- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Kadın ve Erkek eşit olamaz malesef cocuk yıkanacak camasır bulasık değil Anne olmak kıyaslanacak birşey değil kiEvli olmadigim icin mi boyle konusuyorum bilmiyorum ama evet babalarin belese baba olmalarina ben de ayar oluyorum. Hicbir baba da sorumlulugu yuzde yuz paylasamiyor. Sizin esiniz en azindan baya bir is yapiyor calisiyor ediyor. Talepleriniz bana sacma gelmedi tabi ki ilgilenmesi lazim ama sizin ona kotu davranmaniz laf sokmaniz sacma geldi o iliskinizi yipratir iste. Sizi de yipratir sakin olmaya huzurlu olmaya calisin rahat olun.
İzinde olsam da dosyalarım okumam üzerine yazmam gereken yazılarım oluyor fiili olarak başlamadım sadece.Bebeğimi her fırsatta kimseye gönderdiğim yok.Yorulduğumda yardım almamın da annelik yapmama engel olduğunu ancak sizin gibi düşünmekle kendini yormayan ağzına geleni lafın nereye gideceğini karşısındaki hem de yeni anneliğe adım atmış bir kadını anneliğiyle vurmanın ne kadar ağır olacağını düşünmeden konuşanlar söylerler.Daha işe başlamadan "çalışıyorum", daha 1.5 aylık bebeği her fırsatta annene eşine gönderip "annelik yapıyorum"
Gerçekten aşırı yoruluyorsun bence 3-5 gün tatile çıkmalısın
Tabi ki söylerim eşim de kırmaz zaten beni yapar.Aynen öyle üstelik baba olmayı çok istedi.Zaten anne olmak zor erkekler yanımızda olmalı.Benim onu kırmamam lazım sadece.Ay lutfen takma burdaki saldırgan yorumları beni bile uzduler seni ne he getirmistir. Muhtemelen kendi kocalarının ellerini sicak sudan soğuk suya sokmuyorlar. Erkek de ebeveyn bebisi anandan getirmedin tabiki yapacak yapmasını istediğin her seyi soyle cekinme.
Acımasız yorumlara kızmayın diyorsunuz ama yorumları acımasız olarak nitelendiriyorsunuz.Annemle eşim yardımcı oluyor diye annelik mi yapıyorsun sanki diyenler var.Eşim patates kızartması yaptı da yedim diye çok görenler var.Acimasiz yorum yazanlara kizmayin sizi uyarıyorlar gercekten herkesin bir yere kadar sabri var ve anlattiginiz gibi ise esiniz bebek kucuk siz logusasisiniz diye ses etmiyor ama illa ki patlayacaktir. Esinizi ve evliliginizi seviyorsaniz piskolojik destek alin saglikli dusunemiyorssunuz su an sizin durumunda olmak icin bebek özlemiyle yanan binlerce kadin var yada esi psikolojik yada fiziksel siddet uygulayan hayatta yalniz olan... Sizin size destek olan bir anneniz sizi cok seven bir esiniz ve dünya tatlisi bir evladiniz var buu zamanlar zor zamanlar ama gececek evladiniiz büyüyecek kendinize ve birbirinize daha cok vaktiniz kalacak.. Aama bu dönemlerde evliliginize dinamit taslari dosemeyin unutmayin koydugunuz her dinamit patladiginda enkazin altinda esinizle sizde kalacaksiniz.. Öfkeli anlarinizda elinizdekilerin kiymetini dusunun ve bu zor zamanlarında gectigini
Eşimin koşuya çıkmasına değil bana haber vermemesine takıldım.O çıkabiliyorken benim bu lüksüm olmamasına kendimce üzüldüm adaletsiz buldum.Koşuya gidemem çünkü kızım sürekli acıkıyor ve kıyameti koparıyor.Zorunda olmadıkca biberon vermek istemiyorum benim kokumu alsın istiyorum gitsem de kafam rahat etmez aklım onda kalır.Ama eşimin kafası rahat bunu kıskanıyorum.Donemsel bir durum yasadiginiz. Bebis daha kucuk,siz lohusa, ise erken donecek olmanizin gerginligi. Esiniz de sorumluluklarini yerine getiriyor gibi gorunuyor,burdan bakildiginda yani. Adam patates kizartmis,siz son lokmalari o yedi diye kizmissiniz,laf soylemissiniz. Adam bundan sonra hic yapmazsa istediginiz bir seyi sasirmayin. Fazla naz asik usandirir derler,fazla zorlamayin bence etrafinizdakileri.
Normal bir kadin ruh halinde olsaniz esinizin kosuya cikmasina sevinirsiniz,ne guzel kendine vakit ayiriyor dersiniz. Cunku bence bebegi esinize veya annenize birakip siz de kosuya cikabilecek durumdasiniz. Yapmiyorsaniz bu sizin kisisel tercihiniz. Cok fazla kadin taniyorum,kocasi davar olan,annesi babasi yaninda olmadigindan 4 duvara hapis olan,ya da hic biri degil de benim gibi 14 ay cocuk gezdirmek disinda kendisi icin hic bir sey yapamamis olan.
Sizin de hakli olddugunuz noktalar var ama benzer durumu yasadigim icin uyarmak istedim esimle cok severek evlendik 5 yil sevgililik donemimiz oldu benzer duygularla agir bir logusalik depresyonuna girdim bunda kayinvalidemin de cok buyuk etkisi vardi ve kizim 3 aylikken ayrilma karari aldik.. Cok zor zamanlar gecti ama iyi ki ayrilmamisiz cok sukur esim cok iyi bir baba hatta bir cocugun sahip olmak isteyecegi en iyi babalardan biri ama biz o zaman ayrilsaydik kizmi bu sevgiden ve ilgiden mahrum birakmis olacaktim. Ve sanirim hayatimi cok buyuk bir pismanlik icinde gecirecektim ayni hatara dusmenizi istemem. Cunku zamanla cocuk buyudukce hersey eski duzeninize oturacak yeter ki siz iyi olunAcımasız yorumlara kızmayın diyorsunuz ama yorumları acımasız olarak nitelendiriyorsunuz.Annemle eşim yardımcı oluyor diye annelik mi yapıyorsun sanki diyenler var.Eşim patates kızartması yaptı da yedim diye çok görenler var.
Diğer söylediklerinizde haklısınız dikkat edeceğim
Esinizle beraber cikabilirsiniz. Donusumlu olarak cocukla ilgilenir bir kisi. Digeri spor yapar. Benim oglum bes dakika duramazdi bensiz. Ama 20 gunlukten itibaren hep esimle ciktik. Ben yalniz da cok ciktim.Eşimin koşuya çıkmasına değil bana haber vermemesine takıldım.O çıkabiliyorken benim bu lüksüm olmamasına kendimce üzüldüm adaletsiz buldum.Koşuya gidemem çünkü kızım sürekli acıkıyor ve kıyameti koparıyor.Zorunda olmadıkca biberon vermek istemiyorum benim kokumu alsın istiyorum gitsem de kafam rahat etmez aklım onda kalır.Ama eşimin kafası rahat bunu kıskanıyorum.
Ben varım mesela .gurbetteyim bir kızım beş yaşına girecek diğeri 1.bucuk aylık.benim eşimde gece göreve gidiyor.allah razı olsun sabah kahvaltı hazırlar çamaşır yıkar asar.bazen uyutabilirse kendi uykusundan feragat eder bebeğe bakar ama yapabilecekleri şeyler belli.yanimda kimsem yok.ben Allah razı olsun diyorum .bebek uyudukca akşam yemeği yapıyorum yinede aksatmadan.evi toparlıyor temizliyorum.ilk kızımda ilgi bekliyor.bence adam iyiymiş.anne yanında ama adam kahvaltı ve yemek hazırlıyor daha ne istiyorlar acabaTamam anne olmuşsun kolay değil ama nedir bu ukalalık ?
Adam ne yapsın senin için çocuğu da mı o emzirsin ?
Annen yanındaymış zaten.
Senin şu yaptıklarını tek başına yapan nice kadınlar var.
Bana tavırlarınız çok itici geldi.
Dikkat edin de yarın bir gün boşanıyoruz diye konu açmayın.
Bu saydığım iki şeyle eşimi övesin varsa sorunu kendinde araDurumun farkındasınız, eşinize haksızlık ettiğinizin farkındasınız, anneniz yanınızda, eşiniz yanınızda, sürekli laf sokmalara rağmen sizi üzmüyor.... Bebek sizi yıpratmış zaten ilk çocuk daha da zor olur tabi.. Eeeee??? Ne diyelim ki şimdi?? Bebeğinizi yerine geri koyun mu diyelim?? Ya da eşinizi övüp sizi mutlu mu edelim??
He bebeği alıp çıkın diyorsunuz olabilir aslındaEsinizle beraber cikabilirsiniz. Donusumlu olarak cocukla ilgilenir bir kisi. Digeri spor yapar. Benim oglum bes dakika duramazdi bensiz. Ama 20 gunlukten itibaren hep esimle ciktik. Ben yalniz da cok ciktim.
Eşim bekarlığında da koşardı benden kaçmak için değil yani.Geldiğinde de beni anladığını evde çok sıkıldığım için ona böyle davrandığımı söyledi.Ona teşekkür ediyorum özür de diliyorum uzatmıyoruz ama tabi kırmış oluyorum bi kere.Bu konuda dikkat edeceğimBen hamilelik nasıl bir şey lohusa nasıl bir şey bilmem.
Bir kere çok hastalandığımda eşim bana bebek gibi baktı bir tek onu çok iyi bilirim.
Duşta yardımcı oldu mesela.
Saçlarımı o kuruttu üstümü giymeme yardım etti kahvaltılar akşam yemekleri bitki çayları ev işi..
Yatağıma yatırdığında bile başucuma mendil ve su koymayı düşünebildi.
O bunları yaparken benim gözlerim doluyordu.
Minnet duyuyordum deli gibi. Ona birde üstüne triplendiğimi düşünemiyorum bile.
Çünkü farkındayım çok kıymetli bir şey olduğunu, şanslı olduğumu...
Siz de kıymetini bilin eşinizin.
Bunu yapmayan o kadar çok erkek var ki.
Konuşun teşekkür edin.
Böyle uzak ve tafralı olursanız daha çok koşulara gider.
Öyle değil de hadi diyelim ki benim eşim beni yalnız bırakacak bana destek olmayacak bir adam neden sorunu ben kendimde arayayım ki bana öyle bir öneride bulundunuz anlayamadım..Bu saydığım iki şeyle eşimi övesin varsa sorunu kendinde araeşimi övmen beni mutlu etmez canım ben eşimin farkındayım zaten.ben erkeklerin kadınlardan daha rahat olmasına bozuluyorum yoruldukça da eşime bileniyorum bunu da engellemeye çalışıyorum.
Kocamın ihtiyacı için sevişmedim ki.Farkındaysanız sevişmemiz için güzeldi demişim.Güzeldi dediğime göre??Hem annelik hem kadınlık zor da demedimKocanizla sevismissiniz hem annelik hem kadınlik zor diyosunuz. O zaman niye sevisiyosunuz ben anlamadım sevişmek sadece kocanizin ihtiyacı mi niye bu düşüncelerden cikamiyo kadınlarımız. Kızmayın ama evet ben sizi nazlı buldum. Tek başına ikiz büyüten kadınlar var anneniz ve az da olsa kocanız yardım etmesine rağmen çok buyutmussunuz gözünüzde. Kocanız spora gitmesin işlerini aksatiyo diyosaniz sert yapmanıza gerek yok normal şekilde derdinizi soyleyin
O zaman eşimin patates kızartması ya da kendi çocuğunu pış pışlayıp uyutması kocamın övülmesi için bir sebep olmamalı sizin için.Çünkü bunlar normal şeyler.Öyle değil de hadi diyelim ki benim eşim beni yalnız bırakacak bana destek olmayacak bir adam neden sorunu ben kendimde arayayım ki bana öyle bir öneride bulundunuz anlayamadım..Öyle bir eşe sahip olsam sorunu eşimde arardım.. Her neyse zaten konu o değil..
Doğum sonrası depresyon veya strese girmiş olabilirsiniz.. Zaten yazarken herşeyin farkında olarak anlamışsınız olayı zamana ihtiyacınız var ve biraz da şükretmeye.. Bana fazla şükürsüz geldi uslubunuz.. Anneniz yanınızda sizi uyutuyor.. Bulunmaz nimet bu..
Elbette. Sarin sarmalayin her gun mutlaka cikarin disari. Ben hep yaptim kar kis kiyamet dinlemeden. O sayede belki de hic hasta olmadi diyebilirim,sayilidir grip olmasi,5 yasina kadar 2 veya 3 ancak. Ayrica hic usumeyen bir cocuk oldu,sicagi degil sogugu sevdi hep. İnanin cok faydasini gorursunuz,temiz hava ona da iyi gelecektir size de.He bebeği alıp çıkın diyorsunuz olabilir aslında
Ücretsiz izin alamam ama 1 ay kadar rapor ayarlayabilirim.Ama bu sefer işimdeki emeklerimle kazandığım birkaç sorumluluğumu tehlikeye atmış olurum görmek istediğim dosyalarımı başkasına devredebilirler.İşe gittiğimde bebeğim durmazsa bensiz o zaman rapor alacağım.ben de onu dedim. Cevap vermedi ama çalışmak zorunda olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?