Çocuk Hastalıkları Bebişinin bacak boylarında eşitsizlik olan var mı arkadaşlar ?????????

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ZUHAL42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2008
51
0
86
Konya
Arkadaşlar merhaba.Ben henüz anne değilim ama çok şeker 5 aylık bir kız yeğenim var.
Kalça çıkıklığı şüphesi ile gittiğikleri doktor bacak boylarından birinin 1 cm kısa olduğunu söylemiş ama çok da umursamamış.Büyüdükçe eşitlenebilir, aradaki fark azalır filan demişler.
Bu konuda tecrübesi olan var mı aranızda ??? 1 cm fark önemsiz midir hakkaten ???

canım benim kızımda 4 aylık iken çıkmaya meyilli kalça çıkığı teşhisi konuldu ve hemen tedaviye başlandı pavlik bandaj uygulandı 2 ay kaldı doktorum iyi ki gelmişsiniz 6 aydan sonra direkt ameliyat ve tedavi süreside uzuyor dedi.....şimdi çok şükür iyileşti...
Lütfen sizde başka doktora götürün iyice emin olmadan peşini bırakmayın rabbim sğlık versin...

Sevcancım çok teşekkürler ....

çok önemli olabilr eşitlenebiliosa farkta artabilir, bacaklarındaki boğum sayısı bile farklı olsa fizik tedavi yapılıyor aylarca, bence başka bir uzman dr a da göstersinler

Yeğenim Ankarada.Gazi Üniversitesine gittiler,Fatih üniversitesine gittiler.Şimdi Hacettepeye gidecekler.Son gittikleri kalça çıkığı yok demiş ama bacak boylarında 1 cm kadar fark demiş ama önemsememiş.Son duruma hacettepe bakacak artık.

güzelim aynı problem benim görümcemin çocuğunda vardı.kaç doktora gittilerse kalça çıkıklığı dendi.6 aya kadar ameliyatsız tedavi yapabiliyorlar.onların bebeği 7 aylık olduğu için ameliyat olmak zorunda kaldı.istanbulda vakıf gureba hastanesinde yaptılar tedavisini.şimdi 2,5 yaşında ve tamamen iyileşti.6 ayda kontrole gidiyorlar.eğer istanbula gelebilinirse tavsiye ederim canım.geçmiş olsun.

Canım 1cm bacak boyu kısa yada uzun olması bence önemsenmeyecek bir ley değil çünkü eşit olmazsa nasıl denge olacak bacaktabence başka dr.götürün....

Hepinize çok teşşekürler arkadaşlar cevaplarınız için.
Kalça çıkığı değil demiş hem fatih üniversitesi hem gazi üniversitesi ama 1 cm lik fark var denmiş en son oda büyüme sırasında eşitlenir gibi söylemişler.Mayısda randevu tarihi , hacettepeye götürecekler.

benim arkadaşımın bebeğinde aynı sorun vardı.kalça çıkıklığı.alçıya aldılar bacaklarını.bi süre böyle kalacakmış.kimi bebeklerde oluyomuş bu sorun

öncelikle geçmiş olsun.
bebeğin rahatsızlığını nasıl anladınız kısa bacğı yere basmayıp parmak üstünemi basıyordu.
benimde tanıdığımın bebeği öyle yapıyor beş aylık bir ayağının üstünde duruyor diğer ayağınında parmak uçlarının üstünde. acaba aynı şeymi diye merak ettim. götüreceklerdi dr ama randevu alamadılar.

Elviracım annesigil fark etmemiş önce gittikleri hastanede biri fark etmiş.Ama sanırım bacağın arka boğumları farklı sayıda oluyor.Bende tam bilmiyorum.Şimdi hacettepeye gidecekler bakalım orda ne diyecekler.Ama kalça çıkığı olmadığı kesinleşti.
Çıkık yok ama boy farkı var gibi son durumda.

Anladığım kadarıyla sorun kalçada değil. Kalça çıkığı yok ama bacak boyları farklı... Benim kızımdada gelişim geriliğ var.. Ama biz bugün başka bir doktora daha götüreceğiz.. Emin olmak için. Götürdüğün doktorlara güvenemiyorsan başka bir doktora daha götür...

sizinle en kısa zamanda görüşelim lütfen, benim kızımda aynı durumda!!!! Başka neler söylemişler çok merak ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…