Bebekte Kaşıntı Nedenleri

memberofbadillifamily

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
123
42
13
Merhaba, 15 aylık kızımda yaklaşık 20 gün önce başlayan, başlarda hafif son 10 günde uykularından uyandıracak şekilde, onu çok rahatsız eden bir kaşıntı var vücudunun üst kısmında dermatolog uyuz dedi fakat uyuz için güvenilir test kabul edilen mürekkep testinde negatif çıktı ve diğer aile bireyleri de negatif çıktı, başka bir dermatolog alerji gibi görünüyor dedi ki bende öyle tahmin ediyorum ama merak ettiğim alerji kaşıntıları antihistaminik şuruba ve ilgili kreme rağmen bu denli uzun sürer mi?

Son düzenleme:
Merhaba, 15 aylık kızımda yaklaşık 20 gün önce başlarda hafif son 10 günde uykularından uyandıracak şekilde, onu çok rahatsız eden bir kaşıntı var vücudunun üst kısmında dermatolog uyuz dedi fakat uyuz için güvenilir test kabul edilen mürekkep testinde negatif çıktı ve diğer aile bireyleri de negatif çıktı, başka bir dermatolog alerji gibi görünüyor dedi ki bende öyle tahmin ediyorum ama merak ettiğim alerji kaşıntıları antihistaminik şuruba ve ilgili kreme rağmen bu denli uzun sürer mi?
Mürekkep testini bilmiyorum ,ama kasınan yerlerde kabuklu döküntülü şeyler oluştuysa veya nasırımsı sürüntü ile örnek alarak ve büyüteç tarzı bişeylede bakıyorlar uyuz tanısı için,40 günlük bebekle geçirdim ordan biliyorum,herkeste aynı anda çıkmıyor bu arada o illet parazitin kuluçka süresi yüzünden önce kime bulaştıysa onda çıkıyor ve gece oluyor şiddetli kaşıntı bu ihtimali kesin elediyseniz,alerji konusu ile ilgili bilgim yok geçmiş olsun

Mürekkep testini bilmiyorum ,ama kasınan yerlerde kabuklu döküntülü şeyler oluştuysa veya nasırımsı sürüntü ile örnek alarak ve büyüteç tarzı bişeylede bakıyorlar uyuz tanısı için,40 günlük bebekle geçirdim ordan biliyorum,herkeste aynı anda çıkmıyor bu arada o illet parazitin kuluçka süresi yüzünden önce kime bulaştıysa onda çıkıyor ve gece oluyor şiddetli kaşıntı bu ihtimali kesin elediyseniz,alerji konusu ile ilgili bilgim yok geçmiş olsun
Hayır herhangi bir belirtisi yok döküntüsü yok sadece kendisinin kaşıyıp çizmesi haricinde, son zamanlarda iki değişken var yeni duş jeli ve domates çorbası ikisi de hafif kaşıntılarının başlamasından hemen önce olan değişiklikler ve maalesef ki kaşıntılarının çoğaldığı gün duş yaptırıp domates çorbası içirmiştim o yüzden acaba mı diyorum.

Hayır herhangi bir belirtisi yok döküntüsü yok sadece kendisinin kaşıyıp çizmesi haricinde, son zamanlarda iki değişken var yeni duş jeli ve domates çorbası ikisi de hafif kaşıntılarının başlamasından hemen önce olan değişiklikler ve maalesef ki kaşıntılarının çoğaldığı gün duş yaptırıp domates çorbası içirmiştim o yüzden acaba mı diyorum.
Olabilir o zaman,domates bazıları için allerjen olabiliyor bir kaç gün içinde geçebilir , antihistamimiklerin etkisi herkeste aynı olmayabiliyor,azalmak yerine kaşınıntının arttığını gözlemlerseni tekrar danışın dr nuza,ama azalma olur bir kaç güne bence alerji ise,şıp diye kesilmez çünkü ,acil şifalat bebişe

Olabilir o zaman,domates bazıları için allerjen olabiliyor bir kaç gün içinde geçebilir , antihistamimiklerin etkisi herkeste aynı olmayabiliyor,azalmak yerine kaşınıntının arttığını gözlemlerseni tekrar danışın dr nuza,ama azalma olur bir kaç güne bence alerji ise,şıp diye kesilmez çünkü ,acil şifalat bebişe
Çok teşekkür ediyorum, umarım bir an önce geçer çünkü çaresiz kalmak, insanın elinden birşey gelmemesi çok zor birde söz konusu çocuğu olunca, sağlıkla sıhhatle büyütelim bebeklerimizi

Back
X