- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Sizin yazılarınızı okuyunca aklıma tek bir anım geldi...O zaman eşimin patates kızartması ya da kendi çocuğunu pış pışlayıp uyutması kocamın övülmesi için bir sebep olmamalı sizin için.Çünkü bunlar normal şeyler.
Şükrediyorum ama sakin zamanlarımda şükrediyorum.Yorulduğumda yüzüm düşüyo çekilmez oluyorum.Bunu düzeltmek için uğraşacağım.Evliliğimin ilk zamanları da ev işleri yaparken böyleydim hatta buraya konu da açmıştım bi balkon yıkasam suratımdan geçilmiyordu.Bunu zamanla çözdüm.Şimdi 2 sene oldu ve bunu bebeğimleyken de yaşıyorum.Bunu da rayına oturtucam inş.
Abartmayı ne kadar seviyor bu kadınlar dicem çünkü şaşırıyorum sanki hemcinsim değilsiniz.Yaklaşık 6-7 kişi bebeğimin ağlamaktan katıldığını benim çay keyfi yaptığımı söylemiş.Şaka gibisiniz gerçekten.Hayal dünyanız mı geniş anlamadım ki yazıyor çiziyorsunuz.Bebeğim ağlamaktan katılmadıEn cok anlamadigim nokta
Cocuk aglamaktan katilirken cay keyfi yapan kadin,kocasi kosuya cikti diye neden kizar? Esitlik var sonsuz sekilde gayet
Hani cocuk 5 yasina gelmistir de adam bir halti ustlenmiyordur kizarsin. Napsin adam 1,5 aylik bebekle,sanki camii avlusuna birakmis gibi davraniyor konu sahibi
Seni severdim.Brütüs diyesim geldi.Bu aralar hem yorgun hem yorucuyum evetÇok yorucusunuz. Hadi çevrenizdekiler sizden bunalsa çekse gitse kurtulsa siz kendinizden gidemezsiniz ki. Yormayın. Önce kendinizi yormayın. Sonra çevrenizi yormayın.
Olabilir evetBebesiyle birlikte büyür dedikleri sizsiniz sanırım.
Anlayamadığım nokta patates kızartması ve şu pışpışlama durumunun benim nezdimde övülesi birşey olduğunu size düşündürecek ne dedim bilmiyorum.. Ama öyle bir durum yok yani öyle olsa eşinizi överdim.. Size, sizi mutlu edecekse övelim mi diye sormazdım kiO zaman eşimin patates kızartması ya da kendi çocuğunu pış pışlayıp uyutması kocamın övülmesi için bir sebep olmamalı sizin için.Çünkü bunlar normal şeyler.
Şükrediyorum ama sakin zamanlarımda şükrediyorum.Yorulduğumda yüzüm düşüyo çekilmez oluyorum.Bunu düzeltmek için uğraşacağım.Evliliğimin ilk zamanları da ev işleri yaparken böyleydim hatta buraya konu da açmıştım bi balkon yıkasam suratımdan geçilmiyordu.Bunu zamanla çözdüm.Şimdi 2 sene oldu ve bunu bebeğimleyken de yaşıyorum.Bunu da rayına oturtucam inş.
Ama öyle görünüyo bacımsuSeni severdim.Brütüs diyesim geldi.Bu aralar hem yorgun hem yorucuyum evet
Bakin bu sizin yazdiginiz sey. Katilmak ne demek biliyorsunuz diye dusunmustum. Bebeginiz agliyor,siz zorunlu bir ihtiyaciniz icin degil cay keyfi icin babasina vermissiniz o an. Banyo yapmak icin degil,yemek yemek icin degil,tuvalete gitmek icin degil. Sadece esinizin cocuk bakimindaki becerisini sinamak icin. Bu yanlis. Hadi diyelim ki sizin dogrunuz bu,o zaman kosuya cikan esinize de adaletsizlik bu diye dusunmemelisiniz.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu
Abartmayı ne kadar seviyor bu kadınlar dicem çünkü şaşırıyorum sanki hemcinsim değilsiniz.Yaklaşık 6-7 kişi bebeğimin ağlamaktan katıldığını benim çay keyfi yaptığımı söylemiş.Şaka gibisiniz gerçekten.Hayal dünyanız mı geniş anlamadım ki yazıyor çiziyorsunuz.Bebeğim ağlamaktan katılmadıuykuya dalamadığı için ağlıyordu (mızırdanıyordu)babası gezdirince de susuyordu.Gezdirmeye üşenip oturunca da ağlıyordu.Ama kalkıp gezdirince susuyordu.Ne zaman otursa ağlıyordu.Yani beni istediği için değil gezmek için ağlıyordu.Çünkü bebeğim genelde gezerek uyuyor.Oturunca sıkılıyor.Benim de çok gezdirince dikişlerim ağrıyor bi de babası gezdirsin ben de çay içeyim dedim o yüzden aldırmadım sinir küpü edersiniz insanı valla ya.Demek ki böyle yazmak lazım ancak belki.
Benim eşim de uykum bölünmesin diye süt sağ bu gece ben vereyim diyordu.Bi kaç kere öyle yaptık.Bi de bunları falan söylesem benim mezarımı kazarlar herhalde.Sen de kac kurtul buradanEşimi babalığını gören herkes hayret içindeydi,anneden tek farkı emzirememesiydi hala daha öyle.. bazen 2 saat daha fazla uyumam için beni uyandırmaz sağılmış sütlerden verirdi. Annem kayınvalidem her an yardımcıydı.. bunların yanında evimde evimin her işini yapan yardımcım var. Yinede ne zor diye düşünürdüm,şımarıklığımdan sanırım.. o dönem herşey çok zor gibi geliyor insana.. şimdi dönüp geçmişe baktığımda ne güzel günlermiş diyorum.. Yanınızdakilerin kıymetini bilin..
İzinde olsam da dosyalarım okumam üzerine yazmam gereken yazılarım oluyor fiili olarak başlamadım sadece.Bebeğimi her fırsatta kimseye gönderdiğim yok.Yorulduğumda yardım almamın da annelik yapmama engel olduğunu ancak sizin gibi düşünmekle kendini yormayan ağzına geleni lafın nereye gideceğini karşısındaki hem de yeni anneliğe adım atmış bir kadını anneliğiyle vurmanın ne kadar ağır olacağını düşünmeden konuşanlar söylerler.
Ayrıca korona olmasaydı 3-5 gün değil 1 ay tatili hak ediyorum zaten.
Evet her ay bi hafta kala söylüyorum18 senedir birlikteyiz adam hala anlamaz reglimin geleceğini.
Sen de her ay sölüyor musun:)
Evet çevremde herkes öyle.O değil de çocuğu olan herkes annesiyle mi yaşamaya başladı? Burdaki konular genelde oyle oluyo da şaşırıyorum
Yalnız sevişmek bile sadece adamin hayrina olan biseymis gibi gelip icten ice kizdigina gore orgazm yasamadigini dusundum. Devamli uyarilip birakilmaktan bu psikolojiye gelmis olabilir misin acaba ?
Aynen kendinizi bi rahat bırakın evet doğru haklısınız insanın hayatında değişiklikler oluyor insanlar dönüm noktaları yaşayabiliyor.benim ilk doğundan sonra resmen depresyona girdim ve bu bana sağlık açısından baya pahalıya patladı yani sağlımdan oldum bunun acısını şuan hala çekiyorum ilk doğumumda yani lohusayken çok ağlamıştım hayatım çok değişti ama benim uykum çok tatlııı diye ağlamıştımBen de bugün dedim fiziksel ve psikolojik olarak değişime uğradım seni kırıyorum özür dilerim dedim.Ben sana kırılmam sen bunaldın evde yarın mangal yakayım sana dedi bakalım hava değişikliği iyi gelir belki.İşe başlayınca da daha iyi olabilirim
Hayatımda bu kadar saçma şey görmedimEvet çevremde herkes öyle.
Annesi gelmiyorsa çocuğu alıp oraya gidiyorlar falan.
Çocuk gelmiş yaşına, hala haftada 3 4 gün kalan arkadaşlarım var.
Bir benimki sırra kadem bastı doğumdan sonra, telefonlarıma bile zor çıkıyor
Keske alistirmasaydin gezdirmeye annene bayagi zorluk olacakAbartmayı ne kadar seviyor bu kadınlar dicem çünkü şaşırıyorum sanki hemcinsim değilsiniz.Yaklaşık 6-7 kişi bebeğimin ağlamaktan katıldığını benim çay keyfi yaptığımı söylemiş.Şaka gibisiniz gerçekten.Hayal dünyanız mı geniş anlamadım ki yazıyor çiziyorsunuz.Bebeğim ağlamaktan katılmadıuykuya dalamadığı için ağlıyordu (mızırdanıyordu)babası gezdirince de susuyordu.Gezdirmeye üşenip oturunca da ağlıyordu.Ama kalkıp gezdirince susuyordu.Ne zaman otursa ağlıyordu.Yani beni istediği için değil gezmek için ağlıyordu.Çünkü bebeğim genelde gezerek uyuyor.Oturunca sıkılıyor.Benim de çok gezdirince dikişlerim ağrıyor bi de babası gezdirsin ben de çay içeyim dedim o yüzden aldırmadım sinir küpü edersiniz insanı valla ya.Demek ki böyle yazmak lazım ancak belki.
Ben saçma demiyorum, herkes yolunu tutturmuş akıllılar ne güzel diyorum.Hayatımda bu kadar saçma şey görmedim
Bebek bendeyken de ağlıyordu anlamıyorsun galba ihtiyacı olan şey gezerek uyumaktı.Ben biliyorum merak etme bebeğimin neye ihtiyacı olduğunu.Ayrıca anne sıcaklığı varsa baba sıcaklığı da var ben çok bilirim bebeğimin bende ağlayıp babasının göğsünde uyuduğunu.Biraz araştırın isterseniz babanın da sıcaklığı vardır.Eşimin cocuk bakımındaki becerisini sınamadım eşim zaten beceriklidir.Neyse ya uğraşamıcam evet çay keyfi icin bebeğimi ağlattım ben böyle bir anneyim hadi iyi gecelerBakin bu sizin yazdiginiz sey. Katilmak ne demek biliyorsunuz diye dusunmustum. Bebeginiz agliyor,siz zorunlu bir ihtiyaciniz icin degil cay keyfi icin babasina vermissiniz o an. Banyo yapmak icin degil,yemek yemek icin degil,tuvalete gitmek icin degil. Sadece esinizin cocuk bakimindaki becerisini sinamak icin. Bu yanlis. Hadi diyelim ki sizin dogrunuz bu,o zaman kosuya cikan esinize de adaletsizlik bu diye dusunmemelisiniz.
Ve evet ben de aslinda cay keyfini zorunlu ihtiyac olarak goruyorum bazen. Moral icin zorunlu. Ama cocuk aglarken degil. Babasi gezdiriyor diye uyur,ama anne kokusunu o an duysa rahatlar. Bu noktayi unutmamak lazim
İlk 10 haftada alışma diye bir şey yok.Keske alistirmasaydin gezdirmeye annene bayagi zorluk olacak
Sen iste esin iste daha siz bakici yada gundelikci tutarsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?