artık sabaha kadar uyur dedim ama benim oğlan saat başı kalktı ve bir fırt çekti. Şuan ücretsiz izindeyim ve işe başladığımda durumumu düşünemiyorum. Şuan emsin itirazım yok. Parasını çıkarsın kerata :)
haklısın canım ama ilk kez verecektim cesaret edemedim, bir de bayağı suluydu, şöyle bir kaynaşsınlar dedim:)füsfüs niye blendr ki,ince bulgurmuş zaten,kalını bile yer.
balık 1 aydır falan veriyoruz canım ama az az ve karıştırıp ezmedenfusfus balık ne zamandır yedırıyon kac aylık bebek