• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte yemek alışkanlığı

Kızım üç yaşına kadar sadece mama ile beslendi desem yalan olmaz herşeyi reddediyordu asla ağzına sürmezdi çevremdeki herkes konuşuyordu gına gelmişti artık
Oğlumda 4 aylıkken başladık yavaştan ek gıdaya herşeyi severek isteyerek tüketiyordu sofraya saldırıyordu resmen
Sabırlı olun her çocukta farklı yaşanıyor çünkü bu süreç o yüzden çok fazla takılmayın
Paket gıda olmadiktan sonra evde yaptığım yemeklerden yediriyordum hep
Birde lütfen çok takılmayın çocuğu zorlamayın bu konuda kilo çok önemli değil sınırların çok altında ya da üstünde olmadıkça
kiziniz mamayi nasil birakti? bizimki de 6 ay sonra 3 yasinda olacak korkuyorum bu mama olayi ne kadar surecek daha... kan degerleri iyi kilosu normal, gelisimi iyi. ama yemekle isi yok mamayla besleniyor

Ben 2. Öğünlerini yulaf lapası+ meyve ya da irmik ruşeym+ meyve olarak veriyorum. Bunlardan sonra direkt kaka yapıyor.

Ayrıca zor durumlar için enterogermina kids verebilirsiniz. Poposunun kanamaması için. Bol yoğurt. Her şeye yoğurt koyabilirsiniz. O da probiyotik.

Ezmeyi birakin bence ben hic ezmedim sadece en basta bir iki ay blendir hic yapmadim mesela yemesede istemesede alisacak cok zor biliyorum benim oglumda oyle kendisi yemeyi reddediyor sadece cok sevdigi bisey olmali ama pes etmeyin tavsiyem yeni tatlari sevdigi oyuncaklarla yada cizgifilimle falan yedirmeniz. Simdi kizanlar olacak ama oglum kahvaltilik hicbirsey yemiyor neler denedim en sonunda bir cesit cirpilmis yumurtaya alistirdim ama cizgifilimle ama oyunla bir iki lokma derken simdi yiyor neyseki. Yeni tatlar yedirmekte bende cok zorlaniyorum her yemegine zeytinyagi koyun kabizligina iyi gelir

kiziniz mamayi nasil birakti? bizimki de 6 ay sonra 3 yasinda olacak korkuyorum bu mama olayi ne kadar surecek daha... kan degerleri iyi kilosu normal, gelisimi iyi. ama yemekle isi yok mamayla besleniyor
Sanırım 3 buçuk yaşında falandı bıraktığında bizimde gelişim konusunda sıkıntımız yoktu değerlerimiz güzeldi ama sadece mama vardi hayatımızda biberonlarin başını yırtardı zaten son zamanlarda disiyle eze eze keyfi tutardi agzinda ortadan kaldirdim onu bardakta süte başladık sonra kahvaltıyı sevmeye başladı. Makarna ,pılav,yogurt uclumuz vardi uzun bi süre bunlarla idare ettik zamanla yeni yiyecekler eklendi bunların içine hiç zorlamadım ama yesin diye Şimdi hemen hemen herşeyi tüketiyor 5 yasinda

Yorumları okuyunca bizde de sıkıntı var gibi geldi?

Konu sahibinin bebeği gibi kızım da 14 aylık. Zaten iri doğmuştu, şu an 11,600 falan.

Her şeyi yiyor ama çiğneyemediklerini tükürüyor. Atıyorum etli kuru fasulyenin etleri çiğnemeye çalışıyor, yapamayınca atıyor. Fasulyesini yer sorun yok. Kıymanın pütürlü formunu da ağzında toplayamadığı için tane tane çıkarıyor. Geçen menemen yiyordu, baktım biberlerini seçmiş geri veriyor.Azılar yok. Elma, muz, armut vs kendisi yer. Makarna seviyor, onu da kendisi yer. Ekmek gevelemekten hoşlanıyor. Pirinç unu, nişasta vs hiç kullanmadım, hiç mama tüketmedi.

Sebze çorbasının içinde 7-8 sebze oluyor onu aslında o nedenle blenderdan geçiriyorum, daha bütünleşik bir tadı oluyor. Geçenlerde bulgurlu sebze çorbası yapıp tam çekmeden bulgurları bütün bıraktım gene çıkardı. Ama aynı bulguru pilav olarak versem yer? Pirinç pilavı da öyle.

Ben azı dişler gelince eti de çiğner, şimdi seçtiklerini de yutar diye rahattım, yanlış mı yapıyorum?

parfumkokusu parfumkokusu kabızlık için her gün 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. Bir de birkaç kuru kayısıyı az suda haşlıyorum, yumuşayınca blendarla çektiğimde marmelat gibi oluyor, ne kadar çok yerse o kadar iyi.

Maalesef oğlum ve yeme problemleri devam ediyor. İlk bebek tecrübesizliği ile sizlere de danışmak istedim. Öncelikle erken doğum sebebiyle kilosu biraz geriden gelen 14 aylik bir oğlum var. İştahlı değil. Sevdiği şeyler pirinç muhallebi şehriye çorbası gibi kilo yapannseyler aslında. Onlara hiç hayır demiyor. Ama kabızlık sorunumuz da var maalesef. Poposu kanadı geçen gün zorlamaktan. Doktoru ile görüştük sebze ağırlıklı beslenme onerdi. Sebzeyi zaten çok sevmiyor. Hem iştahsız. Hemde kilosu geri. Sebze zaten veriyordum ama şimdi pirinç vs kes deyince çocuğun kilosu hepten duracak. Çok üzgünüm. Hem kilo aldıracak hem de kabız yapmayacak öneri soracaktım size
İkinci sorum ise hala çatalla ezerek yiyoruz. 14 ay için normal mi. Azilarimiz çıkmadı. Ama sofra yemeklerine adapte olmakta zorlanıyor. Eline verdiğimde yere atiyor. Yedi bile denmeyecrk kadar az koparıyor yiyecekleri. Başından beri eline veriyorum alismiyor. Sizce erken mi. Ne yapmayalım? Lütfen tecrübeli anneler yanıt bekliyorum çok dert ettim 🙁
Eline havuç salatalık elma verebilirsiniz tüm olarak o zaman alışır.

Sıvı ev yemeğini kendisi yiyor mu
Ona kalsa döke saça yiyecekmis ama ben musade etmiyorum. Şöyle yapiyoruz. Kasigini kendisi tutuyor. Bende üzerinden kasigi tutuyorum. sadece yedirirken yemek dokulmesin diye yön konusunda yardımcı oluyorum. Kizim da yemegimi kendim yedim mutlulugu ile daha cok yemek isteği geliyor.

Back