Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Yani şuan sizi kendimi görerek okudum ama daha çok taze annesiniz evlilikte ayrı çoçuklu evlilikte ayrı pişildiğine inanıyorum bir kere kocanızın sofra hazırlaması ya da patates kızartması mükemmel bir detay üstelik evde yardımcı olarak anneniz var. Bana elinden geleni yapıyor gibi geldi ne bileyim. Siz işe erken dönüyorsunuz daha başlamadan kendinizi psikolojinizi yormuşsunuz. Zamanla herşey yoluna girecek ve bunları okuyunca nasıl böyle düşündüm diyeceksiniz bebeğinizin şuan babadan çok anneye ihtiyacı var hazır işede dönecekmişiniz bırakınız kocayı ev işini hol bol koklayın

İnşallah

Birçok kk üyesiyle hemfikirim ve eklemek isterim bir dönem çok sevsenizde çocuğunuzu kabullenememe daha doğrusu çocuklu hayatı kabullenememe bazı annelerde olabiliyor. Hani herşey zor geliyor. Şimdi çocuğu birlikte yaptık ama temel ihtiyaçlarını öncelikli olarak ( annesi olduğunuz için) benden başka karşılayacak kimse yok. O gezecek ben çocuk mu büyüteceğim, bu adil değil gibi düşünebilirsiniz. Ama aslında roller, donanım ve görevler birbirinden farklı. Bunu içselleştirebilirseniz gergin, kızgın ve sinirli ruh haliniz ortadan kalkacaktır. Bu noktada kaybetseydim, hiç hayatımda olmasaydı kocam şeklinde ( Allah korusun) kendinize soru sorarsanız kocanıza duyduğunuz kızgınlık sempatiye, sıcaklığa dönüşebilir. Bir de böyle davranmanın sonunda kaybedeceğiniz aile huzurunuz var ki o da düşünülmesi gereken bir diğernkonu diyebilirim. Çocuklar anne ve babalarıyla mutlu bir ortamda büyütülmeli diye düşünüyorum. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Bir süre sonra daha iyi bir ruh halinde olmanızı umuyorum.

Zaten sabah 8-12 çalışcam yani o sıralar genelde uyuyor zaten

“Ama aslında roller, donanım ve görevler birbirinden farklı. Bunu içselleştirebilirseniz gergin, kızgın ve sinirli ruh haliniz ortadan kalkacaktır.”
Bu gece bu yazdığınız üzerinde düşünmeye karar verdim.Teşekkürler çok mantıklı yazmışsınız.

Benımde bu hafta pedagog görüşmem var bakalım oğlana artık babasının bızımle yasamayacagını nasıl anlatıcaz, ben artık ağlama zırlama ısını gectım gece kalkıp soruyor gecıstırmekten mafoldum, bakalım saglıklı bır sekılde nasıl anlatacagız bu durumu vallahı gece uyanacak dıye aklım cıkıyor. Bu aksam kekı cok sevdıgı ıcın kek yaptım. Kakaolu kısmını yemıs sade kısmını babanın dıye ayırmıs ısırıp o babanın dıyor

E nazlı büyüdüğünüzü siz de söylüyorsunuz işte benim söylediğim gibi.İşin içinden nazlıyım diye çıksam kendimi eleştirmezdim zaten.Bu durumumdan memnun olur güllük gülistanlık yaşardım.Hadi etrafımdakileri nazlıyım diyerek kırıyorum ben kendimi de mi bilerek üzüyorum.Farkındaysanız iyi değilim diyorum

Ne yapabilirim o sizin kişiliğiniz bu benim kişiliğim ben olsam eşime bu durumda acımaz kendime acırdım.Ben o kadarına gelemem.Ben de ayrıca işe gideceğim ama ben yapmam deme lüksüm yok o zaman erkeklerin de olamaz.O zaman baba olmayacaklardı.Yazık değil mi size sabaha kadar uyumamışsınız çocuğu kendiniz mi yaptınız.

Aynen katiliyorum esin cok sabirli Biriymis bence sen kendini sakinlestir biraz

Haklısın canım evet emzirmek çok güzel bir duygu.Çok güzel yazmışsın canım tşk ederim.Allah analı babalı büyütsün senin bebişi de

sen ne tatlı bir şeysin ya çok güldürdün beni

Evet o da olayın ilginç bir tezatı.Buradakilere sorsan erkekle kadın eşit.Ama konu açıyorsun ya muhalefet olmak daha hoşlarına gidiyor.Çocuğu sadece kadın yapıyormuş gibi.Yediğim patates içtiğim çay bile rahatsız etti hanımları.Anne oldum diye öleyim bari kendimi unutayım.Eşimin uyuturken gezdirirken üşenir bir tavır alması değil çocuk ağlarken ben nasıl oturmuşum o rahatsız etti bayanları.Ben kötü anne oluverdim onlar ayırmıyormuş koyunlarından bebeklerini.Babası gece uyutmuş o da uyumamış yine bende uyumuş ama o bile çokmuş bana yani.Tamam ters konuşmam eşime laf sokmam çok yanlış orası ayrı.Ama ne patatesmiş yani.Beyler patates yapıyor kıymetli oluyor benim gecem gündüzüm yok hayret.Eşimin kıymetini biliyorum o ayrı yani en azından birçok erkeğe göre iyi.Ama bu kadar savunacak beni yerecek ne vardı anlamadım.

Bakın şimdi şunu yanlış anlıyorsunuz. Burdakileri rahatsız eden sizin tavrınizdi.

Bide şu var kadın erkek eşitliğini savunuyoruz peki tamam,sonra bir yerde bizde kabul edelim ki fizyolojik olarak farklıyız ve bu farklılıklar anne baba olunca daha çok ortaya çıkıyor. Tabiki ben de mesela erkeğin çocuğuyla ilgilenmesini hayretle karşılayıp tebrik edenlere kızıyorum mesela tabiki ilgilenecek bu yardımcı olmakta değil sorumluluk almak zaten. Fakat bir yerde anneye daha fazla iş düşüyor burası da bı gerçek. Ne kadar eşitiz desekte farklıyız. Farklı olmak bir tarafın illaki üstün olduğu anlamına da gelmez. Hayatı paylaşıyoruz neden bı yarışa girelimki. Herkes alsın sorumluluğunu. Anne ilk zamanlar emzirmek için olsun bebeğin anneyle,anne karnından olan bağlılığından dolayı olsun daha fazla vakit geçirecek. Baba bu olaya doğumdan sonra adapte olmaya başladığı için ilk zamanlar bocalayacak,anne de aynı şekilde. Peki biz bunları neden tek bır çatı altında ele alıyoruz ki eşitlikten bahsedince herşey çözülmüyor.

İnsanlar şunu kabullenmek insan olarak hepimiz eşit yaratildik kimse kimseden üstün değil herkes değerli herkesin sorumlulukları var. Bunu çocuk kavgasına çevirmeden herkes üzerine düşüne hakkıyla yapsa zaten ortada bir sorunda kalmaz eminim.

Bize düşmediyse niye yazdın buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…