Bebekte göz arkasında kanama ve retina dekolmanı

ozlemem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2014
2.474
4.668
333
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. 80 günlük bi bebeğim var. Rutin göz kontrolünde gözünün arkasında birden fazla kanama alanı ve retina dekolmanı - yani retina ayrılmış - olduğu görüldü. Şehir hastanesindeydik acil olarak Tıp Fakültesine sevk ettiler. Orda da hocalar baktı falan. Çocuğum 80 günde ağlamadığı kadar 1 günde ağladı daha detaylı bakmak için anestezi altında detaylı bi muayene yapacakmış hoca. Bu kadar küçükken anestezi alması çok korkutuyor. Sonra ameliyat mı derler ne derler. Kalıcı bi hasar olur mu hiç bilmiyorum. İyi dileklerinize ihtiyacım var ve iyi örneklere. Var mı bizim bi tanıdıkta da oldu geçti diyeniniz. Dün bütün gün hastanedeydik kafam kazan gibi. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.

Tabi bilen varsa doktor tavsiyelerine de açığım.

Sebeb olarak ne söylendi .

Sebeb olarak ne söylendi .
Sebebi henüz bulunamadı. İhtimaller üzerinde duruluyor. Düştü mü ya da başına bi darbe aldı mı diye sordular, hamilelikte herhangi hastalık geçirdim mi diye sordular. Kan pıhtılaşması sorunum olduğu için kan sulandırıcı kullandım. Tıbbi genetik bölümüne yönlendirdiler ben de olan gen mutasyonları bebekte de olabilir mi diye. Ama ordaki doktor sanmıyorum dedi. Yine de kan verdik detaylı bakılacak. Henüz bilinmiyor yani sebebi.

Endişe etmeyin anestezi konusunda, muhtemelen hafif sedasyon verirler. Öyle aşırı bir anestezi durumu olmaz diye düşünüyorum. Başka türlü de durmaz çünkü, detaylı muayene yapılmadan da sorun çözülmez içinizi ferah tutun. İnşallah düzelecek bir şeydir.

Nice bebekler doğar doğmaz kalp ameliyatı falan oluyor inşallah sizinki de sağ salim atlatacak

Çocuk nöroloğu gördümü beyin MR çekildi mi ?

Eşim de oldu bu ameliyatı ama yetişkinle bebeği kıyaslayamam. Ameliyattan sonra göz bandı vardı. Ertesi gün çıkardı hatta tatile gittik. Verilen ilaçları düzenli kullandı. Korkmayın, anesteziyi bebeğe göre ayarlıyorlar. Yani ne desem zor biliyorum. Şimdiden geçmiş olsun.

Korkmayın Allah ın izniyle anestezi almasından ameliyat olmasından önemli olan güzel sonuçlar elde edebilmek . Doktorunuzun genetik degerlendırme sürecine girmiş olmaları bile tüm olasılıkları çok dikkatli ele aldıklarını gösteriyor . Doktorlarınızın yönlendırmesıyle hareket etmenız en iyisi olacaktır . Kendınızı korkutmayın ameliyat demeyebilirler lazer tedavisi yada göz içine enjeksiyon ilaçla tedavide uygulanabilir bunu size tam net söyleyebilmek için sonuca ulaşmaları gerekiyor

Ama kanamayı takip ederler eğer kanama küçükse kendılıgınden emilim sağlayıp düzelirse duzelır yok düzelmezse göz ıcı temızleme ameliyatı yapabilirler . Kanama şiddetli ve dekolmanın derecesi yüksek seviyedeyse yine duruma göre karar verecekler

Retina tamamen ayrılmadıysa %70-90 arası başarı oranı yüksek ayrıldıysa %30-60

Sadece göziçi kanama yapılırsa başarı oranı %90
Bütün bu başarı oranlarını doğrulayacak tek şey altında yatan sebeb . Genlerle alakası olmasın inşallah temiz çıkar .

Çok teşekkür ederim

Çocuk nöroloğu gördümü beyin MR çekildi mi ?
Görmedi ve mr konusunda bişey demediler. Pazartesi tekrar gideceğiz. Mr konusunu konuşayım. Teşekkür ederim
Teşekkürler eşinize de çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim. Detaylı yazmışsınız. Evet doktor da öyle söylüyor. Sebebi bulmak için salı günü uyutarak detaylı bakacaklarmış. İnşallah hayırlı sonuçlar alırız

Öncelikle geçmiş olsun Allah dermansız dert vermesin uyutulmasına çok da takılmayın sonuçta kar zarar hesabı var uyutularak detaylı bakılması hastalığının teşhisi ve tedavisin için önemli bir aşama ise tabi ki uyutulsun daha 1 günlük bebekken açık kalp ameliyatı olan tanıdığım var şimdi kocaman genç kız oldu bir de doktorlar her şeyin en kötü ihtimalini düşünüyorlar ki bir şeyi atlamasınlar yanlış teşhis olmasın diye siz güvenin doktorunuza

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Ayni deil ama benim bebegimde 6 aylik olmadan 660 gram dogdu , tabi entubede kaldi biraz,, sonra entubeden cikti oksijen maskesiyle 1250gram iken 40. Günü gibi rutin göz rop muayenesinde, (premature bebeklerde risk oldugu için bakiyolar) , rop 3 teṣhisi kondu , yani ters damarlanma oluyo ,bide sizinki retinaya yakin ortada , hemen mudahale etmez ise bu damarlar retinayi geriyo, çekiyo yada damarlar catliyo o zamanda rop 4 yada 5 evreye geciyo diye hemen göz içi enjeksiyon yapildi anestezi ile, ve daha çok kucuk 1250 gram civariydi. 1 hafta kara kara endiselerle geçti ama Allaha sukur o ters damarlanma geri cekilmis,sadece kenarlarda kalmis. Her hafta Rop muayenesine devam edecez,cok pozitife gidiyo olsada halen risk var geri gelme durumuda var dedi, yarin ikinci ikinci haftasina girecek tekrar kontrol var, ṣuan 1600 gram oldu. Inşallah gozundede bisey cikmaz, bizdede ayni o Rop muayenesi ne yazikki cok rahatsiz ediyo gozunu uyusturan ve goz bebegini buyuten bi sivi dokuyolar gozune , sonra özel ıṣık ve gozlukle fotoraflarini cekip ordan damarlari inceliyolar. Inşallah sizinkide acil ṣifa bulur, içimden geçmedi deil belki sizdede rop evresimi vardiki,çünkü disardan bizim gormemie ancak damar catlarsa kanlanma olursa belki yoksa ilerlemeden gorme sansimiz yok.Allah yardimciniz olsun. Bilmiyorum aranizda benim gibi yasayan varmi ,ben bir kac kisiden baska kimseyi bulamadim sorup bilgi alabilecegim.Tekrar gecmis olsun inşallah hemen ṣifa bulur

Allah razı olsun size de çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin inşallah. Bugün anestezi ile detaylı muayene edilecek bakalım doktor ne diyecek

Allah razı olsun size de çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin inşallah. Bugün anestezi ile detaylı muayene edilecek bakalım doktor ne diyecek
Biz biraz olsun iyi haberler aldik ,takibe devam edilecek, her hafta rop kontrolu devam,gozler gelisimini tamamlayasiya kadar risk var ama pozitife dogru ilerliyo dedi doktor,bi nebze rahatliyoruz cok ṣükür.çok sağolun Allah razi olsun. Inşallah sizde güzel haberler alirsiniz bir an önce , Allah ṣafi isminin hatrina ṣifa versin , En Nur ismi hatrina gözüne gönlüne nur versin mevlam inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…