- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
- Konu Sahibi parfumkokusu
-
Coktan pütürlüye gecmenız lazımdı. Ben ıkı uc hafta tadımlarda ezerek verdım sekız bucuk aylık ezmıyorım dırek verıyorum. Dıkansada kendının cıkarmasını beklıyorum. Suan dıstem dolayı ıstahsız kabızlık sorunumuz var sade onun ıcın taptıgım sebze türü seylerı sevmıyor bıze yaptıgım seylerı bayılarak yıyor. Artık kendı bıle yemesı lazım. Bır ıkı aya ben bırakmayı dusunuyorum kendısı yemesı ıcın. Hafıf hafıf pütürlü vermeye gayret et.Maalesef oğlum ve yeme problemleri devam ediyor. İlk bebek tecrübesizliği ile sizlere de danışmak istedim. Öncelikle erken doğum sebebiyle kilosu biraz geriden gelen 14 aylik bir oğlum var. İştahlı değil. Sevdiği şeyler pirinç muhallebi şehriye çorbası gibi kilo yapannseyler aslında. Onlara hiç hayır demiyor. Ama kabızlık sorunumuz da var maalesef. Poposu kanadı geçen gün zorlamaktan. Doktoru ile görüştük sebze ağırlıklı beslenme onerdi. Sebzeyi zaten çok sevmiyor. Hem iştahsız. Hemde kilosu geri. Sebze zaten veriyordum ama şimdi pirinç vs kes deyince çocuğun kilosu hepten duracak. Çok üzgünüm. Hem kilo aldıracak hem de kabız yapmayacak öneri soracaktım size
İkinci sorum ise hala çatalla ezerek yiyoruz. 14 ay için normal mi. Azilarimiz çıkmadı. Ama sofra yemeklerine adapte olmakta zorlanıyor. Eline verdiğimde yere atiyor. Yedi bile denmeyecrk kadar az koparıyor yiyecekleri. Başından beri eline veriyorum alismiyor. Sizce erken mi. Ne yapmayalım? Lütfen tecrübeli anneler yanıt bekliyorum çok dert ettim
Pütürlü yiyor çatalla eziyorum rondo yapmıyorum mesela pilavı elimle verirsem yiyor. Yada tavukları küçük kucuk yapıp ağzına veriyorum ama kendisi alıp yemiyor. Çok açken bile bir iki ısırıp bıraktı. Yere attı falan. Eline sürekli birşeyler tutusturuyorum kuru kayısı vs. Koparabilecegi yumuşaklıkta şeyler veriyorum. Ama maalesef kaşığa birşey aldığım zaman pilav gibi tükürüp atiyorCoktan pütürlüye gecmenız lazımdı. Ben ıkı uc hafta tadımlarda ezerek verdım sekız bucuk aylık ezmıyorım dırek verıyorum. Dıkansada kendının cıkarmasını beklıyorum. Suan dıstem dolayı ıstahsız kabızlık sorunumuz var sade onun ıcın taptıgım sebze türü seylerı sevmıyor bıze yaptıgım seylerı bayılarak yıyor. Artık kendı bıle yemesı lazım. Bır ıkı aya ben bırakmayı dusunuyorum kendısı yemesı ıcın. Hafıf hafıf pütürlü vermeye gayret et.
İştahsız ve kabız maksimum zor. Sevdiği şeyler şuan yasak. Sebzeyi çorba içinde içiyor mesela tavuklu şehriye kurtaricim. Ama sebzeyi bizim gibi sofra yemeği olarak yemiyor ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum. Ezerek yemeyi ne zaman bırakacakistahsiz cocuklara ne yapmali bilmiyorum 2,5 yasinda ve hala mama ile besleniyor. bir cok seyin tadina bakmayi reddediyor eline alirsa da dilini degdirip birakiyor... cok nadir bir kac kasik birsey yedigini goruyorum. acikcasi ben artik yesin de ne yerse yesin modundayim yiyor mu diye cips cikolata bile verdim onu bile sevmedi...
Sıvı ev yemeğini kendisi yiyor muBenim kizimda 14 aylik onunda azilari hafiften belirdi. Daha cikmadilar ama bir cok seyi ön dişleri ile koparip yiyor. artik kendi başına yemek yemeye basladi. Bir tek corba yogurt gibi sıvıları yerken yardımcı oluyoruz. Kesinlikle puturlu gıdalara gecmeniz lazim. Birde ac kalir kilosu düşer diye sikinti yapmayin. Benim oglumda sizinki gibi yere atmaya bayilirdi. Sabirla bu durumu atlattik. Cocuklar 1gun,2 gun ac kalir. Son bakin nasil yiyecek. Mecbur kalinca yemez dediginiz herseyi yerler. Birde kabizlik icin probiyotik yogurtlar var onlari tavsiye ederim. Hem karin şişkinliğini alir, hemde metabolizmayı hizlandirir.
Aynı durumdayız. Cevremdekileri görüyorum benimki hala ezerek yiyor aynı şeyleri yiyor. Aynı ay gurubu sofrada annesi ile ne yerse yiyor benimki için denemediğim sebeklik kalmadı. Yer sofrası bile kurdum balkona masa attım. Farklı farklı tabaklar aldım. Kendim yiyor gibi yaptım bir taktik bir gün uysa öteki gün yine istemiyor. Artık yemek zamanı geldi mi tüylerim dikeliyor. Yemeği yedi mi ohhh bir öğün daha geçti diyorum. Çok sinir bozucu20 aylık kızım sevdiği şeyler arpa şehriye çorbası, mercimek çorbası, tavuk çorbası. Arada yoğurtlu pilav yer ama çiğnemek istemiyor. Gelişim geriliği ile doğdu 20 aylık 11 kilo :/ doktor mama yazdı onunla toparladı yoksa 7-8 kilo arasındaydı. Abur cubura bayılır.
İştahsızlık içinde doktoru demişti ki her öğün arasına 5 saat koy yemeği sun beyenmezse zorlama kaldır araya yine 5 saat koy ver böyle böyle tavuk çorbasına pilava mercimeğe alıştı. Ama diğerlerine alışmıyor. Gerçekten zor sürekli aynı şeyleri yiyor bazen öyle üzülüyorum ki kendimi suçluyorum bakmayı beceremiyorsun işte sürekli aynı şeyleri yiyor diye. :/
Benim kızımda 13 wylık bizimde sorunumuz vae işrahla ama ezme konusunu bırakmalısın pirinci seviyorsa örneğin ben çok minik bi şekilde soğan kabak kırmızı biberi doğuruyorum zeytinyağı ile yemeğini yapıyorum içinede pirinç ekliyorum direk yemiyomu ama yoğurtla hayır diyemiyor mesela irmik çok sever bebekler nerdeyse her şeye eklerim tarhana , un çorbası, muhallebiler ayrıca çorba seviyorsa şehriye gibi et kemik suyu ekle mutlaka ve ben ilk önceleri ekmek vererek alıştırdım elle yemeyi şuan elma salatalık havuç eline veriyorum tabi gözetimim de salatalık yiyor sadece ama diğerleride alışkanlık yapmasını sağlıyorMaalesef oğlum ve yeme problemleri devam ediyor. İlk bebek tecrübesizliği ile sizlere de danışmak istedim. Öncelikle erken doğum sebebiyle kilosu biraz geriden gelen 14 aylik bir oğlum var. İştahlı değil. Sevdiği şeyler pirinç muhallebi şehriye çorbası gibi kilo yapannseyler aslında. Onlara hiç hayır demiyor. Ama kabızlık sorunumuz da var maalesef. Poposu kanadı geçen gün zorlamaktan. Doktoru ile görüştük sebze ağırlıklı beslenme onerdi. Sebzeyi zaten çok sevmiyor. Hem iştahsız. Hemde kilosu geri. Sebze zaten veriyordum ama şimdi pirinç vs kes deyince çocuğun kilosu hepten duracak. Çok üzgünüm. Hem kilo aldıracak hem de kabız yapmayacak öneri soracaktım size
İkinci sorum ise hala çatalla ezerek yiyoruz. 14 ay için normal mi. Azilarimiz çıkmadı. Ama sofra yemeklerine adapte olmakta zorlanıyor. Eline verdiğimde yere atiyor. Yedi bile denmeyecrk kadar az koparıyor yiyecekleri. Başından beri eline veriyorum alismiyor. Sizce erken mi. Ne yapmayalım? Lütfen tecrübeli anneler yanıt bekliyorum çok dert ettim
Benim kızımdan 1 hafta küçük bi akrabamızın oğlu var. Annesi geçen yumurta kırıp içine sucuk atmış zeytin peynir pekmezi su bildiğin kahvaltı sofrası hazırlamış çocuk yiyor video atıp koymuş ve çocuk bitirdi maşallah dedim benşm kız da hala kahvaltı ve diğer öğünler için dirensin. Kahvaltı bizim için kabus çoğu zaman çorba içiyor kahvaltı da. Bazen pirinç unlu pekmezli mama yapıyorum zorla yiyor. :/Aynı durumdayız. Cevremdekileri görüyorum benimki hala ezerek yiyor aynı şeyleri yiyor. Aynı ay gurubu sofrada annesi ile ne yerse yiyor benimki için denemediğim sebeklik kalmadı. Yer sofrası bile kurdum balkona masa attım. Farklı farklı tabaklar aldım. Kendim yiyor gibi yaptım bir taktik bir gün uysa öteki gün yine istemiyor. Artık yemek zamanı geldi mi tüylerim dikeliyor. Yemeği yedi mi ohhh bir öğün daha geçti diyorum. Çok sinir bozucu
Kızım üç yaşına kadar sadece mama ile beslendi desem yalan olmaz herşeyi reddediyordu asla ağzına sürmezdi çevremdeki herkes konuşuyordu gına gelmişti artıkMaalesef oğlum ve yeme problemleri devam ediyor. İlk bebek tecrübesizliği ile sizlere de danışmak istedim. Öncelikle erken doğum sebebiyle kilosu biraz geriden gelen 14 aylik bir oğlum var. İştahlı değil. Sevdiği şeyler pirinç muhallebi şehriye çorbası gibi kilo yapannseyler aslında. Onlara hiç hayır demiyor. Ama kabızlık sorunumuz da var maalesef. Poposu kanadı geçen gün zorlamaktan. Doktoru ile görüştük sebze ağırlıklı beslenme onerdi. Sebzeyi zaten çok sevmiyor. Hem iştahsız. Hemde kilosu geri. Sebze zaten veriyordum ama şimdi pirinç vs kes deyince çocuğun kilosu hepten duracak. Çok üzgünüm. Hem kilo aldıracak hem de kabız yapmayacak öneri soracaktım size
Çatalla ezmeyı bırakmalısınız. Bebeğime 10.aydan bu yana ne yıyorsak o buyuklukte verıyrm elıne alıstı bizim gbı yıyor 13 aylık suan ezmeyı dopramayı bıraktım ve alıstı. Ama hep gözetımimdeydi bogazına kacar dıye. Şimdi salatalık elma havuc vs soyup dırek verıyrm. Köfte haslanmıs sebze verıyrm onune kendısı yıyor ama bn yedırmk ıstesem yemıyr kendı dokunmak istiyor. Belkı sızde önüne koysanız kendı yerMaalesef oğlum ve yeme problemleri devam ediyor. İlk bebek tecrübesizliği ile sizlere de danışmak istedim. Öncelikle erken doğum sebebiyle kilosu biraz geriden gelen 14 aylik bir oğlum var. İştahlı değil. Sevdiği şeyler pirinç muhallebi şehriye çorbası gibi kilo yapannseyler aslında. Onlara hiç hayır demiyor. Ama kabızlık sorunumuz da var maalesef. Poposu kanadı geçen gün zorlamaktan. Doktoru ile görüştük sebze ağırlıklı beslenme onerdi. Sebzeyi zaten çok sevmiyor. Hem iştahsız. Hemde kilosu geri. Sebze zaten veriyordum ama şimdi pirinç vs kes deyince çocuğun kilosu hepten duracak. Çok üzgünüm. Hem kilo aldıracak hem de kabız yapmayacak öneri soracaktım size
kabizlik sorunu bizde yasadik hatta hastanelik olduk cok ciddi sorunlar acildi basimiza... bilirim ne demek oldugunu barsak kendini toplayana kadar 3 ay gecti paramparca oldu poposu...İştahsız ve kabız maksimum zor. Sevdiği şeyler şuan yasak. Sebzeyi çorba içinde içiyor mesela tavuklu şehriye kurtaricim. Ama sebzeyi bizim gibi sofra yemeği olarak yemiyor ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum. Ezerek yemeyi ne zaman bırakacak14 ay geç mi? Ne yapsam yediremedim çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?