Merhaba anneler.
5 aylık bir bebişim var, doğdu doğalı hiç pişik sorunu yaşamadık. Bimin jelly willy isimli bezini kullandım başlarda. Zaten rahat etsin diye doğdu doğalı 2 saatte bir bez değiştiriyorum hatta bazen daha da kısa sürelerle. Ciş yapmış, kaka yapmış diye ayırt etmeden. Dolmuş, dolmamış diye ayırt etmeden. Sık sık değiştiriyorum yani. Islak mendil de kullanmıyorum. 3. Ayında Prima aktif Bebek bez hediye edildi, onu da kullandım onunla da hiç bir problem yaşamadım. 4. Ayında da Molfix premium beyaz paket kullandım, açtığım an çok değişik bir kokusu geldi tuhafıma gitti ama kaynanam krem kokusudur dedi, kremli birşeye de benzemiyordu ama kullandım. Bütün bir paket bitti, son bezde pişik oldu çocuğum. Bende tekrar Jenny willy markaya geçtim. Dediğim gibi normalde başlarda zaten kullandığım bir bezdi ama sürekli pişik yapmaya başladı. Bez pişik yapmaz deniliyor, ıslak mendil kullanmıyorum sık sık değiştiriyorum gazlı bir bebek de değil öyle gaz yapacak şeyler de tuketmiyorum zaten. Neyden kaynaklandığını anlamadım 1 aydır her gün kızarıyor çocuğumun totişi. Sadece totişin iç tarafı ve özel bölgesi kızarıyor, dış totişte birşey yok yani. İç totişte de sadece kızarıklık da değil, çizgi şeklinde yara gibi birşeyler çıkıyor. Sabahtan kızarıyor, sık sık da açık bırakıp havalandiriyorum. Geceye belki yarına geçiyor öbür gün tekrar aynı. Sorunu bilmediğim için de çözümleyemiyorum. Sık sık değişim yapmasam mı diye düşündüğüm için de bez markamda sabit kaldım artık, bir buçuk aydır falan aynı bezi kullanıyorum, sürekli de aynı sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?