Hem cevap vereyim hem de konuda yazan hanımlara uyarı yapayım:)
Evet çocuk bu ağlar ama çocuğunuz hasta olduğunda kan alınması, serum takılması, iğne yapılması gereken durumlarda çocuğunuzun korkuyla ağlaması sizi mahvediyor, size o anki durumu şöyle anlatayım bir anda sizi yükseğe attıklarını ve o yüksekten aniden düştüğünüzü farz edin, bir yürek hoplaması olur içiniz pır pır eder ya işte o his oluyor, kalbiniz de düzensiz atmaya başlıyor panikliyorsunuz.
Kızım bebekken sarılık sebebiyle topuk kanı alınması gerekti, ben ki bana diri diri dikiş atlarsa gıkı çıkmayan, ağrı eşiği yüksek bir kadınım, kızımın topuk kanı alınırken ki ağlaması karşısında kulaklarımı tıkayıp dışarı kaçtım duymamak için.
Sağlıkçılar size kimse kötüsünüz demiyor ama anneler bebekleri söz konusu olunca panikler, başınızda durmaları sizi tedirgin ediyor olabilir haklısınız işinizi yapmaya çalışıyorsunuz ama annelerin de o korkan panikleyen endişeli ruh halini anlamaya çalışın, siz damar yolunu bulmayı, kan almayı ya da serum bağlamayı biliyor yaşanabilecek olası aksilikleri öngörebiliyorsunuz ama anneler bilmiyor, tıbbi terimlerden anlamıyoruz da, o yüzden ara ara merakla ne demek istediğinizi tekrarlatabiliriz lütfen karşılıklı anlayış.