Yorumları okuyunca bizde de sıkıntı var gibi geldi?
Konu sahibinin bebeği gibi kızım da 14 aylık. Zaten iri doğmuştu, şu an 11,600 falan.
Her şeyi yiyor ama çiğneyemediklerini tükürüyor. Atıyorum etli kuru fasulyenin etleri çiğnemeye çalışıyor, yapamayınca atıyor. Fasulyesini yer sorun yok. Kıymanın pütürlü formunu da ağzında toplayamadığı için tane tane çıkarıyor. Geçen menemen yiyordu, baktım biberlerini seçmiş geri veriyor.Azılar yok. Elma, muz, armut vs kendisi yer. Makarna seviyor, onu da kendisi yer. Ekmek gevelemekten hoşlanıyor. Pirinç unu, nişasta vs hiç kullanmadım, hiç mama tüketmedi.
Sebze çorbasının içinde 7-8 sebze oluyor onu aslında o nedenle blenderdan geçiriyorum, daha bütünleşik bir tadı oluyor. Geçenlerde bulgurlu sebze çorbası yapıp tam çekmeden bulgurları bütün bıraktım gene çıkardı. Ama aynı bulguru pilav olarak versem yer? Pirinç pilavı da öyle.
Ben azı dişler gelince eti de çiğner, şimdi seçtiklerini de yutar diye rahattım, yanlış mı yapıyorum?
parfumkokusu
kabızlık için her gün 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. Bir de birkaç kuru kayısıyı az suda haşlıyorum, yumuşayınca blendarla çektiğimde marmelat gibi oluyor, ne kadar çok yerse o kadar iyi.