- 2 Ekim 2014
- 2.337
- 5.037
- 38
-
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
çok sağolun gayet iyi anlattınız :)Mesela göz kayması olan çocuklarda şu yapılır
Bireyin işaret parmağı çocuğun burnuna goturulup iki gozude o parmağa bakiyomu eğer parmak yaklastiginda gözünün biri baktığı noktadan ayriliyorsa ona göre tedavi yapılır. Karmaşık anlattım ama umarım anlamissinizdir :)
Amin sağolun tabi buna da şükürErkenden fark etmişsiniz. Mutlaka tedavi edecektir doktor. Canınızı sıkmayın. Allah dermansız dert vermesin.
bizim çocuk doktorumuz göz muayenesi istemedi bizde yaptırmadık aşı ve rutin kontroller için bi çizelge oluşturulmuştu ama bunda göz muayenesi yoktu o yüzden biz de bilmiyorduk muayene olması gerektiğini yeni öğrendik bizdeGöz muayenesi yapiliyor yasinda,onu yaptirdiniz mi?sonradan mi cikti bu kayma
2 aylıkkende 1 yaşındada doktorumuz söylemedi bizimkide cahilliktenmi diyim tecrübesizlikteni diyim o söylemeyince bizde götürmedik onun dışında doktor hangi testi istediyse yaptık2 aylıkken ve 1 yaşında rutin kontroller oluyo zaten, keşke götürseydin, neyse 22 ayda geç değil
2 aylıkkende 1 yaşındada doktorumuz söylemedi bizimkide cahilliktenmi diyim tecrübesizlikteni diyim o söylemeyince bizde götürmedik onun dışında doktor hangi testi istediyse yaptık
çok sağolun ama işte sözkonusu evlat olunca insan kafaya takıyo ister istemezOlsun şimdi farkettin ve önlemini alıyorsun sıkma canını
merhaba arkadaşlar benim 22 aylık bi oğlum var uzun zamandır sağ gözünde kayma olduğunu farkediyorum yalnız benden başka kimse bu kaymayı anlayamıyor eşimde annemde biz öyle bişi görmüyoruz diyolar ama ben farkediyorum. zaten çok kısa saniyelik olan bi kayma geçenlerde oğlumun fotolarını çektim bi dolu foto çektim beraber bakıyoduk resimlere orda bikaç fotoda kaymıştı gözleri ve eşimle annem bunu görünce bana hak verdiler. pazartesi gününe randevu aldım göz doktoruna ama şimdi aklıma takıldı çok huysuz bir çocuk doktora gidince büyük bi ihtimal korkacak ve kıyameti koparacak doktor nasıl muayene edecek. böyle bi durum yaşayan var mı nasıl oyaladınız çocuğunuzu ve göz kaymasının tedavisi varmıdır ilerlermi?
Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın oğlumu doktora götürdük benim oğlumda doktordan çok korkar ortalığı birbirine katardı çok şükür nasıl olduysa hiç ağlamadı ve muayenesi çok rahat yapıldı ve doktor evet çok az bir kayma var ama görmede bir sorun yok ve sadece sağ tarafa doğru baktığında oluşan bir kayma çok önemli görünmüyor dedi 6 ay sonra tekrar kontrole çağırdı ben cevabı yazana kadar siz götürmüşsünüzdür doktora bende şimdi sizin oğlunuzu merak ettim nasıl oldu teşhis konulabildimimerhaba son durum nedir acaba?
benim de 22 aylık oğlumun bir gözünde ara sıra kayma fark ediyorum ,geçen gün doktora götürdüm damla damlattı cihazla göz derecesini ölçmesi gerektiğini söyledi ancak oğlum çok ağladığı için ölçüm yapamadı
muhtemelen yüksek hipermetropi var ve gözlük kullanması gerekiyor dedi ancak göz derecesini ölçemediği için tam teşhis koyamadı ve muayene çok zor oldu pazartesi başka bir doktordan randevu aldım oraya götüreceğim umarım sorunsuz bir muayene olur ,size de çok geçmiş olsun
:) teşekkür ederimSon mesaji okumadan yazmisim ben de. Gecmis olsun
dediğiniz gibi mecburuz doktorların dediğine inanmaya bide yaşı küçük olduğu için kaslar tam gelişmiyor sanırım zamanla kontrolleri yapıldıkça anlaşılacaktır moralinizi bozmayın Allah dermansız hastalık vermesingeçmiş olsun . kızım 11 aylık iken sol gözünde ara ara dışa doğru kayma farkettim, ben söyleyince eşimde farketti. göz muayenesi yaptırdık. 2 doktor birlikte bakıp birşeyi yok dediler. gözünün kayması devam edince 1 hafta 10 gün sonra başka bir göz doktoruna götürdük. o da benzer şeyler söyledi rahat olmamızı söyledi. ara ara gözündeki kaymayı yakalıyorum ve aşırı rahatsız oluyorum. 18 ayının dolmasını bekliyorum bi daha muayene ettireceğim. çaresizce doktorların söylediklerine boyun eğiyoruz.
geçmiş olsun . kızım 11 aylık iken sol gözünde ara ara dışa doğru kayma farkettim, ben söyleyince eşimde farketti. göz muayenesi yaptırdık. 2 doktor birlikte bakıp birşeyi yok dediler. gözünün kayması devam edince 1 hafta 10 gün sonra başka bir göz doktoruna götürdük. o da benzer şeyler söyledi rahat olmamızı söyledi. ara ara gözündeki kaymayı yakalıyorum ve aşırı rahatsız oluyorum. 18 ayının dolmasını bekliyorum bi daha muayene ettireceğim. çaresizce doktorların söylediklerine boyun eğiyoruz.
Sevgili dipsiz kuyu oglunuzu doktora goturebildinozmi sonuc ne oldumerhaba arkadaşlar benim 22 aylık bi oğlum var uzun zamandır sağ gözünde kayma olduğunu farkediyorum yalnız benden başka kimse bu kaymayı anlayamıyor eşimde annemde biz öyle bişi görmüyoruz diyolar ama ben farkediyorum. zaten çok kısa saniyelik olan bi kayma geçenlerde oğlumun fotolarını çektim bi dolu foto çektim beraber bakıyoduk resimlere orda bikaç fotoda kaymıştı gözleri ve eşimle annem bunu görünce bana hak verdiler. pazartesi gününe randevu aldım göz doktoruna ama şimdi aklıma takıldı çok huysuz bir çocuk doktora gidince büyük bi ihtimal korkacak ve kıyameti koparacak doktor nasıl muayene edecek. böyle bi durum yaşayan var mı nasıl oyaladınız çocuğunuzu ve göz kaymasının tedavisi varmıdır ilerlermi?
Merhaba, aynı sorunu oğlumda yaşadım. Daha 2 aylıkken fark ettim ara ara kayıyordu gözleri. Göz doktoruna götürdüm henüz bebek arada bakarken kaydırması normal 6 aylık olunca tekrar getirin dedi. 6. ayında tekrar başka bir doktora götürdüm, damla damlatarak muayene oldu oğlum. Doktor bunu kim fark etti dedi ben 2 aylıkken fark ettim ama belli olmaz dedi götürdüğüm doktor bakışı değişebilir dediği için 6 ayını bekledim dedim. Çok dikkatli bir anneymişsiniz dedi oğlunuz hipermetrop yani yakını göremiyor dedi. Ve ona yakın olan nesnelere dikkatli bakarken kaydırıyor, ama şaşılık yok çocukta dedi. Gözlük verdi oğlum tabii 6 aylık ve takmak istemiyor çok uğraştık ama taktırmadı. 2 ayda bir kontrole gittik ilk başlarda şimdi 6 ayda bir gidiyoruz. 3 ay önce doktoru % 20 görme kaybı var 30'a çıkarsa gözlük vermek zorundayız dedi. Umarım yükselmez.
Son durum nedir acaba ayni durum bizdede varBiraz geç cevap verdim kusura bakmayın oğlumu doktora götürdük benim oğlumda doktordan çok korkar ortalığı birbirine katardı çok şükür nasıl olduysa hiç ağlamadı ve muayenesi çok rahat yapıldı ve doktor evet çok az bir kayma var ama görmede bir sorun yok ve sadece sağ tarafa doğru baktığında oluşan bir kayma çok önemli görünmüyor dedi 6 ay sonra tekrar kontrole çağırdı ben cevabı yazana kadar siz götürmüşsünüzdür doktora bende şimdi sizin oğlunuzu merak ettim nasıl oldu teşhis konulabildimi