Bebiş için spor yapan var mı? Beraber yapsak mı? :)

morvik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2016
37
45
3
Kızlar selamlar :)

Öncelikle hiçbir aman düzenli spor yapan biri olmadığımın altını çizeyim, her zaman iki gün yaptıysam sonra 3 ay yapmayan biri oldum, kısacası asla vakit/motivasyon ikilisini bir arada yakalayamayanlardanım :)

Ama iş bebişe gelince biraz değişti tabii, yavaştan hamilelikle ilgili kitaplar okumaya başladı ve hepsi hamilelik sürecinde egzersizin ne kadar önemli olduğunu söylüyor. Hem bebek ve annenin sağlığı için gerekli, hem de doğum sırasında kolaylaştırıcı olduğu yazılıyor hep. Hep yürüyüş yapmak çok önemli diyorlar ama yeterli mi sizce sadece yürüyüş?

Ama tabi ki bebeğe zarar vermekten de korkuyorum, çok küçük çünkü şu an, ama daha sonra da iyice göbek çıkınca da zorlaşacak belki spor yapmak??

Gerçi şu an da ben bazen özellikle kendimi çok yorduğum zamanlarda kasık ağrısı çekiyorum, bir de spor yapsam ne olur kestiremiyorum :)

O yüzden size danışmak istedim, hamile olduğunu öğrendiğinden bu yana düzenli olarak spor yapan/yapmaya başlayan var mı ? Ne gibi sporları ne sürelerle yaptınız acaba? Bu konuyu doktorlarınızla görüştünüz mü peki? Onlar ne önerdi ??

Ben de bu haftasonu doktoruma tekrar gidiyorum, muhakkak sormayı planlıyorum, ondan öğreneceklerimi de paylaşacağım muhakkak :)

Bende yapmak istiyorum ama dediğin gibi biraz yorulduğumda kasıklarımda ağrı oluyor. Benimde haftaya randevum var yüzmeyi düşünüyorum ne diyeceğini merak ediyorum. Ayrıca çalışıyorum da kendimi çok yorar mıyım bilmiyorum. Bende senin gibi kararsızlardanım

Ya ben yuruyus yapmaya bile erniyorum ( ama baslamak lazim tabi yuzmek iyi fikir ama

Merhaba,
Ben 6-7 yıldır düzenli spor yapan biriydim. Hamile olduğumu öğrenince (şu an daha çok başlardayız, 6+4 henüz) biraz çekindim. Doktorla da konuştum, yürüyüş ve yüzmeyi öneriyoruz genelde ama yüzme havuzda olacaksa mikrop kapma riskinden dolayı yürüyüşe yönlendiriyoruz dedi. Ne kadar yürümeliyim diye sorduğumda da vücudunu yormayacak kadar demişti.
İş yerimdeki spor salonunu bıraktım, evimin çevresinde 3-4 km'lik parkurlarla yürüyüş yaparım dedim. Ki normalde 6-7 km zorlanmadan yürüyorum. Yalnız geçen hafta ilk yürüyüşe çıktığımda (tempolu da değil) 3. km sonunda aşırı bir yorgunluk ve oturma ihtiyacı geldi. O gün bugündür çekiniyorum. Perşembe yine kontrolüm var, tekrar soracağım neler yapabilirim diye.

Selam kızlar ;
Öncelikle hepimiz inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah.
Ben 11+5 günlük hamileyim.1 aydır haftaiçi düzenli bir şekilde 35 dk tempolu yürüyüş (3 km) yapıyorum.(koşu bandında spor salonunda) Dr destekledi.Martın sonuna kadar devam edeceğim.Düşük tansiyon sorunumu rahatlattı.12 haftadan sonra da hamileler için uzman eşliğinde platese başlıyacağım.2. gebeliğim normal doğum yapma olasılığım yok.Sadece hamilelikte inanılmaz kilo alıyorum.Kızımda 32 kg almıştım.Belli ki bunda da bayağı alacağım.Ama bebeğe ve kendinize inanılmaz faydası oluyor.Şiddetle tavsiye ederim.

selam! yürüyüş sonrası ağrı, yorgunluk vs oluyor mu? yapamıyorum diye üzülüyorum, resmen hantallaşmış gibi hissediyorum kendimi.

evet biraz yorgunluğum oluyor ağrım olmuyor.Tek vucuttan iki kişi faydalanıyoruz bunların hepsi çok normal.

M mimyase ağrı olmasa ben de cesaret edeceğim ama... neyse yarın doktor kontrolü var ne yapabilirim diye soracağım yine :) hantal hantal nereye kadar :)

Ben de mümkün olduğunca yürümeye çalışıyorum işe giderken dönerken ama tempolu yürüyüş için evde aletim yok bebişin bir odası olması gerekecekse yerim de yok Spor salonu için de vaktim yok :/

M morvik doktor görüşünü merak ettim, öğrenince yazar mısın? :)

lysippe Cuma veya cumartesi gideceğim canım kesinlikle yazarım ne diyeceğini, ama sen düzenli spor yaparken bile böyleysen benim gözüm korktu

Ya cidden aman kaç kilo adım aman nasıl vereceğim umurumda biel değil şu an ama bebeğim ve onu güzel taşımak için kedim sağlıklı olayım istiyorum, yurtdışında hamilelikte spor olayına çok önem veriyorlar. Bizse 30'ar 30 'ar alıyoruz kiloları Doğum da zorlaşıyor

M morvik bünyeyle ilgili galiba ya, normalde düzenli spor yapmayıp hamile kalınca yürüyüşle vs formda kalan insanlar da biliyorum. Ufak ufak deneyip görmek gerek :) bir süre sonra yürüyüşe hamile pilatesi eklemeyi de düşünüyorum

lysippe sence hamile pilatesini kendim dvd lerden youtube'daki videolardan yapabilir miyim ? Benim derse gitmeye zamanım olmayacaktır çünkü, bazen haftasonu bile çalışmam gerekiyor

Evde eliptik var, çok yüksek tempolu olmadan onu kullansam diyorum, apple watch kullanıyorum, o yüzden devamlı nabzımı da ölçüyor o, yani nabızı 140'ı geçmemeli diye okumuştum bir yabancı dergide, ona dikkat edebilirim.

Ama doktora sormadan hiç yeltenmedim bile, kesinlikle tavsiyesini almalıyım önce zaten ilk hamilelik diye sanırım inanılmaz pimpirikliyim. ağrım da var biraz

M morvik bence yaparsın, zaten hamilelik olduğu için normal pilates gibi zorlamazlar da. ben de aynı şekilde iş güç, arada haftasonu çalışmalar... evde rahat rahat yapmak istiyorum.
ofisteki salonu da bırakmıştım zaten. arkadaşlarımın dikkatini çekti, iki elin kanda olsa spor yapardın niye gitmiyorsun şimdi diyorlar, menisküsümü bahane ediyorum :)
ya ben çok seviyorum eliptik bisikleti ve nasıl özledim anlatamam. evet doktor hızı ve süresi konusunda yönlendirirse için de rahat olur.
benim de ilk ve aşırı evhamlıyım, korkudan otobüse vapura bile koşamıyorum işe giderken... ;D

Ben bir öğreneyim, seni de muhakkak haberdar ederim, inşallah eliptik zararlı olmaz, ve inşallah kesilmeden de yapabilirim de :)

Benim doktorum tempolu yürüyüşü,yüzmeyi,hamile pilatesini kesinlikle öneriyor.
Bunları yapmadan önce riskli bir gebeliğinizin olmaması şart.Çok şükür ben de böyle bir sorun yok.Yüzme için havuzdan mikrop,mantar... kapma ihtimalimiz çok yüksek.Allah korusun kayarım düşerim diye yüzmeyi hiç düşünmedim.
12 Haftadan sonra hamile pilatesine başlayabilirsin dedi.Bende haftaya başlayacağım inşallah.Fakat uzman eşiliğinde diye çok uyardı.Ben de çalışıyorum benim de çoğu şeye vaktim yok ama yapmak istedikten sonra.Spora öğle arasında gidiyorum.Bu aydan sonra leslie nin videolarında akşam yaparım diye düşünüyorum.Pilatese iş çıkışı haftada (salı-pazar) 2 gün 45 dk.olarak kayıt yaptıracağım.Ayrıca evde bir de kızımla meşgul oluyorum.Ctesi de öğlene kadar çalışıyorum.Bende çok yoğunum ama hamileliğim inanılmaz kilolu geçiyor mecburum.

lysippe selamlar :
Bugün doktora gittim ve egzersiz olayını sordum, ilk 12 hafta gereksiz risk almayalım şimdilik yapma dedi. Yine konuşuruz 12 haftadan sonra dedi. Ben o yüzden şimdilik sadece yakın mesafeleri yürüyerek idare edeceğim sanırım :)

M morvik çok sağol canım, ben de haftasonu biraz yürüyüş yaptım, ağrı falan olmadı nasıl sevindim!!! Eskisi 1-2 saat yürüyebileceğim sanırım. 12. Haftadan sonra da bakarız artık duruma :)

Merhaba arkadaşlar ben geçen hafta doktora gittiğimde yüzmeye gitsem bir sakıncası olur mu diye sordum. Dr eğer yüzme biliyorsan gitmen çok işine yarar dedi. Dün başladım çok keyif aldım çok yormadan yüzdüm. Son zamanlarda nefes darlığı yaşıyordum havuzda hiç yaşamadım eğer imkanınız varsa tavsiye ederim

tubisimben 2 farklı doktora sordum, biri havuzdan mikrop kapma ihtimali nedeniyle yürüyüşe yönlendirdi, diğeri de sudan çıkar çıkmaz mayoyu değiştirip kurulanırsan enfeksiyon riski olmaz dedi. şimdilik benim yüzme imkanım yok ama olsa güzel olurdu :)

lysippe haklısın enfeksiyon kapma ihtimali var havuz çok kalabalık değildi yeni açılan bir havuzdu zaten dediğin gibi çıkar çıkmaz hemen duş alıp kurulandım dikkat ettim benim gibi başka hamişlerde vardı. Yürüyüş bu havalarda yapamıyorum ama yaza doğru hafif yürüyüşlerde düşünüyorum. Sizi bilmiyorum ama ben normal doğum istiyorum en azından doğumu kolaylaştırmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…