• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte gaz

1635630027421.jpeg

:KK61::KK61:

Hanımlar sizlere doyum olmaz. Benim gözler gidiyor, iyi geceler herkese :uykucu:

Devam sütü ile pirinç ununu karıştırıyorum
Anladım.. Belki ikisi biraraya gelince bebeğe ağır geliyordur.
Pirinç ununu pek tavsiye etmiyorlar..

Pirinç unu sonuçta çok yoğun. Bebeğin kan şekerini yüksetmeye gerek yok.

Çorbalarına bir tatlı kaşığı pirinç ekleyerek zamanla arttırabilirsiniz.

Gaz için ek gıda beslenmesini geç saatlerde vermemeye çalışın meyve, yoğurt vb.. o da gaz yapabilir

Gaz için ek gıda beslenmesini geç saatlerde vermemeye çalışın meyve, yoğurt vb.. o da gaz yapabilir
Evet ilk yogurt denedıgım zamanlar ogluma da cok gaz yapmıstı bi süre vermedim . Muz mesela hep verırım kabızlık yapmaz . Her gıdasına zeytınyagu koyarım

Teşekkür ederim tüm annelerin ortak fikri sanırım pirinç ununu kesmek dah mantıklı ama çorbalarına pirinç atıyorum aslında bir kaşık bide artı pirinç unu ona ağır geliyor sanırım

Mesela demir 😕 ilk 6 ay anne sütündeki demir yeterli gelirken daha sonraları yetersiz gelmeye başlıyor ve anemik oluyor çocuklar 🤷🏻‍♀️

Ayrica anne sütü d ve k vitamini ihtiyacini karsilamiyor. 6 aya kadar sadece anne sütu verildigi için dogdugu anda k vitamini yapiliyor . 6 aydan sonra ek gidalardan k vitaminini aliyor ve dengeleniyor.

Evet ilk yogurt denedıgım zamanlar ogluma da cok gaz yapmıstı bi süre vermedim . Muz mesela hep verırım kabızlık yapmaz . Her gıdasına zeytınyagu koyarım
Bebekten bebeğe değişiyor. Muz benim bebeğime pek yaramıyor o yüzden arada veririm. Zeytin yağını bende kullanıyorum iyi geliyor.

Tek sıkıntı kendi tecrübesini genellemesi🤷
Ben polemik yaratmak icin yazmadim. Tercihim bu yönde. Diger yorumlara cevaben istismar olan bir durum yok, merak etmeyin.
Ilaveten doktor tavsiyesiyle bu sekilde ilerliyorum. Süt varken neden emzirmeyeyim? Calisan bir anneyim. Ek gida cok da guzel isime gelir. Ama tercih etmiyorum

Ayrica anne sütü d ve k vitamini ihtiyacini karsilamiyor. 6 aya kadar sadece anne sütu verildigi için dogdugu anda k vitamini yapiliyor . 6 aydan sonra ek gidalardan k vitaminini aliyor ve dengeleniyor.
Otrera Otrera ya bu bilgiyi verdiğiniz için onhn yerine ben teşekkür ederim. Minnettar olacaktır. :dua:

Abi benim eşim nasıl büyümüş bilmiyorum annemin sütü yokmuş 🤦🏻‍♀️doğduğu anda şekerli su pirinç unu muhallebi sonra diyolar ki sezer çok dueaksizdi ben de dedim ki ölmediğine bin şükür zamane farkı diyorlar

Eskiden insanlar uykuda ölünce ne güxel huzur içinde öldü diyorlarmiş. Kimbilir şekerdenmi gitti tansiyondanmi damar tıkanikliğindanmi 😕

Ben polemik yaratmak icin yazmadim. Tercihim bu yönde. Diger yorumlara cevaben istismar olan bir durum yok, merak etmeyin.
Ilaveten doktor tavsiyesiyle bu sekilde ilerliyorum. Süt varken neden emzirmeyeyim? Calisan bir anneyim. Ek gida cok da guzel isime gelir. Ama tercih etmiyorum
Tercihinize saygı duyuyorum sonuçta üç çocuk büyütmüş birisiniz. Dediğim gibi kendi tecrübemizi genelleyince sıkıntı oluyor. Sağlıcakla büyüsün çocuklarımız

Tercihinize saygı duyuyorum sonuçta üç çocuk büyütmüş birisiniz. Dediğim gibi kendi tecrübemizi genelleyince sıkıntı oluyor. Sağlıcakla büyüsün çocuklarımız
Genelledigimin farkinda degilim. Sanirim ek gidanin acelesi yok derken genelleme oldu. Aslinda o amacla yazmadim. Deniyor ya yemiyor, onu yemedi bunu yemedi vs o zaman o konuda israrci olmaya gerek yok aceleye gerek yok anlaminda yazmak istedim.hepsi bu.hepimizin amaci sağlıklı nesiller yetistirebilmek her anlamda..

Tercih meselesi, katilmiyorum.bana gec baslayan birini getirinn kiyaslayalim. Yok ki. 4 aylikken baslayan da var. Neymis cignemeyi ogreniyormus...
Evet yok tamamiyle aykırılık sizinkisi..Ameliyattan çıkmış yetişkin insanı sıvı ile beslemek gibi 🙄 1 2 ay belki gecikme olabilir ama 1.5 yaşına gelmiş çocuk artık o.. Diğer çocuklarınız da sorun yaşamazsanız da yetişkin olduklarında bağırsak ve mide sorunu yaşama ihtimalleri yüksek.. Bağırsak ve mide gelişimini engelliyorsunuz.. Vebali size ne diyelim!!

Genelledigimin farkinda degilim. Sanirim ek gidanin acelesi yok derken genelleme oldu. Aslinda o amacla yazmadim. Deniyor ya yemiyor, onu yemedi bunu yemedi vs o zaman o konuda israrci olmaya gerek yok aceleye gerek yok anlaminda yazmak istedim.hepsi bu.hepimizin amaci sağlıklı nesiller yetistirebilmek her anlamda..
Sanırım orada yanlış anlaşıldınız. Çünkü hiç bir anne bebeğini sağlıksız büyütmek istemez gözü gibi bakar yavrusuna. Aynen hepimiz aynı amac peşindeyiz ♥️

Ufaktan ek gıdaya baslarsanız oglunuzunda motor becerisi acısındanda saglık acısından da faydalı olur. 🌺

Back