Bebekten sonra işe dönmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
511
737
Selam. Bugün bir konu açmıştım kayınvalidem bebeğe bakacak 4 aylıkken işe başlayacağım diye.
Orada gelen bir iki yorum beni üzdü. 4 ay çok az ücretsiz izin al vs denmiş.

Ben bilgisayar mühendisiyim mesleğimi de çok seviyorum. Kariyerimde güzel bir noktayım ve Türkiye ortalamasının çok üstünde kazanıyorum. Tam da sevdiğim bir projede yer alıyordum. O sebeple iznim biter bitmez işe dönmeyi düşünüyorum. Eğer ara verirsem kariyerim için iyi olmaz, sürekli kendimi yenilemem ve teknolojiye ayak uydurmam bekleniyor 1 sene bile ara versem geri dönemem bu konuma.

Haftada üç gün evden iki gün ofisten çalışacağım. Vicdanım zaten rahatsız bu konuda bir de böyle şeyler okumak beni çok üzüyor.

Hiç erkenden benim gibi 4 aylık bebeğiyle işe dönüp de pişman olmayan var mı? İyi ki döndüm diyen🙄

Selam. Bugün bir konu açmıştım kayınvalidem bebeğe bakacak 4 aylıkken işe başlayacağım diye.

Ben bilgisayar mühendisiyim mesleğimi de çok seviyorum. Kariyerimde güzel bir noktayım ve Türkiye ortalamasının çok üstünde kazanıyorum. Tam da sevdiğim bir projede yer alıyordum. O sebeple iznim biter bitmez işe dönmeyi düşünüyorum. Eğer ara verirsem kariyerim için iyi olmaz, sürekli kendimi yenilemem ve teknolojiye ayak uydurmam bekleniyor 1 sene bile ara versem geri dönemem bu konuma.

Haftada üç gün evden iki gün ofisten çalışacağım. Vicdanım zaten rahatsız bu konuda bir de böyle şeyler okumak beni çok üzüyor.

Hiç erkenden benim gibi 4 aylık bebeğiyle işe dönüp de pişman olmayan var mı? İyi ki döndüm diyen🙄
Bebeğim yok ama herkesin hayatı, şartları farklı neticede. Medeni durumu ne olursa olsun ülkede çoğu kişi güle oynaya işe gitmiyor mesela. Siz de mecburiyetten işe çok ara veremeyecekmişsiniz. Ki 3 gün evden çalışmak çok iyi . Ya o 3 günde işte olsaydınız? Böyle düşünün, moralinizi bozmayın.

Bebeğine güzel imkanlar sunabilmek için çalışmak gerekiyor. Tanımadığın, yorum yapan bir kaç kişi için kendini üzme. Kayınvalide eş destek olmuş, sen de hazırsın, bebeğin de alışacak, çünkü ona ileride daha güzel imkanlar sunacaksın.. Vicdan yapma 4 ay çok iyi :) Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin

Beğenmediğiniz yorumlar sizi üzüyorsa niye konu açtınız ki?

Kendi hayatınız kendi bebeğiniz.

Benim de çocuğumu büyütürken başkalarına çok ters gelen davranışlarım oldu.

Herkesin şartları farklı diyerek bildiğim yolda devam ediyorum.

Sadece haftada 2 gün gideceğin için çok zorlanacağını sanmıyorum. O konuya da yazmıştım ben zorlandım bakıcılarla ama hem her gün çok yoğun çalışıyordum hem de saçma insanlara denk geldim.

Pişman olmazsın bir an önce işe dön.

Tr ortalamasının çok üstünde kazanıyorum dediğin için söylüyorum. Yatılı bakıcı düşünmez misin kayınvalide yerine?

Diğer konunuza yorum yapmadım uzmekte istemem sizi amankariyer odaklı biri iseniz çocuk dusunmeseydiniz keşke.
Çocuk büyüyünce okul toplantıları programlar ya da beraber gecirmaniz gerekn anlar olacak ozaman onlarada katılamayacak siniz .kimse kimsenin hayatını bilemez fakat maddi durumunuz çok iyi iken proje kariyer vs demeniz bencil olduğunuzu gösteriyor kusura bakmayın.

Eşi işsiz olan arkadaşım dört aylık bebeği olarak işe döndü. Haftada dört gün çalışıyordu. Herkesin mecburiyeti farklıdır. Kendini zorunlu hissediyorsan başla.

Vicdanın neden rahatsız? Zaten evden çalışıyorsun. Çocuğunuzla ilgilenecek babaannesi var. Onun geleceği için çalışıyorsunuz sadece kendi kariyeriniz için değil. Tanımadığınız insanların yorumlarını bukadar umursamayın. Çevrenizden dahi böyle bir tepki gelirse dediğim gibi çocuğunuzun geleceği söz konusu yargılayan sence çocuğunu çok mu umursuyor? Çocuğunuzu sevip, kaliteli vakit geçirmek, onunla igilenmek kadar anne olarak sizinde ruh halinizin sağlıklı ve mutlu olması gerekiyor. Vicdanın rahatsız olacağı bir durum yok. Ancak siz isterseniz, çocuğunuz için daha iyi olacağını düşünüyorsanız çalışmayı bırakmanız doğru olacaktır. Onun kararıda sana ait.

Ya insanları boşverin her şeye yorumları var. Ben oğlum 4,5 aylıkken işe başlamıştım. 11 yaşında çok kuvvetli anne evlat bağımız var MaşAllah.
Kızımda da 11 aylık başladım yine aynı durum farklı bir şey yok çok şükür. Bana asıl çocuğum diye elin adamına güvenip işi gücü bırakanlar tuhaf geliyor. Adam iş güç kariyer yapıyor kadında adama bağımlı kalıyor. Korkunç bana göre

Ben 4 aylıkken ise geri döndüm. Şartlarim sizinkinden zordu, mesela bakıcıya bırakmak zorunda kaldım ve kariyer anlamında bana herhangi bir katkısı yoktu ama boşanma aşamasındaydım kendimi mecbur hissettim falan filan... Elbette keşke daha çok yanında olabilseydim dediğim zamanlar oldu ama kızım şu anda 16 yaşında, övünmek gibi olmasın her anlamda pırlanta gibi yetişti, evet ben çok yıprandım ama onun maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşıladım, gelecekle ilgili yatırımlarıni yaptım büyüme sürecinde çok şükür...Yani demem o ki ben çocugum adina asla pişman olmadım , ama çok yoruldum, bu gücü kendinizde buluyorsanız hiç düşünmeyin, çalışmanız gerekiyorsa çalışın...

Diğer konunuza yorum yapmadım uzmekte istemem sizi amankariyer odaklı biri iseniz çocuk dusunmeseydiniz keşke.
Çocuk büyüyünce okul toplantıları programlar ya da beraber gecirmaniz gerekn anlar olacak ozaman onlarada katılamayacak siniz .kimse kimsenin hayatını bilemez fakat maddi durumunuz çok iyi iken proje kariyer vs demeniz bencil olduğunuzu gösteriyor kusura bakmayın.
Nerden biliyorsunuz katılamayacağını? Ben 4,5 aylıkken işe başladım. 11 yaşında yavrum her etkinliğine gittim. Hatta annesi ev hanımı olan öğrencilerin anneleri olmazdı genelde. Diğer anneler o çocukların kostümü, gösteri ile ilgilenirdi. Hatta ben bazı zamanlar ev hanımı olan bazı annelerin çocuğunu okuldan alıp eve bıraktım.

Ben yasal iznim bitince döndüm. Benim de kv baktı. Beraber kaldık. Hiç sorun yaşamadım. Çiçek gibi baktı kızıma ayrıca bize de baktı. Allah razı olsun kendisinden. Kızım şimdi 11 yaşında. Valla istediklerini alınca, iyi ki çalışıyorsun anne diyor. Ayrıca önemli olan kaliteli zaman geçirmeniz.

AaaA hiç öyle bişey yok yav...Çocugumla geçirmem gereken her etkinliğe katıldım , tüm programlarına dahil oldum, üstüne kazandigimi çocugumla tatillerde şehir şehir gezip anı biriktirerek harcadım. Artık buyudu bu yil yurtdışı dil okulu ihtiyacı oldu, tek kalemde ödedim mesela....Çalismasam babasının eline bakacaktik, gidemeyecekti belki....Bencillik bunun neresinde? Bana da aksi bencillik gibi geliyor, hiç kusura bakmayın.

Benim arkadaşım 4 aylık bebeğini bakıcıya bırakıp ise döndü, özel sektordeydi. Sizin şansınız 2 gün ise diğer 3 gün evde haftasonu izin. Onun haftasonu bile yoktu ,siz şanslı gruptansiniz, kendinizi üzmeyin bosuna

Bebeğim 10 aylıkken işe döndüm. Pişman değilim. Ki ben haftanın 5 günü çalışıyorum. Haftanın 3 günü evden çalışıyor olsam hiç düşünmezdim. Güvenebileceğiniz bir bakıcı ya da anneanne/ babaanne ile süreç gayet keyifli yürütülebilir diye düşünüyorum.

Haftada 2 gün ofise gittiğin iş bulmuşsun neye üzülüyorsun dön tabi ki

Türkiyede kadınlara yapılan bu psikolojik baskıyı hiç anlamıyorum, anneysen ölacaksin biteceksin 24 saat yavrum diyeceksin mecnun olacaksın...arkadaşım anne oldum diye kendini çöpe atmana gerek yok, zaten atmamalısın da. Aynı meslekten biri olarak, ABDdeki işyerimde şu anda bebek sahibi biri kadın biri erkek iş arkadaşim var, kamerayı ne zaman açsak ya bebek yanlarında ya da kucaklarında. Evden çalışmak büyük nimet, ara verdiğinde bebeğinle vakit geçirirsin. Mühendislik yapan insanlar zaten zaman yönetiminin ustası, ben mesela benim için verimli olan sabah 7-12 saatleri kesintisiz yüklenirim, 13.00-15.00 arası dışarı çıkarım, güneş alırım, spor yaparım... Sen de kendini organize edersin.
Yeni doğan bebekler de zaten çoğunluk uyuyor. İşi bırakıp ne yapıcaksın ayrıca, oturup Müge Anlı mı izleyeceksin , çalışmak istiyorsan tabi çalış. Son olarak dostum, madem nitelikli iş yapıyorsun o zaman SADECE nitelikli iş yapan insanlardan profesyonel konularda akıl al derim naçizhane, hayatında 1 gun calışmamış, çalışma ihtiyacının ne oldugunu bilmeyen insanların öğütlerinden tabi ki demoralize olursun. Sen beni dinle, yardır gitsin. Tutturamazsan da işyerinle geçici olarak anlaş, 3 aylığına mesela tam remote yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X