Bende yapmak istiyorum ama dediğin gibi biraz yorulduğumda kasıklarımda ağrı oluyor. Benimde haftaya randevum var yüzmeyi düşünüyorum ne diyeceğini merak ediyorum. Ayrıca çalışıyorum da kendimi çok yorar mıyım bilmiyorum. Bende senin gibi kararsızlardanımKızlar selamlar :)
Öncelikle hiçbir aman düzenli spor yapan biri olmadığımın altını çizeyim, her zaman iki gün yaptıysam sonra 3 ay yapmayan biri oldum, kısacası asla vakit/motivasyon ikilisini bir arada yakalayamayanlardanım :)
Ama iş bebişe gelince biraz değişti tabii, yavaştan hamilelikle ilgili kitaplar okumaya başladı ve hepsi hamilelik sürecinde egzersizin ne kadar önemli olduğunu söylüyor. Hem bebek ve annenin sağlığı için gerekli, hem de doğum sırasında kolaylaştırıcı olduğu yazılıyor hep. Hep yürüyüş yapmak çok önemli diyorlar ama yeterli mi sizce sadece yürüyüş?
Ama tabi ki bebeğe zarar vermekten de korkuyorum, çok küçük çünkü şu an, ama daha sonra da iyice göbek çıkınca da zorlaşacak belki spor yapmak??
Gerçi şu an da ben bazen özellikle kendimi çok yorduğum zamanlarda kasık ağrısı çekiyorum, bir de spor yapsam ne olur kestiremiyorum :)
O yüzden size danışmak istedim, hamile olduğunu öğrendiğinden bu yana düzenli olarak spor yapan/yapmaya başlayan var mı ? Ne gibi sporları ne sürelerle yaptınız acaba? Bu konuyu doktorlarınızla görüştünüz mü peki? Onlar ne önerdi ??
Ben de bu haftasonu doktoruma tekrar gidiyorum, muhakkak sormayı planlıyorum, ondan öğreneceklerimi de paylaşacağım muhakkak :)
selam! yürüyüş sonrası ağrı, yorgunluk vs oluyor mu? yapamıyorum diye üzülüyorum, resmen hantallaşmış gibi hissediyorum kendimi.Selam kızlar ;
Öncelikle hepimiz inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah.
Ben 11+5 günlük hamileyim.1 aydır haftaiçi düzenli bir şekilde 35 dk tempolu yürüyüş (3 km) yapıyorum.(koşu bandında spor salonunda) Dr destekledi.Martın sonuna kadar devam edeceğim.Düşük tansiyon sorunumu rahatlattı.12 haftadan sonra da hamileler için uzman eşliğinde platese başlıyacağım.2. gebeliğim normal doğum yapma olasılığım yok.Sadece hamilelikte inanılmaz kilo alıyorum.Kızımda 32 kg almıştım.Belli ki bunda da bayağı alacağım.Ama bebeğe ve kendinize inanılmaz faydası oluyor.Şiddetle tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?