Bebekte gaz

E ama bi yerden sonra ek gıdadan da alması gerekenler var. Sadece anne sütü yeterli gelemez ki. Hem sindirim sistemi gelişimi de gecikmiştir.
Valla diger ikisine de gec basladim masallahlari var. Anne sutunun yerini tutmaz ek gida. Boy kilo gelisiminde vs bir sorun olmadi. Neden gelismesin ki???

Benim kizim emmiyor maalesef 15 gündür. Emmeye baslayinca midesi bulaniyor. Ama sagip biberonla verince içiyor.
Benim.ortanca da cok huysuzdu. 3.5 aylikti israrla birakmaya çalıştı. 1 yasina kadar ayakta gezerek emzirdim sadece. Anliyorum sizi. Saglik olsun.

Valla diger ikisine de gec basladim masallahlari var. Anne sutunun yerini tutmaz ek gida. Boy kilo gelisiminde vs bir sorun olmadi. Neden gelismesin ki???
Yalnız sizde bir şey olmadı diye başkasında da olmaz diye bir şey yok. Ek gıdaya Erken ve geç başlamak her zaman zararlıdır.

Yalnız sizde bir şey olmadı diye başkasında da olmaz diye bir şey yok. Ek gıdaya Erken ve geç başlamak her zaman zararlıdır.
Tercih meselesi, katilmiyorum.bana gec baslayan birini getirinn kiyaslayalim. Yok ki. 4 aylikken baslayan da var. Neymis cignemeyi ogreniyormus...

Sütle diğer yiyeceklerin sindirilmesi bir mi? Bir sorun yaşayabilirler. Mevzu boy kilo değil ki sadece. Bunun da bir oluru var. 3 cocuğum yok benim ama düşünüyorum. Basit mantıkla bile olmaz yani. Sonuçta ek gıdada da sırayla ilerlenmesi gerekiyo. Damağı dişi ne keserse ne ezerse yensin denmiyor. Anne sütü evet hep var olsun ama bunca uzmanların da kabul ettiği beslenme adımları var.

Deneyimli anneler fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. 7 aylık bir bebeğim var. Gün içerisinde keyifli bir çocuk ama özellikle devam sütü ve ek gıdaya başladıktan sonra artmakla birlikte çok gazlı bir çocuk. Gece dışında kendisi çıkarıyor ama gece çok sıkıntı yaşıyor. Bugüne kadar ek gıdaya geçiş sürecine yordum. Ama artık beni endişelendirmeye başladı. Deneyim ve fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
Canım bazı gıdalar kabızlık yapıyor haliyle gaz oluyor. Pirinç mesela oglumda direk kabızlık yapıyır. Zeyntinyagu içirebılırsın ve sık sık su verebılırsın . Yanı 7 aylık bi bebek gaz sıkınrısı yasıyorsa ya maması degısmeli yada yedıklerıne dikkat edilmeli

Doktorlarin ek gida tavsiye ettigi kadar aman emzirin diyeni duydunuz mu? 6 ayla sınırlı her şey.. neye göre? Anne sütü 6. Aydan sonra beslemiyor mu?

Mesela nedir anne sütünden alamadığı ama ek gidadan aldığı ne olabilir???
Sizin sütünüzdeki vitmain mineral bir yere kadar yeterli geliyordur ben bunu tam doz ya da miligram olarak açıklayacak bilgide değilim. Ama yetecek olsaydı. Bunca tantana yaşamazdı insanlar memeden oh hazır vermeye devam ederlerdi.

Canım bazı gıdalar kabızlık yapıyor haliyle gaz oluyor. Pirinç mesela oglumda direk kabızlık yapıyır. Zeyntinyagu içirebılırsın ve sık sık su verebılırsın . Yanı 7 aylık bi bebek gaz sıkınrısı yasıyorsa ya maması degısmeli yada yedıklerıne dikkat edilmeli
Pirincin yapabileceğini hiç düşünmemiştim onu kesip takip edeceğim. Suyla çok arası yok ama gün içinde 80 ml anca içirebiliyorum

Tercih meselesi, katilmiyorum.bana gec baslayan birini getirinn kiyaslayalim. Yok ki. 4 aylikken baslayan da var. Neymis cignemeyi ogreniyormus...
4 aylık da erken zaten. Zamanında başlamak en doğrusu. Kişisel tercihleri genelleme yapmak doğru gelmedi bana.

Sizin sütünüzdeki vitmain mineral bir yere kadar yeterli geliyordur ben bunu tam doz ya da miligram olarak açıklayacak bilgide değilim. Ama yetecek olsaydı. Bunca tantana yaşamazdı insanlar memeden oh hazır vermeye devam ederlerdi.
Iste ben bu ek gida ve mamanin tamamen imkanla alakali oldugunu düşünüyorum. Imkaninolmayan insanlar eskiden ne yapıyordu? Kutu sut mu vardi? Insanlar gidip ineklerinin sütünü bazen sulandirarak vs cocuklarina verip beslediler.

Benim de bebeğim 7 aylık oldu devam sütüyle başladı bizim de gece sancilarimiz attığım kaşık sayısını azaltiyorum

Back